// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

10 tips om ongedierteproblemen te voorkomen

Ongedierteproblemen in horeca bedrijven

Ongedierteproblemen komen vaak voor door onoplettendheid en niet hygiënisch werken.  Zorg dat je medewerkers goed geïnformeerd worden over de gevolgen van een niet hygiënisch huishouding. Ongediertepreventie begint bij een hygiënische en schone manier van werken en afwerken.

Muizen, ratten en kakkerlakken komen af op etensresten en gaan zich daar in de buurt nestelen. Dit kan boven het plafond, in de spouwmuur, achter of onder de koelkast zijn. Bedenk je dat muizen, ratten en kakkerlakken zich razendsnel voortplanten en dat er al gauw een ongedierteprobleem is gevormd. Dit kun je beter voorkomen dan bestrijden.

10 tips om ongedierteproblemen te voorkomen

 1. Laat nergens voedselresten ophopen en kijk regelmatig onder lage schappen en achter koelkasten/koelruimtes en fornuizen.
  ongedierteproblemen horeca
 2. Schraap restjes en kruimels weg uit spleten en hoeken.
 3. Laat geen voedselbakken, borden, bestek etc. ’s nachts ongewassen achter. Bakken dienen ondersteboven neergezet te worden om te drogen.
 4. Laat keuken- werk- en opslagruimtes netjes en schoon achter. Vermijdt het opstapelen tegen de muur of direct vanaf de grond.
  muizen horeca
 5. Houdt afval in gesloten containers en leeg deze regelmatig. Vergeet niet de containers goed af te sluiten. Wanneer er constant gebruik gemaakt moet worden van de container, maak dan gebruik van een dichtslaande afsluiting en maak deze regelmatig schoon.
 6. Voorzie roosters en luchtgaten van zeer fijn ijzergaas. Een opening van 0,4 centimeter is voor een muis al voldoende om binnen te komen!
 7. Verwijder alle onnodige dozen en onnodig papier. Laat ’s nachts geen kranten op toonbanken of werkplaatsen liggen.
 8. Stapel ook geen kranten omdat deze een broeiruimte kunnen creëren voor kakkerlakken.
 9. Maak gaten en spleten in muren, kruipruimte en riool dicht. Hiervoor zijn speciale materialen te verkrijgen.
 10. Laat geen open vuilniszakken of afvalbakken in of rond uw bedrijfsruimte staan. Muizen, ratten en kakkerlakken gebruiken deze als voedingsbron.
  vuilnis naast vuilonisbak overlast ratten en muizen

Heb jij nog meer goede tips om ongedierteproblemen te voorkomen, dan zou ik het leuk vinden als je ze hier onder wilt delen.

Hygiëne en ongediertepreventie horeca bedrijven

Doe het zelf ongediertepreventie horeca

Muizen verjagen horeca praktijvoorbeeld

Gezamenlijke ongediertepreventie horeca

Ongediertepreventie voor horeca bedrijven

Hulp nodig bij het oplossen van ongedierteproblemen

Ongedierte-advieslijn

 

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.