Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe werkt IPM ?

Integrated Pest Management

IPM Integrated Pest Management oftewel Geïntegreerd Plaagdier Management. In principe is deze methode gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. IPM richt zich op de lange termijn preventie van schadelijke organisme. Kennis van het ecosysteem van ongedierte is daarbij van cruciaal belang. Het is een systeem waarbij alle mogelijke plaagdierbestrijdingstechnieken worden toegepast alvorens men met giftige pesticiden gaat werken.

Hoe werkt IPM

Met IPM neemt u maatregelen om problemen met ongedierte te voorkomen voordat het een probleem kan worden. U bent met IPM het ongedierte een stapje voor. Hygiëne en bouwkundige maatregelen zijn zeer belangrijke onderdelen van een IPM plan.

In plaats van ongedierte simpelweg te elimineren door middel van pesticiden kijkt u met deze duurzame methode juist ook naar de omgevingsfactoren. Omgevingsfactoren die van belang zijn voor het ontwikkelen van een populatie ongedierte. Weet u wat de omgevingsfactoren zijn, en weet u met wat voor ongedierte u te maken hebt, dan kunt u maatregelen nemen waardoor de draagkracht wordt weggenomen.

Met IPM bent u in staat om ongedierteproblemen met ratten of muizen zonder gebruik van rodenticiden op te lossen.

IPM is belangrijk onderdeel van GPM methodiek

Door het wegnemen van de draagkracht en het verslechteren van de omstandigheden zullen muizen en ratten uw bedrijfspand gaan verlaten. Tevens is de kans op nieuwe overlast vele malen minder, omdat de maatregelen die u hebt genomen een duurzaam karakter hebben.

Monitoring en determinatie geven de informatie die nodig is om het juiste management in te zetten voor het overlast gevende ongedierte. Monitoring van de omgeving, welke schade hebben ze aangericht, gifvrij lokaas stations, hoe groot is de populatie en hoe kunnen ze zich verplaatsen. Allemaal belangrijke gegevens voor een duurzaam IPM beleid.

Weten waarmee u te maken hebt is nog altijd de beste sleutel tot succes. Pest Free heeft haar eigen methodiek hiervoor ontwikkeld. Deze methode gaat net een paar stapjes verder dan de IPM werkwijzen. Reeds veel horeca bedrijven gingen u met succes voor. Onze methodiek is de GPM methode.

Het combineren van bepaalde maatregelen geven vaak een groter en beter effect.

Wilt u meer weten over onze werkwijze, aarzel dan niet en nodig mij uit voor een geheel vrijblijvend informatief gesprek.  

Waarom is IPM zo effectief ?

contact

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.