Overslaan en naar de inhoud gaan

Insecten waartegen diatomeeenaarde effectief is

Insecten waartegen diatomeeënaarde effectief is, is een veelgestelde vraag. Dit 100% natuurlijke en niet giftig product is het alternatief voor giftige chemische bestrijdingsmiddelen tegen kruipende insecten.

Foodgrade%20diatomeeenaarde%20voor%20dier%20en%20mens.jpg

Waarom diatomeeënaarde zo effectief is tegen insecten

Diatomeeënaarde bestaat uit gefossiliseerde overblijfselen van kleine organismen die bekend staan als diatomeeën. De randen van deze diatomeeën zijn vlijmscherp en schuren als het ware de beschermlaag van insecten af. Doordat diatomeeënaarde ook een zeer sterk vochtabsorberende werking heeft, drogen insecten die er overheen kruipen uit.

Insecten overleven de mechanische werking van diatomeeënaarde niet. In tegenstelling tot giftige chemische bestrijdingsmiddelen werkt diatomeeënaarde mechanisch en niet chemisch. Dit is een wezenlijk en cruciaal verschil tussen GIFTIG en NIET GIFTIG.

Kruipende insecten poederen zichzelf in, als gevolg van hun eigen activiteit, of ze worden ingepoederd door het gebruik van diatomeeënaarde. Door de schurende en snijdende werking van het product wordt de opperhuid beschadigd of laat zelfs los. Samen met de zeer sterk vochtabsorberende eigenschap zijn de insecten vrij snel overleden.

bestel%20direct%20bij%20pest%20free.png

Diatomeeënaarde van voedselkwaliteit en als voedingssupplement

De diatomeeënaarde welke Pest Free je aanbiedt is van voedselkwaliteit, en kun je ook als voedingssupplement gebruiken voor dieren en voor jezelf. Voor het bestrijden van kruipende insecten adviseer ik je om altijd voedselkwaliteit te gebruiken. Dit is een totaal onschuldig en niet giftig product en kun je veilig gebruiken met huisdieren en kinderen in de buurt.

LET OP: Diatomeeënaarde is zeer fijn van structuur en kan irritatie aan luchtwegen en ogen veroorzaken door de grote vochtabsorberende werking. Draag daarom altijd een stofmasker en stofbril. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk stof veroorzaakt als je het gaat gebruiken.

Insecten waartegen diatomeeënaarde effectief is

In deze lijst staan de insecten waar tegen diatomeeënaarde bijzonder effectief is. Wellicht zullen er nog meer kruipende insecten zijn waartegen dit 100% natuurproduct effectief zal zijn, maar dat kun je proefondervindelijk proberen. Tegen de insecten hieronder heeft diatomeeënaarde haar effectieve werking reeds bewezen.

 1. Mieren
 2. Vogelmijt / bloedluis
 3. Vlooien bij honden en katten
 4. Kakkerlakken
 5. Zilvervisjes
 6. Papiervisjes
 7. Meelkevers
 8. Duitse kevers
 9. Graankevers
 10. Tapijtkevers
 11. Rupsen
 12. Oorwormen
 13. Pissebedden
 14. Duizendpoten
 15. Slakken
 16. Spinnen
 17. Miljoenpoten
 18. Bedwantsen

Staat er een kruipend insect in deze lijst niet bij, dan is de kans toch zeer groot dat diatomeeënaarde er effectief tegen is. Breng diatomeeënaarde tegen insecten aan in naden, kieren en op looppaden. Laat het product enkele dagen liggen en neem het dan weg met een stofzuiger. Herhaal dit nog een paar keer en dan zal de overlast van kruipende insecten weg zijn.

TIP: Ga je opnieuw laminaat of parket leggen, strooi dan eerst diatomeeënaarde over de vloer en veeg het voorzichtig over de vloer zodat het goed verdeeld wordt. Een flinterdun laagje is voldoende. Zo voorkom je dat zilvervisjes en papiervisjes nog onder deze vloerbedekking kan leven. Je haalt daarmee een groot woonoppervlakte voor deze vervelende insecten weg.

bestel%20direct%20bij%20pest%20free.png

Reacties

Diatomeeënaarde onder nieuwe laminaatvloer

Naam: André
Datum 29-05-2019 15:04

Wij gaan een nieuwe laminaatvloer leggen op een fermacell ondervloer. We willen een zilvervisjesvijandige omgeving creeëren. Is het dan de bedoeling om de diatomeeënaarde in een dun laagje over de hele vloer aan te brengen en daar dan te laten liggen en vervolgens dun matje aan te brengen en laminaat? Hoe kan ik dit het beste aanbrengen? In een wateroplossing? Of droog? Is dit product reukloos? Alvast dank voor de reactie!

Diatomeeënaarde onder nieuwe laminaatvloer

Naam: François van Iersel
Datum 30-05-2019 09:32

Beste André, hartelijk dank voor je vraagstelling. Het is inderdaad een heel goed plan om onder nieuw te leggen laminaat diatomeeënaarde aan te brengen. Doe dit bij voorkeur niet in een wateroplossing. Diatomeeënaarde is reukloos.

Het beste breng je diatomeeënaarde op de volgende manier aan : Strooi diatomeeënaarde met een verstrooier uit over de gehele vloer. Je hebt aan 5 gram per m² genoeg. In de praktijk wordt er nog wel eens een te dikke laag aangebracht. Dit is absoluut niet nodig. 

Ga er daarna voorzichtig met een zachte veger overheen zodat het heel goed verdeeld. Veeg echt zacht zodat het niet gaat stoffen. Leg daar de ondervloer overheen en dan de laminaat. Op deze manier kunnen zilvervisjes en papiervisjes niet onder de laminaatvloer leven. Ik adviseer je om de randen rondom de vloer af te kitten met een flexibele kit. 

Gebruik je plinten dan adviseer ik ook om daar op een goede manier kit onder te doen zodat er geen openingen meer zijn. Op deze manier heb je een duurzame en gifvrije oplossing voor zilver- en papiervisjes onder je laminaat. Succes en vriendelijke groet Francois van Iersel

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.