// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Last van spinnen - TIPS tegen spinnen

Heb jij ook last van spinnen, dan ben je niet de enige want de tijd dat je meer spinnen gaat zien is weer begonnen. Dit wil niet zeggen dat er nu meer spinnen aanwezig zijn dan anders, maar wel dat je ze nu meer ziet, en omdat ze nu veel actiever zijn.

Waarom in de herfst meer last hebt van spinnen

Zo tegen de herfst leggen spinnen hun eitjes die straks in het nieuwe voorjaar weer uit komen. Tijdens de zomer zijn de meeste spinnen nog klein omdat ze jong zijn. Als de herfst weer aanbreekt dan worden de spinnen volwassen en zijn ze groot. Er zijn eigenlijk het hele jaar door evenveel spinnen, alleen ze zijn niet altijd even goed zichtbaar.

In de herfst komen spinnen uit hun schuilplaatsen en kun je daarom meer last van spinnen ervaren.

spin%20in%20spinneweb.jpg

Waarom maken spinnen spinnenwebben

Spinnen maken spinnenwebben om diverse redenen. Middels de spintepels waarin honderden spindoppen zitten wordt spinrag uitgescheiden. Spinnenwebben worden gemaakt voor:

 • Het vangen van prooien
 • Het inpakken van prooien welke ze later opeten
 • Het afsluiten van de woontunnel met spinsel
 • Het vastzetten van het lichaam als ze lopen of spinnen
 • Het maken van een eicocon
 • Het zichzelf naar beneden laten zakken
 • Het verpakken van sperma

Tips die helpen tegen spinnen

De volgend tips kun je gebruiken bij het voorkomen van veel spinnen rondom je woning of bedrijf.

 1. Maak je bedrijfsgebouw of woning rondom schoon met een ragebol neem alle spinnennesten en spinnenwebben weg. Je kunt ook een stiofzuiger gebruiken om ze op te zuigen. Als het kan zet dan de spinnenwebben en nesten in een groenstrook of plantsoen. Je ontmoedigd spinnen om te blijven als je regelmatig hun web en nest weghaalt.
 2. Ruim je garage, schuur, opslagruimte, kelder en zolder regelmatig op. Spinnen houden van stille, ongestoorde ruimtes. Deze tip is overigens goed tegen alle soorten beestjes waarvan je overlast kunt ervaren.
 3. Voorkom dichte begroeiing rondom je huis of bedrijfsgebouw.
 4. Leg geen hout- en steenstapels tegen je buitenmuur.
 5. Plaats horren voor deuren en ramen.
 6. Plaats buitenverlichting niet aan of vlakbij je huis of bedrijfsgebouw. Er komen andere insecten op af welke op het menu staan van spinnen. Buitenverlichting is aantrekkelijk voor insecten zoals muggen. Spinnen zullen er dus snel een web vormen omdat er gemakkelijk prooidieren te vangen zijn in de buurt van verlichting.

spin%20in%20web.jpg

Plaats lampen om een bedrijfsgebouw te verlichten op afstand en laat ze richting het pand schijnen. Zo voorkom je dat er veel insecten dicht bij je bedrijf komen.

Pest Free Insect Stop Pro tegen spinnen

Pest Free Insect Stop pro is een reinigings- en conserberingsmiddels dat ervoor zorgt dat spinnenwebben niet meer hechten aan de ondergrond. Spinnen zelf verliezen de grip over de ondergrond en kunnen geen spinnenweb meer maken.

Pest Free Insect Stop Pro is een product dat 100% biologisch afbreekbaar is, en is niet giftig. Je kunt dit product heel eenvoudig zelf aanbrengen en het blijft 6 maanden effectief. Plaatsen waar je last van spinnen hebt dien je 2 keer per jaar met dit product te behandelen in september en april.

Deze anti spinnen spray kun je het beste als volgt toepassen:

 1. Neem spinnenwebben weg met een ragebol. Zet ze als het kan in een groenstrook of plantsoen. (doden is niet nodig)
 2. Neem eicocons weg en zet deze ook in een plantsoen of groenstrook.
 3. Maak de te behandelen delen schoon. Haal insecten uitwerpselen weg. Heb je een hogedrukreiniger dan kun je alles eenvoudig schoon maken. Maak daarna alles droog of laat het even drogen door de wind.
 4. Spuit alle te behandelen delen, kozijnen, damwanden, boeiboorden, balkons, meubels, tafels en alles waar last van spinnen is in.
 5. Laat dit drogen en spinnen zullen voor 6 maanden weg blijven.
 6. Doe dit minimaal 2 keer per jaar en je blijft spinvrij.

bestel%20direct%20bij%20pest%20free.png
 

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.