// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Handleiding S-Trap vallen voor zilvervisjes en papiervisjes

Handleiding S-Trap vallen voor zilvervisjes en papiervisjes.

Handleiding S-Trap vallen voor zilvervisjes en papiervisjesIn deze handleiding wordt u het gebruik van de S-Trap vallen voor zilvervisjes en papiervisjes stap voor stap uitgelegd. Deze valletjes zijn ontworpen op basis van het specifieke karakter en gedrag van deze insecten.

Slimme insecten

Het allerbelangrijkste om te weten is dat zowel zilvervisjes als papiervisjes zeer slimme insecten zijn. Het is daarom van cruciaal belang dat u deze handleiding goed leest en de valletjes behandeld zoals het wordt voorgeschreven voor de meest effectieve werking.

Het allerbelangrijkste voor een effectieve werking is uw geduld. Ik raad u aan om deze valletjes te plaatsen op strategische plekken in uw huis. En dan komt het op uw  geduld aan. Laat ze staan en raak ze zeker niet aan.

Franjestaarten waar de zilvervisjes en papiervisjes onder vallen, nemen elke verandering waar rondom hun leefomgeving. Dit is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek. De lokstof die voor deze innovatieve valletjes wordt gebruik hangt als het ware rondom de val. Als u steeds het valletje op gaat tillen om te kijken is de geur rondom de val weg, waardoor het zijn effectiviteit verliest.

Ik benadruk nogmaals dat u écht geduld moet hebben en de valletjes met rust moet laten.

Het S-Trap valletje

Het valletje voor zilvervisjes en papiervisjes heeft een gepatenteerd `` lokken en misleiden `` systeem wat het zo uniek maakt. Ze bieden in stoffige en vochtige ruimtes een storingsvrije werking. Ze zijn transparant waardoor duidelijk zicht is in de val. U kunt zien wat erin zit zonder ze aan te raken of te bewegen.

Handleiding S-Trap vallen voor zilvervisjes en papiervisjes

 1. Haal een 1 valletje en 1 feromoon tablet uit de verpakking.
 2. Haal de feromoon tablet uit het plastic zakje.
 3. Vouw de val voorzichtig open. Let op ! Het deksel zit vast geklik. Behandel het valletje voorzichtig.
 4. Leg de feromoon tablet in het midden. Let op : Er zit lijm in de val waaraan de zilvervisjes blijven kleven. Behandel de val rustig zodat de lijm niet aan uw handen komt.
 5. Klap de val dicht en druk de klikpunten aan. De bovenkant van de val is waar het feromoon tabletje open is. Aan de onderkant zitten 8 kleine ronde openingen waardoor de zilvervisjes en papiervisjes naar binnen kunnen
 6. Leg de valletjes op strategische plakken, daar waar u vaak zilvervisjes of papiervisjes ziet. Daar waar veel sporen zitten of de aanwezigheid van de visjes wordt vermoed.Zoek de plaatsen waar u de valletjes gaat plaatsen nauwkeurig uit. Het is belangrijk dat de valletjes minimaal een maand op dezelfde plaats staan. Zilvervisjes en papiervisjes hebben eerst de tijd nodig om ergens vertrouwen in te krijgen alvorens ze erin TRAPPEN. Heb je na die tijd geen vangst zet ze dan op een andere plek.
 7. Leg de valletjes op een vlakke ondergrond, op vloeren in badkamers, keukens, magazijnen, kledingkasten en op zolder.
 8. Laat de valletjes staan en haal ze niet van hun plaats. (zeer belangrijk) Als u de valetjes steeds op pakt dan gaat de geurstof uit het valletje en is de werking minder effectief. Zilvervisjes en papiervisjes merken elke verandering in hun omgeving op en late zich dan minder makkelijk vangen.

Handleiding S-Trap vallen voor zilvervisjes en papiervisjes

Voorbeelden waar u de S-Trap zilvervisjes / papiervisjes vallen ongestoord neer kunt zetten.

 • Bij naden en kieren in vloeren
 • In keukenkastjes
 • In kledingkasten
 • Op zolder
 • Boven het plafond
 • In de kelder
 • In voorraad kast
 • In wasruimte
 • In VC ruimte
 • Op plaatsen waar weinig elektra aanwezig is. (in combinatie met een Pest Free unit)

Let op : Zet de valletjes niet op oneffenheden. Hierdoor komt de val van de grond af en is deze niet meer toegankelijk voor de zilver- en papiervisjes. Dit is ten nadele van de effectiviteit en doeltreffendheid. Download PDF handleiding

De S-Trap zilvervisjes en papiervisjes vallen kunnen in stoffige vochtige ruimtes worden toegepast.

Resultaten met deze innovatieve, gepatenteerde valletjes zijn zeer goed. Gebruik ze zoals hierboven omschreven en heb geduld. Een probleem met zilvervisjes of papiervisjes wat u waarschijnlijk al langer heeft, kan niet in 1 dag worden opgelost. Het heeft tijd nodig. In een eerder artikel geef ik tips om zilvervisjes en papiervisjes tegen te gaan.  Alle maatregelen te samen zullen u helpen om van uw zilvervisjes probleem af te komen.

De combinatie Plug In Pest Free + S-Trap + tips en adviezen = SUCCES 

Volg mijn blog de komende tijd voor tips en adviezen om nog beter, effectiever en duurzamer zilvervisjes en papiervisjes in huis te bestrijden ! 

Alhoewel de feromoon tabletten geen giftige stoffen bevatten is het altijd raadzaam om ervoor te zorgen dat kinderen en huisdieren het product niet kunnen opnemen of ermee in aanraking kunnen komen.

Volg het blog van Pest Free voor tips en adviezen tegen ongedierte zoals zilvervisjes, muizen, ratten, kakkerlakken en andere soorten.

Pest Free Benelux

 • 35 jaar ervaring in voedingsmiddelenindustrie
 • HACCP gecertificeerd
 • Gediplomeerd ongediertebestrijdingstechnicus
 • Lid Kennis en Adviescentrum Dierplagen

Feromoon is lokstof die in dit geval speciaal is ontwikkelt om specifiek deze insecten te lokken.

 

< Terug naar het overzicht van de handleidingen

Reacties

Naam: Paula
Datum 26-01-2015 16:49
Ik heb papiervisjes in een kartonnen doos waar lappen in zitten. Ik ga hem vervangen door een plastic doos. Maar wat kan ik met de lappen doen om te zorgen dat daar geen eitjes meer in zitten? Heet wassen (zo ja, bij welke temperatuur gaan de eitjes dood)? Of zou het helpen om de lappen een tijd in de vriezer te leggen (zo ja, hoe lang)?

Naam: François van Iersel
Datum 16-08-2015 05:08
Beste Paula, hartelijk dank voor je reactie. Invriezen of heet wassen zijn beide goede opties. Invriezen op -18 graden Celsius of wassen op 60 graden Celsius is voldoende. Excuus voor mijn late reactie heeft te maken met een technisch mankement van de website. Met vriendelijke groet Francois van Iersel

Naam: Sergio
Datum 15-05-2015 19:53
Dit werkt echt voor geen meter. Maanden geleden gekocht, neergezet op diverse plekken en er is nog NOOIT ook maar 1 zilvervisje ingelopen. Ondertussen vind ik ze regelmatig in bad en op andere plekken.

Naam: François van Iersel
Datum 10-08-2015 08:29
Beste Sergio, S-Trap valletjes zijn uitvoerig getest en hebben goede resultaten. Wat ik al eerder meegemaakt heb is dat mensen de bovenkant naar onderen leggen. Op die manier kunnen de zilvervisjes of papiervisjes er niet in. Het kan ook zo zijn dat ze niet op de goede plaatsen liggen. Stuur me aub even een mail naar [email protected] zodat ik je kan helpen. Ik hoor graag van je.

Naam: kevin
Datum 20-10-2015 23:11
Ben nu sinds enkele weken wonend in mijn nieuwe appartement (bouwjaar 2012). Heb een witte laminaat vloer dus die beesten zie je direct. Elke dag kom ik er wel 5 tot 10 van die beestjes tegen voornamelijk in de avond of donkere ruimte waar de boiler staat. Maar ze lopen zowel in de woonkamer als mijn slaapkamer en de gang maar heb ze nog nooit in de badkamer aangetroffen. Weet nu niet of het papier of zilvervisjes zijn. Ze lijken allemaal zo erg op elkaar. Ik kom ze ook in alle maten tegen, heel mini misschien net 2/3 mm maar die grote kunnen wel 1,5 cm zijn. Kan ik nu spreken van een plaag? Kom toevallig op deze site terecht dus mocht je reageren gelieve een mail te sturen.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.