// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Stoot- en ventilatievoegen afsluiten voor muizen - Een bijenbekje of rvs wering gaas gebruiken?

Open stootvoegen worden in een huis of ander gebouw gemaakt voor een optimale gevelventilatie. Ventilatie van je spouwmuur is belangrijk om vochtproblemen te voorkomen. Een groot nadeel van deze open voegen is dat er ook muizen, ratten en wespen in je spouwmuur kunnen komen.

Stootvoegrooster

Een stootvoegrooster laat lucht door in je spouwmuur en deze worden ingebouwd tijdens de bouw. Dit is de beste manier voor het muisdicht maken van je woning, maar dit wordt helaas bijna nergens toegepast. Ik ga regelmatig op bouwplaatsen kijken, en ik ben het nog nergens tegen gekomen dat er stootvoegroosters standaard worden aangebracht. Tijdens de bouw van een woning is het een hele simpele handeling om de metselaars dit direct te laten doen. In het kader van duurzaamheid is het een absolute aanrader. Zolang er standaard geen stootvoegroosters worden aangebracht tijdens de bouw van nieuwbouwwoningen, wordt er niet duurzaam gebouwd. Mijn standpunt hierin is dat duurzaam bouwen nog lang niet duurzaam genoeg is.

Een stootvoegrooster is een geweldig mooi en goed product als ze tijdens de bouw worden aangebracht. Later is dat erg lastig of zelfs niet mogelijk. Een stootvoegrooster is maar voor één ding geschikt en dat is het dicht maken van open voegen tijdens nieuwbouw.

Bijenbekje in open stootvoeg

Het bijenbekje is een mooi product maar wordt helaas vaak verkeerd aangebracht. Dit heeft mede te maken met de afmetingen van het bijenbekje. Je hebt ze van 5 of 7 centimeter en zijn te groot of te klein, waardoor ze vaak niet goed passen. De opening die dan over blijft is groot genoeg voor muizen en wespen om je huis binnen te komen. Het bijenbekje heeft in deze gevallen geen enkele functie.

Het bijenbekje is een mooi en goed product als het goed past. Ze zijn er in verschillende kleuren en hoogtes en kunnen alleen worden toegepast in open stootvoegen die zich in je buitenmuur begeven.

RVS wering gaas

RVS wering gaas is een geweldig goed en flexibel product en is voor meerdere doeleinden te gebruiken. Het is eenvoudig en gemakkelijk in gebruik, en het past altijd. Of een ventilatievoeg nu 4 of 24 centimeter is maakt niets uit. Je kunt er zelfs een dilatatievoeg mee dicht maken. RVS wering gaas is er in twee maten, namelijk 5 en 15 centimeter breed. RVS wering gaas is per meter en op rol verkrijgbaar. Met rvs wering gaas kun je ook boeiboorden, dakranden en openingen langs overhead deuren mee dicht maken.

RVS wering gaas is een goed en flexibel product dat altijd past. Het is van roestvrij staal gemaakt en heeft daardoor een zeer duurzaam effect. Dit gaas kun je wat dieper in de stootvoegen doen zodat het bijna niet opvalt.

Bijenbekje of rvs wering gaas

Sta je voor de keus en wil je de buitenmuur van je huis gaan weren tegen ongedierte zoals muizen, ratten en wespen in je spouw dan kun je kiezen uit het bijenbekje of rvs wering gaas. Wij van Pest Free werken altijd met rvs wering gaas omdat het simpelweg het eenvoudigst werkt en altijd past. Ik kan u dan ook het gebruik van rvs wering gaas aanbevelen, temeer omdat je het ook voor andere doeleinden kunt gebruiken zoals dakranden en boeiboorden.

RVS wering gaas / muizengaas aanbrengen

RVS wering gaas oftewel muizengaas aanbrengen is een essentieel onderdeel van ongediertepreventie. Met de nadruk op preventie, omdat we natuurlijk niet willen bestrijden met giftige bestrijdingsmiddelen. RVS wering gaas aanbrengen doe je in drie stappen namelijk:

  1. Hou het rvs wering gaas langs de open voeg.
  2. Knip het rvs gaas iets groter af dan de open voeg.
  3. Buig voorzichtig het gaas in het midden.
  4. Stop het licht gebogen gaas er met een plamuurmesje in.

Alvorens met rvs wering gaas je huis dicht te maken kan het raadzaam zijn om eerst een Plug In Pest Free unit te plaatsen. Hiermee creëer je een ondraaglijke omgeving voor muizen en ratten waardoor je ze uit je huis jaagt. Als je dan twee á drie weken later het rvs wering gaas gaat plaatsen dan heb je een duurzame en milieuvriendelijke oplossing tegen muizen, ratten maar ook wespen waarvan je jarenlang plezier hebt.

Duurzaam bouwen anno 2016 is niet duurzaam

Ongedierte en duurzaam bouwen

[ninja-popup ID=9660]Doe de test met plug in pest free[/ninja-popup]

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.