// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Diatomeeënaarde tegen bloedluis bij kippen

Diatomeeënaarde tegen bloedluis bij kippen is een zeer effectief, 100% natuurlijk en een niet giftig middel. In tegenstelling tot chemische bestrijdingsmiddelen zoals fipronil kan diatomeeënaarde zonder enig risico worden gebruikt.

Vroeg of laat krijg je met bloedluis oftewel rode vogelmijt te maken als je kippen hebt. Als je wilt dat je kippen een rode vogelmijt vrij leven leiden, dan is diatomeeënaarde een must have product voor iedereen die een kippenren bezit, en een kudde vol met fijn beveerde vrienden heeft.

bloedluis%20bestrijden%20met%20pest%20free%20diatomeeenaarde.jpg

Wat is diatomeeënaarde?

Diatomeeënaarde zijn de gefossiliseerde overblijfselen van microscopische kleine schillen die zijn gecreëerd door eencellige planten genaamd diatomeeën. Niet alle afzettingen van diatomeeënaarde of de diatomeeën die aanwezig zijn in de afzetting zijn hetzelfde.

De vorm van de diatomeeën moet buisvormig zijn met gaten in de wanden. Het is belangrijk om diatomeeën met een constante vorm te hebben zonder ongewenste sedimenten, en ze moeten van zoet vers water afkomstig zijn. Dit laatste is belangrijk omdat deze diatomeeën een hardere schil vormen en minder kwetsbaar zijn dan die van zout water.

Slechts enkele diatomeeënaarde afzettingen zijn van voedselkwaliteit, en ik ben heel blij dat onze diatomeeënaarde van de zuiverste vorm is.

Diatomeeënaarde wordt ook vaak als voedingssupplement gebruikt voor mens en dier, en het zit in sommige tandpasta's. Diatomeeënaarde is 100% natuurlijk en bevat geen chemische bestanddelen. 

bestel%20direct%20bij%20pest%20free.png

Welke functies heeft diatomeeënaarde eigenlijk?

Ik ben zelf heel enthousiast geraakt door dit fantastische product, niet alleen omdat het gifvrij is, maar ook om de andere positieve werkingen die het heeft. Hier onder geef ik je enkele effecten van die je kunt verwachten als je diatomeeënaarde tegen bloedluis bij kippen gebruikt.

 1. Mechanische bestrijding van bloedluis / rode vogelmijt bij kippen. Kippenliefhebbers behandelen hun kippenren met diatomeeënaarde, simpelweg door alle naden en kieren met een handveger in te wrijven, en het over de grond heen te strooien. Kippen komen vanzelf in contact met het product doordat ze er overheen lopen en in gaan liggen.
   
 2. Diatomeeënaarde tegen bloedluis bij kippen werkt snel en effectief. Het beschermlaagje van mijten en luizen wordt beschadigd waardoor ze uitdrogen, verschrompelen en snel afsterven. De werking is dus mechanisch en niet chemisch.
   
 3. Natuurlijk ontworming met diatomeeënaarde. Dit product kan worden toegevoegd aan het voer wat de kippen krijgen. Zo worden wormen en andere parasieten ook in het darmstelsel uitgeschakeld zonder dat je chemische middelen hoeft toe te voegen. Diatomeeënaarde is in deze de meest natuurlijke en onschadelijke manier om wormen te behandelen zonder risico voor je eigen gezondheid, voor de gezondheid van je kippen en je familie. Gebruik 5 tot 10% aarde bij het kippenvoer voor een ontwormingskuur.

Ontgeuren met diatomeeënaarde. Integreer het gebruik van diatomeeënaarde in je normale reinigings routine van je kippenhok. Strooi het in nestkasten, op de zitstokken en op de grond. Je zult merken dat er minder snel onaangename geuren ontstaan van kippen.

Hoe gebruik je diatomeeënaarde tegen bloedluis bij kippen?

Allereerst wil ik te attenderen op het feit dat dit zeer fijne, stofachtige natuurproduct heel erg vocht absorberend is. Voorkom daarom altijd dat het stoft. Behandel het voorzichtig zodat het niet teveel stuift. Bij inademing en contact met de ogen kan het irritaties geven. Draag voor alle zekerheid een stofmasker en een bril als je met dit product gaat werken.

Je kunt diatomeeënaarde tegen bloedluis bij kippen op verschillende manieren gebruiken en voor verschillende doeleinden. Ik geef je hieronder enkele TIPS hoe je het kunt gebruiken en waarvoor het effectief is.

 1. Doe het is stofbaden. Kippen vinden het heerlijk om een stofbad te nemen. Als ze dit doen en je hebt er diatomeeënaarde aan toegevoegd dan worden je kippen vanzelf ingesmeerd en dus automatisch behandeld tegen bloedluis / rode vogelmijt.
   
 2. Meng het door je kippenvoer. Diatomeeënaarde bevat een rijke bron van essentiële mineralen waardoor niet alleen wormen en parasieten worden bestreden, maar het is ook nog eens gezond voor je kippen als voedingssupplement.
   
 3. Strooi het door je kippenren. Diatomeeënaarde in je kippenren heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Het bestrijdt rode vogelmijt / bloedluis, het is goed voor de reiniging van het darmstelsel en behandeld wormen en parasieten, en het bevat essentiële mineralen waardoor je kippen weer gaan stralen als nooit tevoren.

Nogmaals: Ga voorzichtig om met diatomeeënaarde, puur om het feit dat het zeer vochtabsorberend is en daarom irritaties aan de luchtwegen en ogen kan veroorzaken. Draag een stofbril en masker. Heb je astma of een andere longaandoening gebruik het dan extra voorzichtig en draag altijd beschermende kleding, masker en bril.

vogelmijt%20bij%20kippen.jpg

Stappenplan: Diatomeeënaarde tegen bloedluis bij kippen

Hier vertel ik je hoe je stapsgewijs te werk kunt gaan, en hoe je diatomeeënaarde tegen bloedluis bij kippen doordacht in kunt zetten.

Stap 1.

Begin met je kippenhok /kippenren grondig schoon te maken. Gooi oud hooi, gras en dergelijke allemaal weg in afgesloten plastic zakken. Dit zit immers vol met vogelmijten.

Stap 2.

Heb je een zandgrond in je kippenhok veeg deze dan schoon. Heb je een houten, betonnen of tegelvloer, schrob deze dan met water schoon.

Stap 3.

Behandel alle naden, kieren, zitstokken, legkasten en alle andere dingen aan wanden en muren met diatomeeënaarde. Veeg het er met een zachte borstel op en in. Overdag zitten de bloedluizen verstopt in de kleinste naadjes en kieren in wanden, achter kasten en zitstokken. Behandel ze nauwkeurig en serieus.

Stap 4.

Strooi de schoongemaakte vloer in en verdeel de aarde met een zachte veger gelijkmatig over de vloer. Let hierbij op dat er niet een hele dikke laag hoeft te worden aangebracht. Om je een indicatie te geven heb je maar 5 gram per m² nodig. Een heel dun laagje is dus voldoende. Alles wat je meer doet is weggegooid geld.

Stap 5.

Maak voerbakken goed schoon en ontsmet ze. Als ze droog zijn behandel je deze ook met aarde.

Stap 6.

Strooi ook gerust wat aarde tussen materiaal wat je op de vloer legt zoals hooi, gras of houtsnippers

Stap 7.

Hou je kippenren hygiënisch schoon en behandel deze regelmatig zoals ik hierboven heb omschreven en je kippen blijven stralen van geluk en zullen de heerlijkste verse eitjes ter wereld blijven brengen. Succes en een vogelmijt vrije kippenren.

Diatomeeënaarde werkt effectief tegen bloedluis, vogelmijt, vlooien, en andere parasitaire insecten bij kippen en andere dieren. 

 1. 100% natuurlijk
 2. Niet chemisch
 3. Zorgt voor glanzende veren
 4. Bevat de nodige mineralen
 5. Snelle en effectieve werking
 6. ook als voedingssupplement te gebruiken

Kijk op deze link naar onze diatomeeënaarde en de hulpmiddelen waarmee je jouw kippenren bloedluis vrij kunt houden.

Heb je vragen stel ze dan hier onder in het reactieveld.

Bloedluis - Vogelmijt bij kippen. Bestrijd ze met diatomeeenaarde

Bedwantsen bestrijden met diatomeeenaarde
 

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.