// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe werken Rodenticiden – muizengif en rattengif

Hoe werken Rodenticiden zoals muizengif en rattengif. Het zijn vergiften op basis van anticoagulantia. Deze bestrijdingsmiddelen hebben als doel het doden van muizen en ratten en zijn daarom per definitie slecht voor je gezondheid, het milieu en de natuur. Wil je muizen of ratten doden dan zijn daar tal van andere mogelijkheden voor waarbij geen rodenticiden aan te pas komen.

Alternatieve bestrijdingsmiddelen zijn genoeg voor handen. Het probleem zit in de toelating van nieuwe innovatieve bestrijdingsmiddelen. De toelating is een lang en zeer kostbaar traject, waardoor naar mijn mening nieuwe innovatieve en niet giftige middelen niet op de markt komen, ten gunste van de grote chemische industrie. Andere alternatieve middelen zijn klemmen, vallen en verjaag methodes.

Hoe werken  rodenticiden

Rodenticiden werken op basis van anticoagulantia. Dit zijn anti-stollingsmiddelen die ervoor zorgen dan kleine inwendige bloedinkjes niet meer stoppen met bloeden waardoor muizen en ratten langzaam maar zeker dood bloeden. Muizen en ratten dienen 3 tot 18 dagen van de rodenticiden te eten, alvorens een langzame pijnlijke dood te sterven.

Zet jij of je conventionele ongediertebestrijder rodenticiden dan dient er regelmatig gecontroleerd te worden of er opname is. Is er opname dan dient het bestrijdingsmiddel aangevuld te worden omdat anders de kans bestaat dat de muizen of ratten niet dood gaan. Je bent ze dan als het waren alleen maar aan het voeren met als gevolg dat er resistentie optreedt.

Anti-stollingsmiddelen in muizen- en rattengif

Anti-stollingsmiddelen in muizen- en rattengif zorgen ervoor dat inwendige bloedingen niet meer stollen en dus niet stoppen. Het middel zorgt ervoor dat het bloed dun blijft en wegsijpelt via kleine scheurtjes in bloedvaten en organen. Dit kan weer tot hartfalen leiden waardoor de muizen en ratten dood gaan. Gebeurd dat laatste niet dan zullen ze bij voldoende opname toch sterven omdat de bloedingen niet stoppen.

Anti-stollingsmiddel is de werkzame stof van het bestrijdingsmiddel. Op het moment toegelaten werkzame stoffen zijn:

  • Bromadiolon
  • Chloorfacinon
  • Difenacoum
  • Difethialon
  • Bromadifacoum
  • Flocumafen

Alle genoemde werkzame stoffen mogen op dit moment worden in gezet tegen muizen, bruine ratten en zwarte ratten. Niet alle middelen mogen buiten gebruikt worden voor het bestrijden van ratten. Muizengif mag sowieso niet buiten gebruikt worden.  Lees hier op de site van het CTGB aan welke criteria ongediertebestrijders moeten voldoen die nog met rodenticiden voor buitengebruik willen werken.

LET OP: gebruik van rodenticiden heeft veel nadelige neveneffecten. Het is daarom dat gebruik ervan aan steeds strengere eisen moet voldoen. In de toekomst zal het ook steeds minder verkrijgbaar zijn in winkels voor consumenten verkoop.

De meeste rodenticiden worden geformuleerd op een voedselbasis. Dit kunnen granen, blokken en gels zijn. Ook zijn er foams in de handel waarmee muizen en ratten in aanraking komen en zichzelf schoon likken waardoor ze het bestrijdingsmiddelen op nemen.

Alternatieven voor rodenticiden

Ik ben zelf professioneel ongediertebestrijder en ben ervan overtuigd dat muizen en ratten beheersbaar gehouden kunnen worden zonder gebruik van rodenticiden. Voor bestrijding van muizen en ratten gebruiken wij dan ook geen rodenticiden maar enkel gifvrije technieken en toepassingen.

Eerlijke voorlichting, weringsmaatregelen, hygiëne optimaliseren, bewustwording en het leveren van alternatieve methodes behoren tot onze disciplines. Duurzaamheid en milieuvriendelijk zijn voor ons geen marketingtermen maar zitten in ons DNA.

En eerlijk gezegd is het zo dat wij ook niet overal en altijd 1,2,3 een pasklare oplossing hebben. Wij hebben wel de overtuiging dat het nieuwe ongedierte bestrijden volgens onze denkwijze succesvol is. We zijn daarbij wel afhankelijk van de medewerking van onze opdrachtgevers. Samenwerking en bewustwording spelen daarbij een cruciale rol, zeker als het gaat om de wat lastigere gevallen, en die zijn er zeker. Dat is de rede dat wij zo trots en blij zijn met onze referenties op onze website en Kiyoh klantbeoordelingen .

Zoek jij naar een alternatieve gifvrije oplossing die werkt tegen muizen en ratten, neem dan contact op via onderstand contact formulier.

Wat is muizengif? Wat gaat er veranderen

Buitengebruik rodenticiden verboden! Hier vindt je het gifvrije alternatieven

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.