// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Last van muizen – Hoe herken je een muizenprobleem

Eeuwenlang zijn huismuizen ongewenste indringers van woningen. Heb je last van muizen dan kunnen ze voor allerlei problemen zorgen. Ze maken herrie op plafonds en in muren, knagen aan materialen en besmetten voedsel. Deze knaagdieren zoeken hun heil bij mensen thuis omdat die hen ideale leefomstandigheden geven, en de natuurlijke habitat van muizen steeds kleiner wordt.

Herkennen van een muizenprobleem

De eerste stap is het herkennen van een muizenprobleem. Er zijn namelijk meer diersoorten die krassende geluiden maken en over je plafond heen trippelen. Om gericht actie te kunnen ondernemen is het belangrijk om te weten of je met muizen of ratten te maken hebt. Alhoewel deze twee diersoorten nauw aan elkaar verwant zijn hebben ze behoorlijk andere leefwijzen, en hebben ze een verschillende aanpak nodig.

Herkennen van een muizenprobleem kun je doen middels de uitwerpselen die ze achter laten. Doch is het zo dat sommige uitwerpselen een beetje op elkaar lijken, dus kunt je jezelf ook wel eens vergissen. Om zeker te weten met welk knaagdier je te maken hebt kun je de uitwerpselen laten determineren. Determineren is het vaststellen van het soort gedierte. Pest Free kan eventueel een determinatie onderzoek voor je verzorgen.

Een muizenprobleem is ook te herkennen aan de sterke muffe geur die ze kunnen produceren met hun uitwerpsel en urine. Muizen laten een muskusachtige geur achter die behoorlijk indringend kan zijn.

last van muizen

Een muizenprobleem herkennen aan knaagschade

Knaagschade is een veel voorkomend kenmerk van een muizenprobleem. Ze knagen aan allerlei materialen om hun voortanden kort en geslepen te houden. Muizen moeten knagen om zichzelf in leven te houden. Doen ze dat niet dan worden hun voortanden zo lang dat ze niet meer kunnen eten en dood zullen gaan. Weet jij overigens dat knaagschade niet verzekerd is?

Hoe omgaan met een muizenprobleem

Heb je last van muizen dan los je dat het beste op door stap voor stap te handelen. Ik ben ervan overtuigd dat je een muizenprobleem zelf op kunt lossen en geen dure ongediertebestrijding nodig hebt. Ik ben zelf ook gediplomeerd ongediertebestrijder en ben gespecialiseerd in het nemen van preventieve maatregelen waardoor muizen of ratten niet bij jouw willen zijn. Muizen- of rattengif is bij mijn methode uitgesloten, omdat ze geen duurzame en milieuvriendelijk oplossing bieden.

Volg mijn stappenplan als je last hebt van muizen en je muizenprobleem wordt zeker opgelost. Als het na mijn stappenplan niet is gelukt, neem dan contact met mij op, zodat ik je verder kan helpen.

Last van muizen, volg het Pest Free  stappenplan

Het Pest Free stappenplan is een plan gebaseerd op onze GPM methodiek maar dan voor woonhuizen.  Plug In Pest Free units maken daar een essentieel onderdeel van uit, omdat deze ervoor zorgen dat de omgeving waar de muizen zich bevinden zeer stresvol wordt. Muizen kunnen simpelweg niet leven in een omgeving waar ze constant gestrest raken en gaan daardoor op de vlucht. Ik ga je nu het Pest Free stappenplan uitleggen.

Stap 1. Plaats één of meerdere Plug In Pest Free units.

Stap 2. Plaats muizenklemmen als dat wenselijk is. Bij grote overlast kun je met muizenklemmen in korte tijd veel weg vangen, zeker in combinatie met Plug In Pest Free. Plaatsen van muizenklemmen is niet noodzakelijk maar een hulpmiddel voor de gevallen waar het nodig is.

Stap 3. Sla voedsel op in afgesloten plastic bakken. Denk hierbij aan diervoeders en eten in je voorraadkast. Strooi geen eten voor vogels, laat geen fruit in de tuin onder je fruitboom liggen, laat diervoeders `s nachts niet staan en maak volières muisdicht. Kortom ontneem ze alle toegang tot voedselbronnen.

Stap 4. Kijk of er voedselbronnen in de buurt aanwezig zijn en probeer deze ook weg te nemen in overleg met gemeente of buren.

Stap 5. Maak 3 weken na installatie van de Plug In Pest Free units binnen in je huis openingen en doorgangen dicht. Als je er goed op gaat letten kun je veel van dit soort openingen vinden. Let daarbij goed op onder je keukenblok, waar leidingen de grond of muur in gaan. Inspecteer je kruipruimte als je die hebt op openingen naar boven. Kijk op zolder of de bovenkant van je spouwmuur is afgedicht.

Stap 6. Maak na 6 weken de openingen aan de buitenkant van je huis dicht. Open stootvoegen, ventilatievoegen, scheuren en openingen naast leidingen. Let hierbij ook heel goed op kleine openingen in de hoeken van kozijnen.

Stap 7. Dit is een stap die niet voor iedereen is, maar ik wil het wel even benoemd hebben. Struikgewas en klemplanten tegen de geven, kan voor veel overlast zorgen. Muizen zijn goede klimmers en kunnen via deze begroeiing zomaar ineens op de tweede verdieping binnen komen. Mensen die veel begroeiing rondom huis hebben en dat zo willen laten dienen extra aandacht te geven aan punt 6.

Waarom werken volgens het stappenplan?

Heb je last van muizen en volg je dit stappenplan dan heb je een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor je muizenprobleem. Ik ben ervan overtuigd dat muizengif voor consumenten uit de handel gaat en dat ongediertebestrijders binnen afzienbare tijd ook volgens deze manier moeten gaan werken, en niet zomaar muizengif meer in mogen zetten.

Het gebruik van rodenticiden ( muizengif / rattengif ) wordt terecht aan banden gelegd om de volgende redenen:

  1. De werkzame stoffen zijn persistent. Dit wil zeggen dat ze zeer moeilijk afbreekbaar zijn in de natuur en het milieu.
  2. De werkzame stoffen zijn bioaccumulatief. Dit wil zeggen dat ze zich opstapelen in het milieu.
  3. De werkzame stoffen zijn Toxisch. Dit wil zeggen dat de stoffen giftig zijn en dus per definitie slecht voor je gezondheid, het milieu en de natuur.
  4. Doorvergiftiging naar niet doelgroep dieren.
  5. Optreden van resistentie. Dit wil zegge dat muizen bestand raken tegen het bestrijdingsmiddel waardoor het veel minder effectief is.

Wil je een duurzame oplossing voor je muizenprobleem dan zijn er redenen genoeg om in ieder geval geen muizengif te gebruiken. Ik heb je misschien een stappenplan gegeven waarvan je denkt dat het een hele klus is. In de regel valt dat heel erg mee. Heb je er echt geen zin in dan kunnen wij het ook voor je uit handen nemen en uitvoeren.

Ongediertepreventie Specialist Pest Free

Ongedierte-advieslijn

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.