// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Diatomeeënaarde tegen ongedierte

Diatomeeënaarde tegen ongedierte zoals bloedluis – bladluis – mieren – slakken – kakkerlakken -  bedwantsen -  vlooien - mijten – pissebedden – zilvervisjes – papiervisjes – luizen - clustervliegen.

Diatomeeënaarde wordt al lange tijd gebruikt voor het bestrijden van  verschillende soorten beestjes waarvan wij als mens overlast ervaren.  Voor ons is dat ongedierte. Dit 100% natuurlijke product valt niet onder de biociderichtlijn omdat de werking niet chemisch of biologisch is, maar puur fysisch.

Diatomeeënaarde tegen ongedierte werkt zo effectief doordat het zeer scherpe randjes bevat. Genoemde beestjes die ermee in aanraking komen raken hun beschermlaagje kwijt waardoor ze uitdrogen en niet meer verder kunnen leven.  In veel gevallen werkt het zo ook tegen larven van verschillende beestjes waardoor je problemen en overlast in de kiem kunt smoren.

Diatomeeënspray voor planten

Diatomeeënaarde is heel goed te gebruiken tegen insecten op planten en gewassen. Wij hebben daarvoor de kant en klare diatomeeënspray. Spray hiermee je planten en gewassen in en je zult al snel het resultaat kunnen zien. Herhaal zo nodig de behandeling na een paar dagen totdat bijvoorbeeld de luizen en mieren uit je planten. Schud voor gebruik de diatomeeënspray goed zodat eventueel bezinksel weer wordt opgenomen door de rest van de spray. Diatomeeënspray is te gebruiken tegen bladluis, mieren in gewassen en bloedluis.

Algemeen gebruik diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde is een 100% natuurlijk en veilig te gebruiken product. Het wordt echter wel aanbevolen om beschermde kleding te dragen als je gaat verstuiven of strooien. Het is een zeer fijn poeder dat irritatie op de luchtwegen en ogen kan veroorzaken ondanks het feit dat het geen giftig product is. Draag daarom latex of andere handschoenen, een stofbril en stofmasker.

Strooi of verstuif de diatomeeënaarde bij ingangen, verblijfplaatsen en paden van mieren, kakkerlakken, pissebedden, slakken, zilvervisjes, papiervisjes en bedwantsen.  Niets is gek of overdreven. Heb je bijvoorbeeld last van kakkerlakken dan kun je dit product ook onder je gasfornuis verstuiven. Tegen mieren strooi je het ook in deuropeningen en kozijnen, maar ook op tuinpaden, op gras en op aarde. Diatomeeënaarde is op velerlei wijzen te gebruiken en in te zetten.

bestel%20direct%20bij%20pest%20free.png

Diatomeeënaarde tegen vlooien bij honden en katten

Diatomeeënaarde kan ook gebruikt worden tegen vlooien bij honden en katten. Bestrooi de hondenmand of kattenbak met het poeder en wrijf de vacht van de huisdieren in. Herhaal deze behandeling na 3 dagen en zo nodig nogmaals. Deze behandeling is veilig voor de huisdieren, maar ook voor kleine kinderen die anders in aanraking zouden komen met giftige chemische bestrijdingsmiddelen.  Je kunt ook rondom wat extra diatomeeënpoeder strooien. Dezelfde behandeling kun je doen als het gaat om mijten en luizen.

Diatomeeënaarde tegen mieren

Verstuif het poeder in de openingen van de mierennesten en rondom waar ze lopen. Binnen 12 uur zie je dat de mieren verdwenen zijn. Aangezien mierennesten vaak wat dieper kunnen zitten is de kans aanwezig dat er iets verder op na enkele dagen activiteit van mieren komt.  Ze willen dan via een andere openingen verder gaan. Behandel deze op dezelfde manier en je zult zien dat je uiteindelijk miervrij wordt. Voordeel van diatomeeënaarde is dat het ook effectief blijft als het na een regenbui nat is geworden.

diatomeeënaarde tegen mieren

Diatomeeënaarde tegen naaktslakken

Naaktslakken zijn voor veel tuinliefhebbers een doorn in het oog. Naaktslakken kunnen je planten behoorlijk toetakelen. Strooi diatomeeënaarde tussen je planten en de naaktslakken zullen dat niet fijn vinden.

diatomeeënaarde tegen naaktslakken slakken

Diatomeeënaarde tegen vliegen

Het reduceren van het aantal vliegen in stallen, schuren en kooien met kippen, paarden, koeien en konijnen is een lastige klus. Wat je kunt doen is de diatomeeënaarde in bijvoorbeeld een zakdoek doen en die dicht knopen aan de bovenkant. Hang deze op in de hokken of ren . Doordat de beesten tegen de zakken aan lopen krijgen de diatomeeënpoeder over zich heen, en komen vliegen ermee in aanraking als ze op de dieren neer strijken. Het aantal vliegen kan hiermee gereduceerd worden. Je kunt met diatomeeënspray ook de plaatsen behandelen waar vliegen vaak gaan zitten.

Diatomeeënaarde tegen pissebedden

Vaak kom je pissebedden tegen op vochtige plaatsen. Onder bloempotten en soms in kelders. Strooi het poeder onder je bloempotten en op de grond in je kelder.

Diatomeeënaarde tegen ongedierte werkt snel, effectief, eenvoudig en het allerbelangrijkste is dat het milieuvriendelijk en veilig te gebruiken. Het is een zeer goed alternatief voor giftige chemische bestrijdingsmiddelen.
diatomeeenaarde tegen pissebedden

Pest Free diatomeeënaarde

Ik ben constant op zoek naar alternatieven voor chemische bestrijdingsmiddelen  en ben in aanraking gekomen met het product diatomeeënaarde. Ik gebruik het zelf veelvuldig en kan uit eigen ervaring spreken dat het zeer goed, snel en effectief werkt tegen genoemde beestjes. Je kunt veel informatie vinden op internet over dit product. Het is zeker geen nieuw product, maar ik breng het heel graag meer onder de aandacht, omdat veel mensen er nog niet van hebben gehoord. Vaak denkt men dat giftige chemische bestrijdingsmiddelen de beste oplossing zijn, maar het tegendeel is waar.

Diatomeeënaarde is zeer effectief tegen bloedluis – bladluis – mieren – slakken – kakkerlakken -  bedwantsen -  vlooien - mijten – pissebedden – zilvervisjes – papiervisjes – luizen – clustervliegen. Heb je vragen over het gebruik stel ze dan hier onder in het reactieveld. Ik help je graag verder met advies en gebruiksmogelijkheden.

Diatomeeënaarde kopen

Diatomeeënaarde is een product dat heel goed aansluit bij de filosofie van Pest Free Benelux. Met trost kan ik dit fantastische product dan ook aanbieden. Wil je diatomeeënaarde kopen dan kan ik zeggen dat het product dat ik aanbied van de hoogste Food Grade kwaliteit is. Het is veilig in gebruik, maar ook voor kinderen en huisdieren. Diatomeeënaarde is met gezond verstand op alle plaatsen veilig te gebruiken.

bestel%20direct%20bij%20pest%20free.png

TIPS - Zilvervisjes bestrijden zonder giftige bestrijdingsmiddelen

Kruipende insecten gifvrij bestrijden met Pest Free Diatomeeënaarde

10 voordelen van diatomeeënaarde

De geheimen van diatomeeënaarde. Het alternatief voor giftige bestrijdingsmiddelen.

Hoe gebruik je diatomeeenaarde

VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Pest Free Diatomeeenaarde

Diatomeeënaarde en hulpmiddelen kopen

Reacties

Is dit een veilig middel ter…

Naam: Saskia
Datum 18-05-2018 13:22

Is dit een veilig middel ter bestrijding van vlooien bij de kat? Heb mn huis al meerdere malen gesprayd en de katten twee keer een pippetje gegeven maar ze blijven krabben! Kan het geen kwaad als ze het binnen krijgen dmv wassen? En is het geschikt voor gebruik bij een kat met wat verhoogde nierwaardes? En hoe gebruik je het het beste?

Beste Saskia, hartelijk dank…

Naam: François Iersel
Datum 24-05-2018 03:03

Beste Saskia, hartelijk dank voor je vraag. Diatomeeenaarde werkt heel goed tegen vlooien en is niet giftig. Dit wrijf je door de vacht, over de mand, in de kattenbak en op ander plaatsen waar de kat gaat liggen. Stofzuig het na een paar dagen uit de vacht en waar je het nog meer hebt verdeeld en herhaal dit dan een keer of zo vaak als nodig. Succes en vriendelijke groet Francois van Iersel

Is het product veilig te…

Naam: Dick
Datum 29-05-2018 09:22

Is het product veilig te gebruiken op gewassen in de moestuin? Kan het kwaad de behandelde gewassen te eten?
Hartelijke groet,
Dick

Beste Dick, onze…

Naam: François Iersel
Datum 31-05-2018 12:49

Beste Dick, onze diatomeeenaarde is veilig te gebruiken omdat het voedselkwaliteit is. Je kunt het zeker heel goed ij de moestuin gebruiken. Ik gebruik het zelf weliswaar niet in de moestuin maar wel in onze tuin tegen kruipende insecten en slakken. Je moet er even mee leren werken maar het is een ideaal, niet giftig product. Met vriendelijke groet Francois van Iersel

Beset Dick, diatomeeënaarde…

Naam: François Iersel
Datum 06-06-2018 22:44

Beset Dick, diatomeeënaarde is veilig te gebruiken in moestuinen. Dit product wordt zelfs als voedingssupplement gebruik, maar met wassen was je het er ook vanaf. Diatomeeënaarde welke wij verkopen is niet giftig en van voedselkwaliteit. Met vriendelijke groet Francois

Vraagje kan dit product ook…

Naam: Juliana
Datum 31-05-2018 05:17

Vraagje kan dit product ook in Gambia gebruikt worden tegen allerlei insecten? Zal wel niet helpen tegen de malaria mug?

Beste Juliana, Natuurlijk…

Naam: François Iersel
Datum 31-05-2018 12:47

Beste Juliana, Natuurlijk kan diatomeeenaarde ook in Gambia gebruikt worden. Met name tegen kruipende insecten is het effectief. Tegen de Malaria mug helpt het inderdaad niet. Diatomeeenaarde wordt wereldwijd gebruikt om insecten te bestrijden, met name bij particuliere gebruikers. Met vriendelijke groet Francois van Iersel

Kun je dit ook gebruiken als…

Naam: Danny
Datum 05-06-2018 06:53

Kun je dit ook gebruiken als je kat giardia of titrichomonas heeft?
Dus voor interne parasieten.

Beste Danny, helaas kan ik…

Naam: François Iersel
Datum 06-06-2018 22:26

Beste Danny, helaas kan ik op deze vraag geen antwoord geven. Diatomeeenaarde wordt ook vaak gebruikt als voedingssupplement zowel voor mensen als voor dieren. J zou dit wellicht aan een dierenarts kunnen vragen. Hartelijk dank voor je bijdragen. Met vriendelijke groet Francois van iersel

Beste Danny, Zou je dit ook…

Naam: Anneke
Datum 11-06-2018 02:59

Beste Danny,
Zou je dit ook door het drinkwater van katten kunnen doen?
Vriendelijke groet Anneke

Best Anneke, hartelijk dank…

Naam: François Iersel
Datum 13-06-2018 19:38

Best Anneke, hartelijk dank voor je vraag. Diatomeeenaarde kan inderdaad ook als voedingssupplement voor mens en dier gebruikt worden. Onze diatomeeenaarde is echter special vervaardigd om te gebruiken tegen insecten en is niet bestemd voor menselijke of dierlijke inname ondanks dat het voedselkwaliteit is. Met vriendelijke groet Francois van iersel

Kan dit ook door drinkwater…

Naam: Anneke
Datum 11-06-2018 03:02

Kan dit ook door drinkwater gebruikt worden bij honden en katten?
Gr Anneke

Best Anneke, hartelijk dank…

Naam: François Iersel
Datum 13-06-2018 19:38

Best Anneke, hartelijk dank voor je vraag. Diatomeeenaarde kan inderdaad ook als voedingssupplement voor mens en dier gebruikt worden. Onze diatomeeenaarde is echter special vervaardigd om te gebruiken tegen insecten en is niet bestemd voor menselijke of dierlijke inname ondanks dat het voedselkwaliteit is. Met vriendelijke groet Francois van iersel

vlooien larven en eitjes op meubels

Naam: L van den Broek
Datum 05-08-2018 12:55

Kan je het ook strooien op de bank stoelen om vlooienlarven te doden en hoevaak moet je het herhalen

diatomeeënaarde strooien

Naam: François van Iersel
Datum 24-08-2018 11:15

Beste heer / mevrouw, hartelijk dank voor uw vraag. Diatomeeenaarde zal de eitjes niet doden, maar zodra ze uitkomen wel. Of de aarde eitjes zal uitdrogen kan ik u niet zeggen. Ik adviseer om in het begin elke 3 dagen de aarde op te zuigen en opnieuw te behandelen. Succes en vriendelijke groet, Francois van Iersel

Veilig gebruik voor kat

Naam: M. Admiraal
Datum 07-09-2018 12:30

Beste Francois, Onder het kopje Algemeen Gebruik staat "Het wordt echter wel aanbevolen om beschermde kleding te dragen als je gaat verstuiven of strooien. Het is een zeer fijn poeder dat irritatie op de luchtwegen en ogen kan veroorzaken ondanks het feit dat het geen giftig product is. Draag daarom latex of andere handschoenen, een stofbril en stofmasker." Hoe kan het dat het dan wel veilig voor mijn kind en kat zou zijn? Het lijkt me dat het dan ook irritatie op hun luchtwegen en ogen kan veroorzaken.

Veilig gebruik voor kat

Naam: François van Iersel
Datum 12-09-2018 00:40

Beste heer / mevrouw Admiraal, Ik begrijp uw reactie, maar er is een verschil tussen het verstuiven en met het product dat reeds is aangebracht. Ligt de diatomeeenaarde op de grond dan stoft het niet meer. Ik gebruik het zelf tegen mieren op ons terras en ons zoontje van 2 loopt en speelt daar en komt met het product in aanraking. Dat is geen enkel probleem. Veroorzaak je met het aanbrengen van diatomeeenaarde veel stof dan ontstaat er irritatie omdat je het dan inademd of in je ogen kunt krijgen. Heeft u nog vragen dan verneem ik die graag. Met vriendelijke groet Francois van Iersel

Tegen grote duizendpoten

Naam: Celeste morcus
Datum 08-10-2018 01:38

Kan dit produkt gebruikt worden tegen grote duizendpoten (12cm) in zuid-spanje?

Tegen grote duizendpoten

Naam: François van Iersel
Datum 08-10-2018 10:45

Beste Celeste, Ja diatomeeenaarde werkt ook tegen duizendpoten, maar of het ook werkt tegen de duizendpoten in Spanje van 12 cm kan ik je niet zeggen puur om het feit dat ik daar geen ervaring mee heb. Wellicht kun je een kleine hoeveelheid proberen. Het werkt ook teen ander insecten dus het is breed inzetbaar. Heb je nog vragen dan verneem ik die graag. Vriendelijke groet Francois van Iersel

Tegen larven van tapijtmot

Naam: Bianca
Datum 12-10-2018 23:14

Kan dit product ook.gebruikt worden tegen larven van de tapijtmot?

Met vriendelijke groet Bianca

Tegen larven van tapijtmot

Naam: François van Iersel
Datum 20-10-2018 08:35

Beste Bianca, als ze er even doorheen kruipen wel, maar niet meer als ze vliegen. Ze dienen in aanraking te komen met het product waardoor hun beschermlaag wordt beschadig en ze uitdrogen. Succes en dank voor je bijdrage. Met vriendelijke groet Francois van Iersel

Rouwvliegjes in aarde van kamerplanten

Naam: Jolanda
Datum 10-12-2018 22:40

Hoe kan ik de diatomeeeëaarde gebruiken tegen een invasie van rouwvliegjes bij mijn kamerplanten?

Rouwvliegjes

Naam: François van Iersel
Datum 13-12-2018 06:17

Beste Jolanda , dank voor je bericht maar eerlijk gezegd heb ik daar geen ervaring mee. Kijk eens op deze link waar meer verteld wordt over rouwvliegjes en wat je er tegen kunt doen. Succes en vriendelijke groet Francois

Rouwvliegjes

Naam: Els
Datum 18-07-2019 06:22

Ja dat kan hoor, een laagje op de aarde strooien of het oplossen in water en het bij al je planten gieten. Het komt dan goed bij de wortels en na enkele wekn is het probleem opgelost.

Larven van mineervlieg

Naam: Nicolina
Datum 10-05-2019 21:34

Kan ik dit product gebruiken tegen de larven van de mineervlieg, die de bladeren van mijn plantjes aantasten?

Larven van mineervlieg

Naam: François van Iersel
Datum 15-02-2020 10:03

Beste Nicolina, zodra de larven uit komen, komen ze met het poeder in contact en zal het absoluut werken. Met vriendelijke groet Francois

Bestuivers

Naam: Carina
Datum 10-06-2019 19:34

Als ik diatomeeën aarde gebruik in de (moes)tuin tegen insecten, gaan dan ook bijen en andere bestuivers dood als gevolg van dit product?

Bestuivers

Naam: François van Iersel
Datum 15-02-2020 10:06

Beste Carina, dat ligt eraan hoe je het gebruikt. Als je de bloemen vrij houdt en niet behandeld dan is er niets aan de hand. Bestuivers komen op de bloem dus zorg ervoor dat daar geen diatomeeenaarde zit. Met vriendelijke groet Francois

Bedwantsen

Naam: Lou
Datum 25-06-2019 22:45

Goeden dag, al 4x bestrijding(gif) tegen bedwantsen gehad en nog steeds niet
weg.
Is dit middel effectief en is een dun laagje langs de kant en bed rand dan genoeg?

Vr gr lou

Bedwantsen

Naam: François van Iersel
Datum 15-02-2020 10:10

Beste Lou, Diatomeeenaarde werkt heel goed tegen bedwantsen. Lees meer daarover in dit artikel.  Met vriendelijke groet Francois

Dopluis

Naam: Peter
Datum 30-06-2019 12:51

Helpt het ook tegen dopluis ?

Dopluis

Naam: François van Iersel
Datum 15-02-2020 10:13

Beste Peter, Het werkt tegen vlooien, mijten en luizen. Specifiek dopluis kan ik je niet zeggen omdat ik daar geen ervaring mee heb. Zeker de moeite waard om het te proberen. Met vriendelijke groet Francois

Hoofdluis

Naam: Henny
Datum 13-07-2019 18:58

Kan het ook gebruikt worden tegen hoofdluis?

Hoofdluis

Naam: François van Iersel
Datum 15-02-2020 10:14

Beste Henny, het zal absoluut werken tegen hoofdluis maar ik raad het je af om het daar tegen te gebruiken. Diatomeeenaarde is zeer sterk vocht en vet absorberend waardoor de hoofdhuis uit zal drogen en gaan irriteren. Ik raad het je af. met vriendelijke groet Francois

Kipjes met kopmijt

Naam: Lala
Datum 08-10-2019 22:06

Doet het ook iets tegen kopmijt of gaapworm?

Kipjes met kopmijt

Naam: François van Iersel
Datum 15-02-2020 10:20

Beste Lala, of het tegen kopmijt werkt weet ik niet. Wat ik vaak zie is dat mensen met kippen het ook in een soort stofbal strooien. Kippen behandelen dan als het are zichzelf als ze door het stof gaan. Diatomeeenaarde wordt vaak gebruikt tegen wormen en ander parasieten in het darmstelsel. het wordt dan als voedingssuplement aan het voer toegevoegd. Gaapworm zit in de luchtpijp en ik denk dat het daar niet effectief zal zijn. Met vriendelijke groet Francois

Tegen de larve van de lapsnuitkever?

Naam: W Holla
Datum 14-02-2020 19:41

De vraag is of het ook het tegen de larven van de lapsnuitkever/taxuskever? De larven zitten in de grond van potten met de tuinplanten en vreten de wortels op. Dit doen ze voor al in de winter.

Tegen de larve van de lapsnuitkever?

Naam: François van Iersel
Datum 15-02-2020 10:22

Best heer / mevrouw Holla, Ik denk dat het daar niet tegen werkt omdat de larven in een vochtige omgeving zitten. Zodra diatomeeenaarde nat wordt verliest het zijn kracht totdat het weer droog is. Op aarde zal het wel werken want dan is de oppervlakte droog. In aarde denk ik dat het geen effect heeft. Met vriendelijke groet Francois

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.