// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Knaagdierwering - muizen en ratten

Knaagdierwering is het ervoor zorgen dat knaagdieren zoal ratten en muizen niet bij je binnen kunnen komen. Door middel van goede wering kun je veel problemen met muizen of ratten voorkomen.

Inspectie knaagdierwering

Knaagdierwering begint met een inspectie aan de buitenkant van je huis of bedrijf. Je maakt notities van alle openingen die in de buitenmuur aanwezig zijn.

Na een grondige buiteninspectie ga je binnen een inspectie doen. Vergeet vooral de kruipruimte en/of kelder niet. Ook nu maak je weer notities van alle openingen en doorvoeren van leidingen en kabels.

Als je alles in kaart hebt gebracht en alle ingangen, naden, kieren en andere openingen weet te zitten is het zaak om ook bij je buren te vragen of zij overlast van muizen of ratten hebben.

Als je aan knaagdierwering doet dan wil dat niet zeggen dat er geen muizen of ratten meer bij je binnen kunnen komen. Samenwerking met buren is cruciaal, omdat knaagdieren en ander ongedierte ook via hen bij je binnen kunnen komen.

Knaagdierwering is iets wat je heel gemakkelijk zelf kunt doen

Ik zal je enkele tips en ideeën geven.

1.     Kleine openingen kun je heel simpel dicht maken met voegenreparatiekit. Deze kit werkt goed voor het weren van muizen, ratten en wespen.

    Weren ongedierte met voegenreparatiekit

2.     Grotere openingen vul je eerst op met een RVS wering krul. Niet te hard aandrukken. Dit vul je op met voegenreparatiekit of purschuim. Zorg dat de kit of purschuim goed tussen het gaas zit zodat het een ondoordringbare massa wordt.

3.     Ventilatie voegen kun je zo afdichten dat ze toch blijven ventileren. Je gebruik hiervoor RVS wering gaas, knipt het op maat en vouwt het dubbel. Het dubbel gevouwen gaasje past precies in de ventilatie voeg. Een groot voordeel van dit gaas is dat je het op maat kunt maken. Bijenbekjes hebben een vaste maat en passen vaak niet, zijn te groot of te klein. Knip het rvs wering gaas 10% groter zodat het stevig in de voegen zit. 

Weren van ongedierte met rvs wering gaas

4.     Voegen die niet meer in takt zijn kun je zelf opnieuw voegen. Hiervoor is overal kant en klare voegsel te verkrijgen of hier gebruik je ook voegen-reparatiekit voor. 

5.     Grote roosters kun je optillen of eraf schroeven en aan de onder- of achter kant met fijnmazig gaas afdichten.

Knaagdierwering vergt tijd. Deze tijd verdien je terug doordat je daarna minder tot geen overlast van ongewenste beestjes meer zult hebben. Bovendien heb je geen giftige bestrijdingsmiddelen meer nodig. Het is belangrijk dat je goede materialen gebruikt en op de juiste manier te werk gaat. Knaagdierwering is een duurzaam onderdeel van ongediertepreventie om ongedierte zoals ratten en muizen buiten te houden.

Muizen- en rattengif zijn tijdelijke oplossingen

Vergeet niet dat plaatsen van muizengif of rattengif altijd maar een tijdelijke oplossing is. Ongediertepreventie is meer dan dat.

Knaagdierwering is een essentieel onderdeel van professionele ongediertepreventie. Je kunt veel geld besparen door er zelf serieus aandacht aan te besteden en het goed uit te voeren.

Knaagdierwering is een zeer belangrijk onderdeel van de IPM methode. Wij noemen dit de Gifvrij Plaagdier Management methode. Met deze methode worden duurzame technieken gebruikt zonder gif om overlast van ongedierte tegen te gaan. Bij Gifvrij Plaagdier Management worden eerst alle technieken toegepast alvorens men met pesticiden gaat werken. Er wordt met Gifvrij Plaagdier Management (GPM) bewust rekening gehouden met de natuur en het milieu.

Pest Free is een voorstander van gifvrije toepassingen en methodes. Er zullen innovatieve toepassingen moeten komen om het gebruik van pesticiden terug te dringen.

Via onze webwinkel kunnen wij je helpen met professionele kit en rvs gaas voor knaagdierwering. Plug In Pest Free units helpen je om ongedierte duurzaam uit je woning of bedrijf te verjagen.

Ongediertebestrijding en ongediertepreventie begint met duurzame knaagdierwering. Bedrijven kunnen wij helpen met onze Plug In Pest Free units al dan niet in combinatie met ons gifvrij vangsysteem '' Pest Free Multicatch Muizenvanger'' of ander vangmethoden. 

Heb jij vragen over knaagdierwering of heb je tips waarmee je andere kunt helpen, deel ze dan hier onder in  het commentaarveld. 

Reacties

Naam: C. Jacobs
Datum 06-03-2018 01:47
In hoeverre moet het gaas van RVS zijn? In hoeverre knagen muizen (af andere knaagdieren) bijvoorbeeld door polypropyleen bandjesweefsel (worteldoek) of glasvezel versterkte gaas (fiberglass tape / glasfieber horgaas) bij een naadbreedte van 10-15 millimeter?

Naam: sjoerd
Datum 12-12-2016 14:31
wij hebben raten in de kruipruimte. Die komen via een scheur in de pvc rioolbuizen in de kruipruimte. Het grote probleem om de rioolbuis te repareren is het feit dat deze onder een betonnenvloer ligt, die gestort is op de zandvloer. In het deel van de woning waar ik wel in de kruipruimte kan komen(houten vloer) zie ik ook gangen vanonder de funderingsbalk. Zou het een oplossing zijn om tegen deze funderingsbalken, in het zand gaas aan te brengen zodat de ratten niet onder de funderingsbalk kunnen graven en zo in de kruipruimte te komen waar ze inmiddels in de glaswolisolatieplaten zitten die ik tegen de onderzijde van de vloer heb aangebracht. Indien gaas helpt, hoe diep zou dat dan in de grond moeten zitten ? Ik wacht met veel belangstelling uw reactie af. inmiddels al twee ratten kunnen vangen met de klem.

Naam: François Iersel
Datum 17-12-2016 11:21
Beste Sjoerd, Hartelijk dank voor je vraag. Is de rioolbuis waar je het over hebt nog in gebruik? Zo ja dan is het belangrijk om die toch te laten repareren omdat je anders ook overlast gaat krijgen van motmuggen. Het gaas wat je wilt gebruiken zal wel heel erg sterk moeten zijn willen ratten er op den duur niet doorheen komen. Heb je al een rioolinspectie laten doen om zeker te weten dat je rioolbuis kapot is? Zolang de oorzaak niet weggenomen wordt zul je overlast blijven houden. Ik ben bang dat je erg diep zal moeten gaan met het gaas om ratten tegen te houden. Ik leg je vraag ook nog even voor bij een collega die veel rioolinspecties doet. Je hoort weer snel van mij. Vriendelijke groet Francois

Naam: François Iersel
Datum 17-12-2016 11:46
Beste Sjoerd, Als het mogelijk is kun je er een kous inzetten als je alleen draad zet blijft het ratten probleem en word het alleen maar erger als het riool langs de gevel ligt kun je ook van buiten een gat maken en het defect stuk repareren. Heb je een tekening van je rioolstelsel, daar zou het op te zien moeten zijn. Ik hoor graag van je. Groet Francois

Naam: François Iersel
Datum 06-03-2018 02:11
Beste C. Jacobs, hartelijk dank voor uw vraag. Het hoeft niet per definitie van rvs te zijn. Voordeel van rvs is dat het stevig is en bijna niet oxideert waardoor het een duurzame werking biedt. De materialen die u noemt worden zeker door ratten doorgeknaagd en worteldoek zeker ook door muizen. Een maasbreedte van 10-15 mm is veel te groot. Voor muizen mogen de mazen maximaal 5 mm zijn en voor ratten maximaal 12 mm. Het beste gebuikt u iets van metaal. Hartelijk dank en vriendelijke groet François van Iersel

Naam: Sjoerd
Datum 03-01-2017 12:08
Francois, bedankt voor de reacties. Ik heb een rioolinspectie laten doen. Helaas konden ze alleen maar een deel van het riool bekijken, die in de garage aan het huis zit. Halverwege de garage vertakt de buis zich naar de woning, naar oa toilet en keuken. Op die aftakking is wat schade te zien waardoor evt een rat door kan. Maar de verdere rioolbuis naar de wc hebben ze niet kunnen bekijken met de camera. Nu denk ik zelf dat bij de wc mogelijk ook een breuk zou kunnen zijn aangezien in de kruipruimte thv toilet onder de funderingsmuur door de ratten is doorgegraven waardoor ze in de kruipruimte kunnen komen. Helaas ligt de betonplaat/vloer van wc/keuken en hal op het zand. Er is daar dus geen kruipruimte. Reparatie van de daar mogelijk( is dus niet zeker) kapotte buis is heel erg lastig aangezien je dan de complete wc vloer moet verwijderen. Mijn doel was om eerst gaas in de grond tegen de fundering aan te brengen maar al nadenkend kwam ik later op het idee om het gaas op de vloer van de kruipruimte te leggen en dit middels een opstaande rand tegen muren te bevestigen dmv latten. Op die manier kunnen ratten niet meer in de kruipruimte komen. Mogelijk dan nog wel onder de betonplaat van keuken/wc maar daar hebben ze verder niets te zoekenvwb nestgelegenheid en voer.. Dan hebben wij er geen hinder van.

Naam: François Iersel
Datum 04-01-2017 08:08
Beste Sjoerd allereerst wil ik je een heel voorspoedig en gezond 2017 wensen waarin je zeker geen last meer hebt van ratten. Ik heb je verhaal voorgelegd aan een expert op rioolgebied en daar kwam de volgende opmerking cq vraag uit. Is de wc pot eraf gehaald om ook vanaf die kant te inspecteren? Gaas zal geen effect hebben omdat funderingszand zo het riool wordt ingegraven door de ratten, waardoor holle ruimtes ontstaan onder je vloer en het probleem er dus blijft zitten. Afhankelijk van de situatie kan er wellicht een kous in geplaatst worden waardoor je niet zoveel hoeft te slopen. Als je vragen hebt of je wilt dat ik je met deze man in contact breng dan hoor ik het graag van je. Hem de situatie uitleggen en aanhoren wat hij te zeggen heeft kan nooit geen kwaad. Ik wil je graag helpen met een duurzame oplossing en als gaas niet blijkt te werken zou je een hoop werk voor niets doen. Ik hoor graag van je. Met vriendelijke groet Francois

Naam: Sjoerd
Datum 04-01-2017 10:01
Dag Francois, bedankt voor je reactie en de ratvrije wensen! Uiteraard ook de beste wensen voor jou voor 2017! De wc pot is er niet afgehaald om vandaaruit rioolcontrole te doen. Wellicht ook lastig omdat dit een hangend toilet is met een plat verloopstuk waar de camera mogelijk slecht doorheen past. In de badkamer is een "normaal"staand toilet. Mogelijk dat men dan via die zijde de camera kan laten zakken in het riool. Het kan geen kwaad lijkt mij om je voorstel om eens met de riooldeskundige ons probleem door te spreken. Zoals mogelijkheden van een kous aanbrengen in het riool (knagen ratten daar niet doorheen bijv aangezien dat kunsthars is?) Ik hoor graag van je. gr Sjoerd

Naam: François Iersel
Datum 04-01-2017 18:28
Hoi Sjoerd, Ik zal je in een persoonlijke mail de gegevens van de rioolexpert doorgeven. Groet Francois

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.