// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

GoodNature automatische Muizenval - Rattenval / Veel gestelde vragen

Hier onder vindt je veelgestelde vragen over de GoodNature Automatische Muizenval - Rattenval. Gebruik deze val volgens voorschrift, tips en adviezen en je zult er veel profijt van beleven. Vanaf 1 januari is het buitengebruik van giftige bestrijdingsmiddelen verboden. Deze val is het antwoord op gifvrij vangen van ratten en muizen voor buiten. De GoodNature is afkomstig uit Nieuw Zeeland en is oorspronkelijk ontworpen voor het beheersen van muizen en ratten in grote gebieden. Later bleek de GoodNature muizen- en rattenval ook heel effectief te zijn in stedelijke gebieden en op ander plaatsen waar veel overlast is van muizen en ratten.

De GoodNature E2 automatische val is een duurzame, milieuvriendelijke val die bestand is tegen alle weertypes en door de zeer aantrekkelijke natuurlijke lokstof ontzettend effectief is. GoodNature heeft de val op veel verschillende locaties getest en de resultaten waren verbluffend.

 

GoodNature automatische Muizenval - Rattenval / Veel gestelde vragen

Waarom zijn er geen dode exemplaren onder de GoodNature muizen- en rattenval te vinden?

Het kan zijn als je de val gaat controleren dat er geen dode exemplaren te zien zijn. Natuurlijk kan het dat er geen vangst is geweest, maar het kan ook dat de vangst is weggehaald door landroofdieren of roofvogels. Om zeker te weten hoeveel exemplaren er met de val gedood zijn kun je er een digitale teller op zetten. Deze verteld je precies wat de vangst is geweest.

Hoe kan ik zien dat er nog CO² genoeg in het patroon zit?

Je kunt testen of er nog voldoende CO² in het patroon zit. Afhankelijk van de weers- en temperatuur omstandigheden kan 1 CO² patroon tot maximaal 24 slagen maken.

Kan ik extra ophangbeugels bestellen?

Ja je kunt extra ophangbeugels bestellen, maar het is beter om extra vallen te plaatsen. Je blijft hierdoor beter onder controle en des te meer vallen des te groter de vangkans.  Meer vallen plaatsen helpt in het voorkomen van een nieuwe besmetting.

Ik heb last van ratten of muizen. Waarom zou ik lokkaarten gebruiken?

De GoodNature lokkaarten zijn speciaal ontwikkeld om te monitoren waar je het beste een val kunt plaatsen. Plaatsen waar een lokkaart is aangevreten, is een vertrouwde plek voor de knaagdieren die er al zijn geweest. Werken met lokkaarten rondom de val is een goed manier om de effectiviteit van de val te maximaliseren.

Ik zet mijn GoodNature val bij een composthoop of een andere voedselbron en ik zie nog steeds ratten of muizen.

Voedselrijke gebieden zijn complex als het gaat om ratten vangen. Het vergt hier extra inspanning om succesvol te zijn. Gebieden waar je ratten ziet of sporen van ratten wil niet zeggen dat ze daar ook in de val lopen. Gebruik de lokkaarten om te onderzoeken waar je de GoodNature val het beste kunt plaatsen. Het kan ook nuttig zijn om de routine van ratten te verstoren en ze om te leiden naar de val. Dit kun je doen door de toegang tot het voedsel af te sluiten of te verkleinen waardoor ze eerder geneigd zijn elders te zoeken en zo in de val komen.

Is de GoodNature muizen- en rattenval gevaarlijk voor katten?

Nee deze val is niet gevaarlijk voor katten. De ingang is te klein waardoor ze er niet in kunnen. Ze kunnen de trigger die de val in werking laat treden niet aanraken.

Hoe vervang ik de lokstof?

Hoewel de GoodNature natuurlijke lokstof lang zijn geur blijft behouden verminderd deze als ze wordt blootgesteld aan lucht. De lokstof dient daarom minimaal eens in de 6 maanden te worden vervangen. Beter is het om de lokstof wat vaker te vervangen.

Schroef de dop van de flacon af en houdt deze op zijn kop. Tik er voorzichtig op zodat er lokstof uit de monding komt. Muizen en ratten willen van de stof gaan likken en zullen worden geëlimineerd door de slagpen.

Ik vermoed dat mijn val kapot is?

Als je vermoedt dat je val kapot is en het niet meer doet kun je het volgende doen. Test de val zoals hier omschreven. Het kan zijn dat je een nieuw CO² patroon moet plaatsen en dat dan de val weer prima werkt. Zonder digitale teller is het niet altijd mogelijk om te zien hoe vaak de slagpen heeft gewerkt en hoeveel exemplaren er mee gedood zijn, omdat ze ook weggenomen kunnen zijn door roofdieren.  Controle van het CO² patroon is daarom aan te raden. Je kunt ook een digitale teller bestellen om nog gemakkelijker te kunnen werken.

Ik heb vangst. Wat moet ik doen?

In het open veld, in de bossen of een agrarische omgeving hoef je niet veel te doen tenzij je het wilt. De dode exemplaren vergaan vanzelf en meestal worden ze door roofdieren meegenomen.

Rondom huis is het raadzaam om elke dag de val te controleren. Dode muizen en ratten gaan stinken en trekken op hun beurt weer vliegen aan. Zoals met elke val dien je elke dag te controleren, en de dode exemplaren op te ruimen. Dode exemplaren kun je in een kuiltje onder de grond doen. Ze vergaan erg snel.

Wanneer kan ik stoppen met vangen?

Het advies is om een nieuwe besmetting te voorkomen om de vallen te laten blijven waar ze zijn. Je blijft dan onder controle en voorkomt dat een populatie weer gaat groeien. Als je niets vangt gaat er ook geen CO² verloren. Om de vallen in goede conditie te houden is het wel aanbevolen om na 6 maanden het CO² patroon en de lokstof te vervangen.

Hoeveel automatische vallen zal ik plaatsen?

GoodNature heeft veel onderzoek gedaan en veel testen uitgevoerd. Hieruit is gebleken dat twee vallen per hectare gemiddeld voldoende is. Heb je te maken met een echte muizen- of rattenplaag dan is het raadzaam meer vallen te plaatsen.

Over de GoodNature Digitale Teller

Wat is een GoodNature Digitale teller?

Een GoodNature digitale teller is een teller die het aantal slagen telt welke de automatische val maakt. De teller kun je om het CO² patroon doen en gaat met 1 batterij ongeveer 5 jaar mee. De batterij gaat zo lang mee omdat de teller het merendeel van de tijd in de slaapstand staat en alleen werkt als er een slag wordt gemaakt.

Mijn teller toont een aantal en ik zie geen dode muizen of ratten.

Dit is een veel gehoorde opmerking of vraag. Dode muizen en ratten worden meegenomen door roofvogels en landroofdieren. Dat is de rede dat je geen dode exemplaren ziet liggen. Een digitale teller kan hierbij uitsluitsel geven.

Hoe lang gaat de batterij mee van de GoodNature val?

De batterij van de digitale teller gaat 5 jaar mee. De meeste tijd is de teller in slaapstand en gebruikt alles stroom als de val in werking is.

Wat kan ik doen als de batterij leeg is?

Als de batterij leeg is kan er niets anders gedaan worden dan een nieuwe digitale teller aan te schaffen.  De teller kan ook opgestuurd worden naar GoodNature maar daar zullen de kosten veel hoger van zijn dan van een nieuwe teller. Dit heeft te maken met het feit dat GoodNature in Nieuw Zeeland gevestigd is.

Wat als de teller 99 aangeeft?

Proficiat want dan heb je al heel wat ratten en muizen gevangen. De teller gaat niet verder en je zult hem even moeten resetten. De teller gaat weer opnieuw beginnen tot 99.

Lees voor het gebruik eerst even aandachtig de gebruiksaanwijzing van de GoodNature Digitale Teller.

Meer informatie over de GoodNature automatische Muizenval - Rattenval

Ratten en muizen bestrijding met GoodNature

bestel-muizenval-rattenval

 

Reacties

Naam: Pina Dekker
Datum 08-04-2018 02:17
Sinds we geen katten meer hebben hebben we last van ratten die onder het kippenhok nestelen. We bergen voer goed op. Gevolg is dat ze nu de moestuin van ons en onze buurvrouw hebben ontdekt en grote delen van de oogst opeten. Ook hebben we een grote notenboom in de tuin. Dus voer blijft hoe dan ook aanwezig. We hebben al vanalles geprobeerd met vallen . Onze ervaring is dat elke val maar een paar keer werkt. Daarna vangen we niets meer, ook niet met de ‘gewenningstruc’ om een val eerst een tijd ongespannen aan te bieden. Groot nadeel van een kat is dat die ook vogels eet. Dus we zoeken naar een alternatief voor een kat als rattenvanger. We hebben er best wat voor over. Ik vraag me af of ratten kunnen leren dat de Good nature val gevaarlijk is. Zodat je na enkele dodingen geen nieuwe ratten meer vangt. Graag uw deskundig advies !

Naam: riedijk
Datum 14-11-2016 18:42
prima de luxe

Naam: François Iersel
Datum 15-11-2016 16:33
Beste heer Riedijk, U zegt het goed prima de luxe. Het zijn zeer goed en duurzame vallen voor het vangen van ratten en muizen. Mocht u meer informatie willen dan kan ik die toesturen. Fijne dag en vriendelijke groet Francois

Naam: François Iersel
Datum 14-04-2018 20:25
Beste Pina, hartelijk dank voor je bijdrage. Habitat management zal je helpen in de strijd tegen ratten, maar zolang er voedsel en schuilplaatsen voldoende aanwezig zijn zal het lastig worden of je moet ze gaan vangen. Zoals je aangeeft heeft het vangen weinig effect, maar dat kan te maken hebben met het feit dat u geen professional bent. Ratten vangen kan op veel verschillende manieren en spelenderwijs kun je testen welke manier wel en niet werkt. De GoodNature vallen zijn uitvoerig getest en ik ben er zeer tevreden over en ik ken ook collegas die er goed mee kunnen werken. De eerlijkheid gebied mij u te zeggen dat er ook negatieve ervaringen over de ronde gaan, maar dat gebeurd met alle systemen en manieren. Ik kan u geen garantie geven dat u ratten gaat vangen met GoodNature. Ik kan u wel zeggen dat ik er goede resultaten mee heb gehaald. Het blijft een spelletje en uitproberen. OP de website van GoodNature kun je alles vinden hoe je ze het beste kunt gebruiken. Als je ze bij mij besteld krijg je er ook allerlei info bij die je helpen om ze goed in te zetten. Ratten vangen is een vak wat iedereen kan leren en soms is het noodzakelijk om meerdere manieren te proberen om tot een succesvolle bestrijding te komen. Dat katten ook vogels doden klopt maar dat zullen er niet veel zijn evenals ze niet heel veel ratten zullen doden. Ratten vangen met rattenkisten wat ik zelf vaak doe is ook een goede manier maar ook dat vergt creativiteit en passie om er veel ratten mee te vangen. IK hoop je een beetje te hebben geholpen en sorry dat ik je niet kan helpen met een antwoord wat echt wekt want het is overal verschillend. Succes en vriendelijke groet Francois van Iersel

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.