// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo gebruik je een Lokaasdepot met klapval voor muizen

Wat is een lokaasdepot met klapval

Een lokaasdepot met klapval is een muizenval waarvan de klapval is afgeschermd middels een een hard plastic omhulsel. Voorheen werden lokaasdepots gebruik om muizengif in te doen, maar tegenwoordig kunnen ze uitgerust worden met een klapval. 

Het mooie van een lokaasdepot met klapval is dat het slagmechanisme is afgeschermd voor kleine kinderen, huisdieren, vogels, egels, padden en andere dieren. Ze zijn dus veilig te gebruiken op plaatsen waar mensen en dieren komen, welke niet tot de doelgroep behoren die je juist wilt vangen. 

Kortom, lokaasdepots met klapval zijn specifiek bedoelt voor het vangen van muizen.

pest%20free%20muizenklem%20muizenval.jpg

Waar gebruik je een lokaasdepot met klapval voor muizen?

In eerste instantie gebruik je deze muizenvallen voor de veiligheid, en in situaties waarin andere dieren of kinderen gevaar kunnen lopen om in aanraking te komen met de de klapval. 

Situaties waarin je lokaasdepots met klapval gebruikt zijn:

 1. In een kippenren zodat kippen niet aan aanraking kunnen komen met de klapval. Lokaasdepots met klapval voor muizen zijn uitermate geschikt voor het vangen van muizen in een kippenren omdat je hier simpelweg geen chemische bestrijdingsmiddelen kunt en wilt gebruiken. 
 2. In een volière zodat de vogels niet in de klapval kunnen komen. Ook in een voliere zijn lokaasdepots zeer geschikt voor het vangen en snel terugdringen van een muizenpopulatie. 
 3. In een garage, schuur, op je balkon of in opslagruimte aan huis waar kleine kinderen kunnen komen. Met het lokaasdepot om de klapval kunnen de kinderen niet direct bij de klapval komen waardoor je ze veilig neer kunt zetten zonder het risico dat de vingers van de kinderen tussen de klapval kunnen komen.
 4. In opslagruimten bij bedrijven, bedrijfsruimtes, milieustations, sportkantines

Voordelen van lokaasdepots met klapval voor muizen 

 1. Lokaasdepots zijn afsluitbaar.
 2. Lokaasdepots zijn te openen met bijgeleverde sleuteltjes.
 3. Lokaasdepots zijn weerbestendig.
 4. Lokaasdepots zijn vast te zetten middels pinnetjes in de grond.
 5. Lokaasdepots geven muizen een beschermd gevoel waardoor ze er gemakkelijk in lopen.
 6. Er is geen muizengif nodig.
 7. Lokaasdepots zijn eenvoudig te ze plaatsen.
 8. Er worden professionele muizenklemmen bijgeleverd.
 9. Lokaasdepots zijn zeer effectief.
 10. Snelle human dood van de gevangen muizen.

Pest%20Free%20lokaasdepot%20met%20klapval%20voor%20muizen.jpg

Pest Free lokaasdepots hebben een schotje bij de inloop waarin de klapval stevig komt te staan. Deze schotjes zorgen ervoor dat de muis nagenoeg altijd goed in de val komt waardoor deze een zeer snelle en humane dood heeft. 

Zo gebruik je een lokaasdepot met klapval voor muizen

Ik krijg vaak de vraag hoe je eigenlijk een lokaasdepot met klapval voor muizen dient te gebruiken. Ik zal je aan de hand van simpele stappen het gebruik uitleggen. 

 1. Open het lokaasdepot met het bijgeleverde sleuteltje. Doe het sleuteltje in het sleutelgat en draai de sleutel een kwartslag. Je kunt nu het deksel openen. 
 2. Vul het rond lokaasdepot op de klapval voor de helft met pindakaas. Zelf gebruik ik pindakaas met nootjes omdat muizen dol zijn op vetten noten en zaden. 
 3. Plaats de klapval in het lokaasdepot. Let hierbij op dat je de slagkant onder de twee palletjes schuift. De slagkant is de kant waar de gele strip zit als de klapval ongespannen is.
 4. Druk de klapval naar beneden zodat deze stevig in het lokaasdepot zit.
 5. Span de klapval door het metalen beugeltje met twee wijsvingers naar beneden te drukken. Als het lokaasdepot vlak staat klikt dit automatisch vast en staat het slagmechanisme met het gele plastic omhoog. 
 6. Doe voorzichtig het deksel dicht en vergrendel deze door de sleutel een kwartslag terug te draaien. 
 7. Haal het sleuteltje eruit.
 8. Plaats de lokaasdepots op looppaden, bij ingangen, en op plaatsen waar je denkt dat de muizen zich begeven. 

Let op: Zet de lokaasdepots met klapval voor muizen altijd met de breedste zijde tegen de wand, muur of balk. Muizen moeten er van twee kanten in kunnen lopen. Van nature lopen muizen altijd langs een wand uit veiligheid en omdat ze slecht zien, dus ook om te navigeren. 

Controleren van de lokaasdepots met klapval

Heb je veel last van muizen dan is het in het begin raadzaam om elke dag de lokaasdepots te controleren. Dit kun je heel eenvoudig doen door er simpelweg langs te lopen en te kijken of het gele vlakje bij het kijkvenster weg is. 

Is het gele vlakje weg dan is de kans groot dat je een muis hebt gevangen. Elke dag controleren is van belang omdat dode muizen gaan rotten en stinken. Dit kan op zijn beurt weer overlast van vliegen geven. Daarbij is het van belang als je een muis hebt gevangen dat die muizenklem weer opnieuw wordt gezet om een andere muis te vangen. 

Hoeveel lokaasdepots dien je te zetten

Als professioneel muizenbestrijder ben ik van mening dat je nooit teveel lokaasdepots kunt zetten. je hoeft natuurlijk niet te overdrijven maar houd als stelregel aan dat je er 1 plaats per 5 strekkende meter. Betreft het een wand van 10 meter dan plaats je dus 3 lokaasdepots. 1 in het begin, 1 aan het eind en 1 in het midden. 

In het begin zul je meer muizen vangen. Zelf vang ik op deze manier muizen in onze tuin. Als ik niets meer vang dan laat ik de lokaasdepots toch staan om ervoor te zorgen dat het niet meer muizen worden. 

Zeer effectieve manier van muizen vangen en humaan

Muizen vangen met een klapval in een lokaasdepots is zeer effectief en stelt je in staat om een muizenpopulatie snel te verminderen. Nogmaals wil ik benadrukken dat dagelijkse controle een must is, want een val die niet gespannen is zal niets vangen. 

Lokaasdepots met klapval voor muizen zijn perfect geschikt voor het vangen van muizen in een kippenren, vogelkooi, bedrijfs opslagruimte, bedrijfshallen en in tuinen en buitenplaatsen.

 

bestel%20direct%20bij%20pest%20free.png

Heb je vragen over het gebruik van lokaasdepots met klapval voor muizen stel deze dan hieronder in het commentaarveld. 


 

Reacties

vallen

Naam: gerard kind
Datum 04-10-2019 20:07

Waarom verkoopt u vallen als uw Units het probleem kunnen oplossen?

vallen

Naam: François van Iersel
Datum 19-11-2019 20:37

Beste Gerard, hartelijk dank voor je bijdrage. Ik verkoop vallen omdat die voor een ander doel en voor andere locaties inzetbaar zijn. Pest Free units werken bijvoorbeeld niet buiten, niet in een kippenren en niet in grote bedrijfshallen. Om die redenen verkoop ik onder andere ook muizenvallen. Hartelijk dank en vriendelijke groet Francois van Iersel.

Muizenval - waarmee schoonmaken?

Naam: F. van Bruggen
Datum 21-10-2020 14:02

Ik vraag me af wanneer je een dode muis verwijdert, waarmee je dan de klapval etc schoon moet maken om te voorkomen dat ze die geur oppikken maar ze dan ook niet ze te verjagen door een geur van bepaalde schoonmaakmiddelen?

Muizenval - waarmee schoonmaken?

Naam: François van Iersel
Datum 31-10-2020 12:06

Beste heer / mevrouw, In principe hoef je de val niet schoon te maken, mits deze erg vuil is. Ik adviseer je om dit te alleen met warm water te doen en de val schoon te maken met een borsteltje. Je hoeft de val zeker niet na elke vangst schoon te maken. Dank voor je bijdrage en vriendelijke groet Francois

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.