// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Diatomeeënaarde voor paarden

Diatomeeënaarde voor paarden als voedingssupplement en als natuurlijke ontwormer. 

Diatomeeënaarde kan op verschillende manieren worden gebruikt als voedingssupplement voor paarden. Dit fijne poeder kan heel goed gebruikt worden als een natuurlijke insecticide en als voedingssupplement bevat het vele waardevolle sporenmineralen zoals:

 1. Magnesium
 2. Calcium
 3. Natrium 
 4. IJzer

Naast deze waardevolle sporenmineralen heeft diatomeeënaarde ook nog een heel bijzondere mechanische werking. De microscopische fijne structuur van dit 100% natuurlijke en niet giftige middel heeft een scrubbende werking. De zeer fijne diatomeeën hebben een schurende werking waardoor kruipende insecten en wormen worden beschadigd en niet verder kunnen leven.

Het is een perfect mechanisch bestrijdingsmiddel voor velerlei kruipende insecten, larven en wormen. 

Zo kun je diatomeeënaarde voor je paard gebruiken

Als natuurlijke insecticide.
Diatomeeënaarde heeft een zeer sterk vochtabsorberend vermogen. Het is daarom heel effectief om vochtige plaatsen droog te maken of te houden. Hierdoor voorkom je bacterievorming op vochtige plekken. 

Als voedingssupplement.
Door de waardevolle sporenmineralen welke diatomeeënaarde bevat is het een perfect voedingssupplement voor paarden. Het geeft extra magnesium, calcium, natrium en ijzer. Het werkt versterkend op de conditie van de hoeven en vacht.

Als ontwormer.
Buiten de sporenelementen welke diatomeeënaarde bevat, bevat het ook minuscuul kleine scherpe randjes waardoor wormen worden beschadigd en niet verder kunnen leven. 

TIP: Hang een jute zak met diatomeeënaarde in de stal zodat paarden zich eraan kunnen krabben. Als je paard tegen de zak aan wrijft komt er wat diatomeeënaarde op de huid, wat ervoor zorgt dat huidparasieten het niet overleven. 

Diatomeeënaarde voor paarden

Diatomeeënaarde voor paarden dient van voedselkwaliteit te zijn. Waar je het ook voor wilt gebruiken ik adviseer je om altijd voor voedsel kwaliteit te kiezen, puur om het feit dat dit de beste kwaliteit is welke je kunt krijgen. 

Diatomeeënaarde van voedselkwaliteit is 100% natuurlijk en zeer fijn van structuur. 99% van de deeltjes passen door een zeef van 25 micron. Het is dus een zeer fijn poeder. Let er wel altijd op dat je geen stof veroorzaakt. Doordat diatomeeënaarde zeer sterk vochtabsorberend is veroorzaakt het irritatie van de ogen en luchtwegen. Draag daarom altijd een stofmasker en bril. 

Dosering voor ontworming van paarden

Wil je diatomeeënaarde voor ontworming en detoxen van paarden gebruiken dan is de dosering afhankelijk van het gewicht van een paard. De aanbevolen dosering is 1 koffiekopje per 450 kilogram lichaamsgewicht. Een behandelplan van minimaal 60 dagen wordt aanbevolen om te ontwormen. Er wordt ook wel 2% diatomeeënaarde gebruikt van het gewicht van het voer als dosering. Je kunt als onderhoudsdosering een half kopje aanhouden. Hou altijd rekening met het lichaamsgewicht. 

Het poeder heeft geen onaangename geur of textuur. Je kunt het daarom gerust door het voer mengen en paarden nemen het daarmee in zonder dat ze er iets van merken. 

Wormen kunnen niet gewend raken aan diatomeeënaarde en zal daarom altijd effectief werken. 

Let op : Heb je langere tijd geen diatomeeenaarde aan je paard gegeven bouw het dan langzaam op. Bij een hoge dosering in het begin kan er een ontgiftingsreactie ontstaan waardoor het paard zich niet zo lekker voelt. 

Luizen bestrijden bij paarden met diatomeeënaarde

Luizen, vlooien en mijten zijn heel goed te bestrijden met diatomeeenaarde. Zoals reeds eerder aangegeven is het handig om een jute zak op te hagen waaraan paarden zich kunnen krabben. Er komt daardoor een laagje diatomeeenaarde op de huid dat zeer effectief werkt tegen luizen en andere huidparasieten. 

Wist je dat??

Wist je dat diatomeeënaarde van voedselkwaliteit wordt verwerkt in huidverzorgingsproducten, tandenpasta`s, verschillende etenswaren, dranken, medicijnen, verven en waterfilters?? 

Inwendige parasieten verstoren de opname van voedsel, veroorzaken gewichtsverlies, koliek en diarree. Externe parasieten veroorzaken huidinfecties en een enorme hoeveelheid stress voor je paard. 

Beheer van parasieten bij je paard

Met een goed beheer van zowel inwendige als externe parasieten zal een paard een verbetering in gezondheid laten zien. Het uiterlijk en het gedrag zal verbeteren en de assimilatie van voer zal beter worden waardoor het gewicht zal toenemen en de voerkosten lager zullen worden.

Mijn ervaring met diatomeeënaarde is dat het een fantastisch en zeer effectief middel is tegen diverse kruipende en vliegende insecten. Diatomeeënaarde vertoont geen indicatie van mechanische of chemische schade aan weefsel en daarom kan het bij paarden aan het voer worden toegevoegd voor het beheersen van inwendige parasieten, en kan het uitwendig op de vacht worden gebruikt. 

Hoe werkt diatomeeenaarde voor paarden?

Het siliciumdioxide in deze stof is een halfgeleidend mineraal dat bij de opwarming door lichaamswarmte negatief wordt geladen. Wanneer dit gebeurd geeft het elektronen af welke positief geladen zijn, en slechte dingen aantrekken en absorberen. Deze positief geladen dingen kunnen slechte microben, vrije radicalen of ander positief geladen afval zijn.

Door de sterke lading kan elke schaal een groot aantal positief geladen stoffen opnemen, of ze nu chemisch, of in de vorm van bacteriën of virussen zijn. Na het aantrekken van de positieve slechte stoffen gaat de diatomeeenaarde door de maag en darmen, en worden de schadelijke stoffen afgevoerd. 

Parasieten zoals wormen worden door de mechanische werking van diatomeeenaarde uitgeschakeld en ook afgevoerd. 

Voor welke kun je ook diatomeeenaarde gebruiken.

Dieren waar je diatomeeenaarde kunt gebruiken voor de verschillende doeleinden zijn:

 • koeien
 • schapen
 • honden
 • katten
 • kippen
 • geiten
 • kalveren

- Honden onder 20 kg 2 theelepels
- Honden boven 20 kg 1 eetlepel
- Honden boven de 40 kg 2 eetlepels
- Katten 1 theelepel
- Kittens 1/2 theelepel
- Kippen 5 % van het rantsoengewicht
- Rundvee 2 % van het droge rantsoen gewicht
- Kalveren 4 gram s\'morgens
- Varkens 2 % van het rantsoengewicht
- Schapen 1 % van het krachtvoergewicht
- Geiten 1 % van het krachtvoergewicht

Als kuur kun je diatomeeënaarde 2 a 3 maanden geven. Dit doe je 1 a 2 keer per jaar onder andere vanwege de cyclus van de darm parasieten. Let op dat je altijd diatomeeenaarde van voedselkwaliteit koopt. 

bestel diatomeeenaarde
Diatomeeënaarde als voedingssupplement voor mens en dier.

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.