// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Muizen in huis voorkomen, hoe kan ik het beste muizen verjagen?

Muizen in huis voorkomen

De huismuis geeft in gebouwen en woningen de meeste overlast. Muizen in huis voorkomen is meer dan het zetten van muizenkorrels als je tenminste een duurzame oplossing kiest, voor een vaak terug kerend probleem. Muizen in huis voorkomen betekend dat je meerdere belangrijke punten aandacht dient te geven. Weren en een omgeving creëren die ondraaglijk is voor muizen zijn twee zaken die daarbij van essentieel belang zijn.

Tekenen van een muizenprobleem

Het zien van een muis is een duidelijk teken van het hebben van een muizenprobleem. Zekere gezien het feit dat muizen in de nacht actief zijn en zich liever niet laten zien. Zie je een muis dan is dat vaak een teken dat er meerdere in je huis aanwezig zijn.

Muizen verschuilen zich op plaatsen waar ze niet gestoord worden, en lopen langs wanden waar ze buikvet achter laten. Buikvet kun je zien op plaatsen waar ze lopen, bij doorgangen en bij ingangen van hun nestjes. Dit zijn typisch tekenen van een muizenprobleem.

Een ander duidelijk teken van muizen in huis zijn uitwerpselen die ze overal achter laten. Muizen leggen tussen de 60 tot 80 keutels per dag. Dat je ergens muizenkeutels ziet is dus niet verwonderlijk. Muizenkeutels en muizenurine bevatten ziekteverwekkende bacteriën en virussen. Vindt je uitwerpselen op je aanrechtblad, in je keukenkast of elders dan is het belangrijk om die plaatsen goed schoon te maken en te ontsmetten.

Muizen zijn ook in staat om schade aan te richten aan meubels, elektra, boeken en isolatiemateriaal. Materiële schade kan behoorlijk oplopen en veel geld kosten. Andere tekenen van muizen in huis zijn geluidsoverlast van knagen en lopen en reuk overlast van nesten, urine en uitwerpselen.

Gifvrij Plaagdier Management voor woonhuizen

Gifvrij Plaagdier Management voor woonhuizen is een door Pest Free zelf ontwikkelde methodiek voor het duurzaam en milieuvriendelijk oplossen van muizenproblemen. Wij helpen je graag met een duurzame oplossing waarvan je jarenlang plezier hebt. Muizenkorrels hebben daarentegen een korte werking en het probleem blijft zich vaak herhalen.

Ongediertepreventie volgens Gifvrij Plaagdier Management voor woonhuizen omvat een aantal stappen. Deze stappen zijn belangrijk om tot een duurzame oplossing te komen waarbij geen muizenkorrels worden gebruikt.

  1. Inventarisatie van de huidige situatie.
  2. Geven van tips en adviezen.
  3. Plaatsen van Plug In Pest Free units.
  4. Weringsmaatregelen treffen.
  5. Op verzoek herhalingsinspecties.

Ad1. Om een goed beeld te krijgen waar de overlast vandaan komt en wat de mogelijke oorzaak is zal er een grondige inventarisatie gemaakt worden. Dit is noodzakelijk voor het bieden van een duurzame en gifvrije oplossing. Als de inventarisatie is gemaakt zal daaruit het plan van aanpak voortvloeien.

Ad2. Tijdens onze inventarisatie krijg je al direct tips en adviezen. Het is belangrijk dat die opgevolgd worden voor het beste en het snelste resultaat. Deze adviezen hebben in de praktijk te maken met begroeiing, weren, opruimen en hygiëne. Vaak wordt gedacht als je last van muizen hebt dat de situatie onhygiënisch is, maar dat is natuurlijk niet zo. Hygiëne heeft ook te maken met diervoeders of andere voedselbronnen.

Ad3. Plaatsen van Plug In Pest Free units voor het verjagen van muizen uit huis. De units veranderen de prettige leefomgeving van muizen in een zeer onprettige omgeving. Muizen raken daardoor gestrest en gedesoriënteerd. Hun omgeving wordt ondraaglijk gemaakt waardoor ze uit hun vertrouwde schuilplaatsen worden verjaagd.

Ad4. Als de muizen zijn verjaagd worden de weringsmaatregelen genomen, zodat ze niet meer binnen kunnen lopen. Des te meer je muizen hun bewegingsvrijheid ontneemt, en des te meer je hun leefomgeving verstoord des te eerder zijn ze weg. Muizen leven graag op plaatsen waar ze ongestoord hun gang kunnen gaan. Middels weringsmaatregelen maak je het ze moeilijker om binnen te komen, maar je beperkt ook hun bewegingsvrijheid.

Ad5. Steeds meer opdrachtgevers willen dat wij van Pest Free zo af en toe nog eens een herhalingsinspectie doen om te kijken of er nog ergens activiteit geconstateerd wordt.

OPMERKING : Wacht niet met het nemen van maatregelen als je een muis in huis ziet lopen. Ze planten zich snel voort en al snel heb je er meerdere in huis. Snelle actie geeft het beste resultaat en wacht niet af tot het erger wordt. Woon je in een bosrijke- of landelijke omgeving dan is het zaak om snel in te grijpen, omdat er in die gebieden meestal voedsel genoeg voor muizen aanwezig is waardoor er sneller een plaag uit kan breken.

Preventieve TIPS tegen muizen

• Openingen en gaten dicht maken
• Zorg dat de algehele hygiëne in orde is
• Verstoren van leefomgeving

Hier nog 10 tips meer tegen muizen

Leefwijzen – gedrag - dieet van de huismuis

Algemeen hebben huismuizen een groot aanpassingsvermogen. Het zijn uitstekende klimmers en hebben een goed reactievermogen bij gevaar. Ze zwemmen bij voorkeur niet en graven zelden. Ze zijn meestal in de nacht actief waardoor ze jouw nachtrust behoorlijk kunnen verstoren met knagen en trippelen.

Het dieet van de huismuis bestaat uit een voorkeur voor granen, vette zaden, peulvruchten, kaas, vet, boter, spek en snoepgoed. Muizen zijn alleseters.

De huismuis houdt zich schuil onder vloeren, achter wanden en boven plafonds. Plaatsen waar veel spullen opgeslagen liggen zijn vaak favoriet om te nestelen, omdat ze daar ongestoord kunnen verblijven.
Muizen leven bij voorkeur op plaatsen waar mensen leven. In de zomer zijn ze genegen om meer naar buiten te trekken, maar zodra het weer veranderd en het wordt kouder dan komen ze naar binnen op zoek naar beschutting.

TIP : Sla voedsel op in afgesloten plastic bakken en hou zolders, garages en ander opslagruimten opgeruimd en voorkom nestelplaatsen.

Hoe muizen verjagen?

Muizen verjagen kun je op verschillende manieren doen. Je kunt muizen verjagen met ultrasoon geluid, middels het reeds aanwezige elektromagnetisch veld, en middels geur die ze niet kunnen verdragen.

Muizen verjagen met ultrasoon geluid kan goed werken als het geluid in het gehoorsveld van muizen komt. In een lege ruimte kan deze manier effectief zijn. Staan er obstakels of verblijven muizen niet in een open ruimte dan werkt een ultrasoon muizenverjager niet effectief. Boven plafonds, in kasten en achter wanden is de toon niet hoog genoeg meer om een muis te verstoren.

Muizen verjagen middels het reeds aanwezige elektromagnetisch veld werkt in de meeste gevallen heel erg goed. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de elektrische bedrading in je huis of bedrijf. Deze bekabeling is aanwezig op plaatsen waar muizen zich begeven namelijk, achter een wand, op het plafond, onder en in apparatuur en in je spouwmuur. Door het elektromagnetische veld te veranderen ontstaat er voor muizen een omgeving die ondraaglijk is geworden. Hierdoor gaan ze weg. Dit is de Plug In Pest Free methodiek. Werkt deze niet effectief dan is daar altijd een oorzaak voor. Vinden we die oorzaak dan wordt het muizenprobleem opgelost.

Muizen verjagen met geur is een hele effectieve manier voor het verdrijven en weren van muizen uit je tuin, garage, houthok of opslagruimte. Muizen verjagen met geur is een zeer effectieve manier om binnen afzienbare tijd van een muizenprobleem af te zijn. Pest Free kan je ook daarbij heel goed helpen met ons 100% natuurlijk en plantaardig middel Mice & Rats ALT

Muizenoverlast

Muizenoverlast kan vervelende situaties met zich meebrengen. Wij zijn ervan overtuigd dat je heel veel zelf kunt doen om overlast van muizen te voorkomen. Heb je last van muizen in huis dan is ons advies om te kiezen voor een duurzame oplossing zodat je niet elk jaar weer opnieuw met die zelfde overlast wordt geconfronteerd. Heb je muizenoverlast neem dan direct actie en wacht niet. Muizen planten zich snel voort en voor je het weet heb je een hele familie in je huis. Dat is wat je niet wilt.

Pest Free kan jouw helpen met gifvrije en duurzame oplossingen die veilig zijn voor jouw, voor je kinderen en voor je huisdieren.

Zie hier onze Plug In Pest Free units en neem voor onze 100% natuurlijke en plantaardige geur om muizen te verdrijven contact met ons op.

[ninja-popup ID=9660]Doe de test met plug in pest free[/ninja-popup]

Reacties

Naam: Pieter van Halsteren
Datum 27-09-2016 09:40
Dit zijn wel heel handige tips! Ik heb zelf wel eens last gehad van muizen . Wat ik dan meestal gewoon deed is het afschermen van de route van de muis richting de buitendeur. Meestal kreeg ik ze zo wel uit het huis. Wat een stomme beesten zeg!

Naam: François Iersel
Datum 28-09-2016 14:45
Beste Pieter, Alles wat je doet aan wering is goed. Maar dat muizen stomme beesten zijn kan ik niet zeggen. Ik vind ze erg doordacht en ze zijn de mens heel vaak te slim af. Hartelijk dank voor je bijdrage. Met vriendelijke groet Francois

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.