// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Je hebt bedwantsen wat nu

Determineren van bedwantsen

Als je denkt last van bedwantsen te hebben dan kun je eerst een aantal dingen zelf doen. Allereerst dien je goed te kijken wat voor beestjes het zijn en waar ze zich schuil houden. Probeer één of meerdere exemplaren te vangen en stuur die op ter determinatie. Vaststellen met welke soort je te maken hebt is belangrijk voor een effectieve bestrijding.

bedwants

Waar houden bedwantsen zich schuil

Kijk goed in en onder je bed, onder de lakens en je kussen, in de gordijnen, onder en op je meubels, achter spulletjes op je kast, in schuren in de muur en vooral ook rondom stopcontacten. Het is belangrijk dat je letterlijk alles bekijkt en opschrijft wat je ziet en hoeveel je ziet. 

Bedwantsen laten bloedsporen achter

Let erop of er in je bed donkere vlekken zitten. Dit duidt vaak op de aanwezigheid van bedwantsen. Deze vlekken ontstaan door hun huid, bloed en uitwerpselen. Controleer ook je eigen lichaam op bijtwondjes. Deze zijn meestal rood van kleur. Een handig hulpmiddel om bedwantsen in een vroeg stadium op te sporen is Bluestar Cimex.

Wijfjes leggen tot wel 500 eitjes

bedwants eitjes

Vrouwtjes leggen eitjes zodra ze een geschikte plaats hebben gevonden. Ze leggen twee tot twaalf eitjes per dag. Dit betekend dat ze in hun leven tussen de 200 tot 500 eitjes kunnen leggen. Bedwantsen kruipen naar hun maaltijd of nestplaats toe. Ondanks dat ze vleugels hebben kunnen ze niet vliegen.

Onder gunstige omstandigheden 1 miljoen exemplaren

Als je huis is geïnfecteerd met deze insecten dan is het mogelijk dat er in één jaar meer dan 1 miljoen exemplaren in je huis bivakkeren. Dat is wat je niet wilt meemaken !! Ongeveer 380.000 van deze ongewenste beestjes kunnen je lichaam in een week tijd helemaal droog zuigen. Kun je jezelf voorstellen hoeveel bestrijdingsmiddel er nodig zou zijn om dat te bestrijden ?

Ze hebben bloedmaaltijden nodig

Bedwantsen zijn meestal actief als het donker is. Ze houden niet zo van het licht. Volwassen exemplaren kunnen 5 maanden zonder bloedmaaltijd overleven. Ze zijn wel altijd actief op zoek naar een bloedmaaltijd. Kunnen ze dat niet vinden dan komen ze al snel naar jou of je huisdieren.

Cimex Lectularius L

bedwants

Er zijn meer dan 90 soorten wantsen. De bedwants oftewel de Cimex Lectularius L is in Nederland de meest voorkomende. Voor de bestrijding van bedwantsen worden vaak giftige pesticiden gebruikt of zeer kostbare warmtebehandelingen. 

Deze giftige en dure behandelingen zijn vaak niet nodig als je wantsen in een vroeg stadium detecteerd en opspoort. Ze zijn heel goed te bestrijden met diatomeeenaarde. 

In mijn  artikelen over deze ongenode gasten op mijn blog wil ik je graag meer informatie geven over wat je zelf kunt doen om verspreiding van deze insecten te voorkomen. 

Zelf bedwantsen detecteren en bestrijden. 100% natuurlijk en gifvrij

Hier in onze webwinkel kun je allerlei producten vinden om deze beestjes op te sporen en ze te bestrijden zonder gebruik van giftige chemicaliën. Neem direct actie als je denkt met bedwantsen te maken te hebben, en stel dit absoluut niet uit voordat je met een ernstige bedwantsenplaag zit te kijken. 

Zo bestrijd je bedwantsen met diatomeeenaarde. 100% natuurlijk en niet giftig. Voedselkwaliteit.

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.