// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Heb je echt een giftig bestrijdingsmiddel nodig om muizen te bestrijden?

Net als mensen hebben muizen, maar ook ander ongedierte drie belangrijke elementen nodig om te overleven, namelijk onderdak, water en voedsel. Heb je echt een giftig bestrijdingsmiddel nodig om muizen te bestrijden? Ik ben ervan overtuigd dat je geen giftig bestrijdingsmiddel nodig hebt en ben ook tegen het gebruik.

bestrijdingsmiddel tegen muizen

Waarom ik tegen gebruik van muizengif ben

Muizengif is een giftig bestrijdingsmiddel dat zeer moeilijk afbreekbaar is. Het stapelt zich op en vormt een zware belasting voor ons milieu en de natuur. Muizengif dood ook andere dieren en het is een potentieel risico voor kinderen en huisdieren, met name honden. Muizengif alléén biedt je geen duurzame oplossing voor je muizenprobleem, en het is in de meeste gevallen niet nodig. Er wordt nog steeds onnodig veel, en vaak niet volgens de regels muizengif ingezet. Muizen bestrijden kan en moet anders. Wist je dat er in Nederland bijna 800.000 kilogram muizengif wordt verbruikt, dat uiteindelijk ook allemaal weer in het milieu komt.

Heb je echt een giftig bestrijdingsmiddel nodig?

Nee, je hebt niet echt een giftig bestrijdingsmiddel nodig als je de elementen om te overleven weg neemt en een omgeving creëert die ondraaglijk is voor muizen. Muizen bestrijden volgens mijn methodiek is anders en ik werk daarom ook niet met giftige bestrijdingsmiddelen tegen muizen en ratten.  Hoe ga ik te werk en hoe kun jij dat zelf ook doen. Het is eenvoudiger dan je zult denken, en ik ga je daarmee  helpen, zodat jij zelf muizen kunt bestrijden zonder een giftig bestrijdingsmiddel.

Gifvrij Plaagdier Management voor woonhuizen

Mijn methodiek die jij zelf heel eenvoudig kunt toepassen is de GPM Gifvrij Plaagdier Management methodiek. Deze methode bestaat uit een aantal simpel zelf te nemen stappen. Ik ga ze stap voor stap met je doornemen. In het kort komt mijn methode hier op neer.

Stap 1. Een ondraaglijke omgeving creëren waardoor de aanwezige muizen worden verjaagd. Muizen en ratten kunnen niet leven in een omgeving waar ze constant gestrest en gedesoriënteerd raken. Je zorgt er daarmee voor dat hun voorheen prettige leefomgeving wordt verstoord waardoor ze weg gaan.

Stap 2. Zorg ervoor dat er geen voedsel te halen valt voor muizen. Sla alle voedsel op in afgesloten bakken en draag er zorg voor dat er buiten ook geen voedsel ligt.

Stap 3. Zorg ervoor dat er geen water te halen valt. Repareer lekkages en voorkom waterplassen. Muizen hebben water nodig, maar kunnen ook leven als ze voedsel hebben waarvan het watergehalte minimaal 15% is. Water is vocht en is voor veel soorten ongedierte en belangrijke stof om te leven en voort te planten.

Stap 4. Maak binnen zo goed als mogelijk alle doorgangen, leidingdoorvoeren en ander openingen dicht met rvs wering gaas en zet het eventueel vast met purschuim of kit. Alleen purschuim gaat niet werken want daar knagen ze zo doorheen.

Stap 5. Maak buiten alle openingen, naden en scheuren in de buitenmuur dicht. Dit is ook heel eenvoudig te doen met rvs wering gaas of met voegenreparatiekit. Voordeel van rvs wering gaas is dat het altijd past en tocht blijft ventileren.

Een ondraaglijke omgeving kun je creëren met één of meerdere Plug In Pest Free units. Het is aan te bevelen dat je ook direct alle bronnen van voedsel weg neemt en afgesloten opslaat. Voordat je dan verder gaat met de volgende stappen adviseer ik je om 3 á 4 weken te wachten. Geef de muizen de kans om je huis te verlaten.

Na 3 á 4 weken begin je met stap 3,4 en 5 uit te voeren. Je hebt nu een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor je muizenprobleem, en je hebt geen giftig bestrijdingsmiddel gebruikt. Eenvoudig en simpel uit te voeren. In een uitzonderlijke situatie kan het zo zijn dat je na een aantal weken toch nog een muis tegen komt. Dit kun je ondervangen door het plaatsen van een muizenval. In de praktijk hor ik zelden dat dit gebeurd.

TIP : Heb je geen vrijstaande woning dan is het aan te bevelen om muizenbestrijding gezamenlijk aan te pakken. Dit geeft altijd het meest duurzame resultaat.

Giftige bestrijdingsmiddelen zijn lang niet altijd nodig

Ik ben gespecialiseerd in ongediertepreventie tegen muizen en ratten. Er zijn echter een aantal punten die ook belangrijk zijn tegen andere diersoorten waarvan je last kunt hebben. Diersoorten waarvan wij last ondervinden noemen we ongedierte.

Ongedierte eet bijna alles en het is daarom belangrijk om alle voedselbronnen weg te nemen. Ik weet als geen ander dat het niet altijd meevalt om alles weg te nemen. Ik ga je nu een aantal tips geven waar jein de praktijk mee uit de voeten moet kunnen.

TIPS tegen ongedierte

Ontneem voedsel : Sla voedsel op in afgesloten plastic bakken en er kan geen ongedierte meer bij. Ruim gemorst voedsel direct op en stofzuig regelmatig. Laat geen vuile vaat staan en zorg dat afvalbakken afgesloten zijn. Laat vuilnis zakken niet open en bloot staan en zorg dat ze goed afgesloten zijn. Zorg dat containers niet lekken. Laat geen voedsel voor huisdieren in de nacht staan.

bestrijdingsmiddel en voedsel

Ontneem drinken : Sommige soorten ongedierte kunnen een langere tijd zonder water. Toch is water een ware boosdoener als het om ongedierte gaat. Vocht is funest en van veel soorten ongedierte, schimmels, zwammen en bacteriën de oorzaak. Zorg dat je huis, kruipruimte, kelder, garage en zolder droog zijn. Repareer lekkages direct. Voorkom plasvorming.

Neem weringsmaatregelen : Ongedierte verschuilt zich in de meest kleine kiertjes. Ze kunnen zich verplaatsen door leidingdoorvoeren en gaten. Zorg dat binnen en buiten alles zo dicht als mogelijk is, maar zorg er tegelijkertijd ook voor dat het blijft ventileren. RVS wering gaas of muizengaas is een heel goed en duurzaam product om openingen en ventilatievoegen dicht te maken.

Denk bij het dicht maken ook aan scheuren en openingen langs plinten en kozijnen en afvoerbuizen van wastafels.

rvs wering gaas muizengaas

Voorkom nestel- en schuilplaatsen : Ik kom vaak op overvolle zolders, in tjokvolle garages en schuren en andere volle opslag plaatsen. Mijn advies is ruim op, en gooi weg wat je nooit meer gebruikt. Muizen, ratten, wespen, vliegen en kakkerlakken vinden het heerlijk als jij ze de kans geeft op een heerlijke nestel- broedplaats. Sla skikleding op in afgesloten bakken zodat muizen er geen gaten in knagen. Sla geen oud papier op en zet geen houtstapels tegen een buitenmuur die niet muisdicht is.

TIP : Knaagschade en andere schade veroorzaakt door ongedierte is niet gedekt door de verzekering

Om terug te komen op de titel van dit artikel `` Heb je echt een giftig bestrijdingsmiddel nodig om muizen te bestrijden?`` NEEN is mijn antwoord.

Overlast van muizen in huis kun je zelf oplossen als je weet wat en in welke volgorde je stappen kunt nemen. Ik help je daar graag bij en wil je een duurzame, veilige en milieuvriendelijke oplossing bieden.

Heb jij nog tips waarmee andere lezers hun voordeel kunnen doen deel ze dan hier onder in het reactieveld.

 

Heb je vragen en wil je meer weten vul dan het contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.