// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebruikers handleiding EKO 1000 vangsysteem ratten en muizen

De gebruikers handleiding van het EKO 1000 vangsysteem voor ratten en muizen is heel eenvoudig. Het is echter wel noodzakelijk om te weten hoe je het systeem moet gebruiken om er het beste rendement uit te halen en de meest ratten en muizen te vangen. Wij zullen je helpen en ondersteunen om zo snel als mogelijk het beste resultaat te behalen.

Ten opzichte van conventionele ongediertebestrijding met giftige bestrijdingsmiddelen is het EKO 1000 vangsysteem voor ratten en muizen een systeem waarmee je direct ziet wat er gebeurd en wat je vangt. Het is een perfect systeem om te monitoren en tegelijkertijd ook weg te vangen. Geen ander systeem dat zo efficiënt zijn werk doet en zo kosteneffectief als het gaat om vangen van ratten en muizen.

Handleiding EKO 1000 vangsysteem voor ratten en muizen

Eko 1000 vangsysteem voor ratten en muizen

 1. Trek latex handschoenen aan voor je eigen hygiëne.
 2. Haal het bovenste gedeelte van het onderste af. Aan de zijkant zitten 2 palletjes. Druk die voorzichtig in en til het bovenste gedeelte er af.
 3. Vul de onderste opvangbak met de speciale vloeistof met ethyalcohol. Op de verpakking staat hoeveel liter water je eraan toe dient te voegen. Deze vloeistof bestaat uit ethylalcohol en natuurlijke oliën om verdampen te voorkomen. Allemaal 100% biologisch afbreekbaar.
 4. Zet het bovenste gedeelte weer terug op het onderste. Let op dat het goed vast geklikt zit.
 5. Haal dan de doorzichtige deksel voorzichtig van het systeem af. Let op de deksel is van hard plastic en daardoor wat gevoeliger. Bij voorzichtig gebruik is er niets aan de hand. Druk voorzichtig de 2 plastic palletjes in en til de deksel omhoog. Doe er voorzichtig mee.
 6. Vul alle daarvoor bestemde vakjes met lokaas. Je kunt deze vullen met natuurlijk lokaas zoals kanariezaad, zonnebloempitten, noten of lokaas dat ze gewent zijn om te eten. Maak er simpelweg``Het Lekkerste Restaurantje`` van. Muizen en ratten zijn dol op dit soort voer en ruiken het al vanaf een afstandje. Zorg dat het vangsysteem extra aantrekkelijk is.
 7. Vul ook de trechter met hetzelfde lokaas.
 8. Smeer onder de treden van het trapje en tegen de achterwandjes wat varkensvet en eventueel wat pindakaas.
 9. Leg ook lokaas op de traptreden.
 10. Smeer het bijgeleverde houten plankje in met pindakaas en/of varkensvet en leg het voorin de omkisting en strooi er wat lokaas op.
 11. Zet de unit met het trapje als eerste in de aluminium omkisting en schuif de unit voorzichtig tegen het houten plankje aan.
 12. Strooi wat lokaas voor het trapje zodat het aantrekkelijker wordt voor ratten en muizen.
 13. Op de achterkant zit een schakelaartje. Hiermee kun je testen of de batterij nog goed is.
 14. Met het zelfde schakelaartje kun je het systeem aanzetten. Doe dat in dit stadium nog niet. Laat het apparaat uit staan totdat de trechter eerst is leeg gegeten.
 15. Het metalen stripje aan het einde van het plateau en voor het trechtertje is de schakelaar die het draaimechanisme in werking zet als het vangsysteem aan staat.
 16. De teller op de achterkant telt het aantal ratten of muizen. Zo kun je exact monitoren wat er is weggevangen. Als de teller 1 keer is rond geweest staat er boven in de ronde cirkel een 1. Een voorbeeld; Als de teller op 4 staat en in het rondje een 3, dan heeft het systeem 43 ratten of muizen gevangen.
 17. Na 20 muizen of ratten gevangen te hebben gevangen adviseer ik om de teller weer op nul te zetten. Dat doe je door de telwijzer naar rechts te draaien totdat hij weer op 0 (nul) staat.
 18. Plaats de doorzichtige deksel weer voorzichtig op het systeem. Let op dat de deksel vast klikt.
 19. Zet het systeem zo neer dat het op een looppad staat van de ratten of muizen, of bij een nestelplaats.
 20. Strooi voorin bij ``Het Lekkerste Restaurantje`` ook nog wat lokaas. Muizen en ratten ruiken het en ze worden erdoor aangetrokken.
 21. Laat het systeem eerst enkele dagen tot weken uit staan, afhankelijk van hoe snel de trechter wortd leeg gegeten. Ratten of muizen dienen eerst een keer de gehele trechter leeg te eten zodat ze vertrouwen krijgen in het apparaat dat in hun leefomgeving staat. De muizen en ratten vinden dan hun weg naar ``Het Lekkerste Restaurantje`` en merken niet dat het een val is. Als de hele muizen of ratten familie de weg heeft gevonden naar ``Het Lekkerste Restaurantje`` dan zet je het EKO 1000 vangsysteem voor ratten en muizen aan. Geduld is in deze een schone zaak.

EKO 1000 vangsysteem ratten en muizen teller

EKO 1000 vangsysteem voor ratten en muizen

Het EKO 1000 vangsysteem voor ratten en muizen is een zeer mooi, en efficiënt alternatief voor het buitengebruik van rodenticiden (muizengif en rattengif). Je moet er even mee leren werken maar dat is snel geleerd.

Je zult versteld staan hoeveel ratten en muizen je vangt zonder gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen. Het grote voordeel van dit systeem is dat je ook daadwerkelijk weet wat het heeft gedaan en wat je hebt gevangen. Het EKO 1000 systeem is zowel binnen als buiten te gebruiken.

Kosteneffectief vangsysteem voor ratten en muizen

Het EKO 1000 vangsysteem voor ratten en muizen is een zeer kosteneffectief vangsysteem. Het is heel gebruiksvriendelijk en tijdbesparend omdat muizen en ratten geconserveerd worden in de vloeistof met ethylalcohol. Dit zorgt ervoor dat het systeem niet constant gecontroleerd dient te worden als er vangst is. Minder controles op vangst betekend minder tijdsinvestering en dus lage exploitatiekosten. Als je het vergelijkt met conventionele ongediertebestrijding dan is dit systeem aanzienlijk goedkoper.

Wil je meer weten en heb je vragen over het EKO 1000 vangsysteem voor ratten en muizen vul dan hier onder het contact formulier in. Onze ongediertepreventie specialist neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Lees ook :

EKO 1000 rattenvanger voor buitengebruik

EKO 1000 ekologisch vangsysteem voor ratten en muizen

EKO 1000 voor de voedingsmiddelindustrie

 

< Terug naar het overzicht van de handleidingen

 

 

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.