Overslaan en naar de inhoud gaan

Kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken bestrijden volgens een stap voor stap plan. In weetjes over kakkerlakken beschreef ik wat algemene wetenswaardigheden over kakkerlakken. In kakkerlakken bestrijden omschrijf ik dingen die je zelf kunt doen om kakkerlakken tegen te gaan.

Om op een veilige manier zelf kakkerlakken te lijf te gaan, kunt u heel gemakkelijk enkele handelingen doen alvorens met giftige stoffen te gaan werken. Deze handelingen helpen u met de bestrijding van deze onhygiënische insecten.

Stap 1. Kakkerlakken bestrijden

Met welke soort kakkerlak heeft u te maken

Determineer (Identificeren van soort) de kakkerlak waar je mee te maken hebt. Traceer ze en vindt uit waar ze zich schuil houden. Om te laten onderzoeken met welke soort kakkerlak u te maken heeft kunt u een determinatie onderzoek laten doen door het Kenniscentrum Dierplagen te Wageningen. Onderzoek naar welke soort ongedierte het is noemt men determinatie.

Stap 2. Kakkerlakken bestrijden

Onderhoud en hygiëne in en rondom uw woning

Inspecteer je huis of woning goed van binnen en van buiten. Inspecteer in naden en kieren in muren en in kastjes. Kijk in uw keuken goed onder en achter uw koelkast en andere apparatuur. Let op of je uitwerpselen en eipakketjes ziet liggen of activiteit ziet. Kjjk echt heel goed in alle hoeken, gaten en sleuven. Inspectie is erg belangrijk, doe dat dus zorgvuldig.

Je kunt lijmplankjes gebruiken om te kijken waar kakkerlakken vandaan komen. Met lijmplankjes kun je kakkerlakken monitoren en vangen. Zet de lijmvallen buiten bereik van kinderen. Contoleer de lijmvallen regelmatig en vervang ze op tijd.

Als kakkerlakken geen eten en drinken kunnen vinden hebben ze niets te zoeken bij u in huis. U kunt met een goede hygiëne nooit een groot probleem of een plaag krijgen. De populatie past zich aan, aan de hoeveelheid voedsel die aanwezig is.

Typische plaatsen waar kakkerlakken naar binnen komen zijn deuren, ramen, gaten, scheuren, sleuven, en via kleren, rugzakken en kartonnen dozen uit tropische landen.

Om te voorkomen dat kakkerlakken uw huis binnen komen dient u de afvalbak of container niet bij uw keukendeur te plaatsen, maar daar zover als mogelijk vandaan. Zorg dat het deksel altijd goed gesloten is.

Zorg dat deuren en ramen goed afsluiten door middel van strips. Repareer openingen rondom leidingen, afvoeren, plinten, stopcontacten en kastjes.

Maak de looppaden van kakkerlakken schoon met een oplossing van water en azijn. Dit is om hun geur te verwijderen.

Vermijd kartonnen dozen in uw huis. Zeker als er iets mee is geïmporteerd uit tropische landen. Controleer koffers en alles wat in tropische landen is geweest. Vaak komen kakkerlakken daarmee binnen.

Stap 3. Kakkerlakken bestrijden

Verwijder voedsel en water

Heeft u eenmaal kakkerlakken in huis is het zaak dat u echt alles heel goed schoon maakt en ervoor zorgt dat er nergens water aanwezig is. Lekkende kranen dienen gerepareerd te worden.

Het wegnemen van water en voedsel brengt stres teweeg bij kakkerlakken en zorgt ervoor dat de voorplanting negatief wordt beïnvloed.

Kakkerlakken kunnen tot wel 2 maanden zonder voedsel en tot wel 2 weken zonder water. Haal alles weg waar ze voedsel vandaan kunnen halen zoals tandenpasta, karton,oud papier of behanglijm. Laat geen voedsel onafgesloten staan. Zorg dat alles in afgesloten plastic bakken zit.

Gebruik een vuilnisbak met deksel en leeg deze regelmatig. Ruim etensresten direct op door te vegen, dweilen of te stofzuigen.

Maak het fornuis, oven en de magnetron elke keer goed schoon na gebruik.

Weetjes over kakkerlakken

Kakkerlakken bestrijding

Hoe krijg je kakkerlakken in huis ?

Plug In Pest Free is een heel goed hulpmiddel in de strijd tegen kakkerlakken. Als een unit actief is wordt het navigatiesysteem beïnvloed van de kakkerlakken. Ze raken gedesoriënteerd waardoor u ze gemakkelijker kunt vangen met lijmvallen. Zie hier hoe het werkt.

home pest free

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.