// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Muis in spouwmuur - hoe kan je dit ongedierte duurzaam buiten houden?

Muizen bestrijden in spouw

Muizen bestrijden in spouw is niet nodig. De oorzaak weg nemen waardoor ze in je spouw kunnen komen heeft meer effect. Het voordeel van de oorzaak weg nemen is dat je dan een duurzame oplossing hebt zodat het probleem van muizen in de muur zich niet blijft herhalen. Muizen bestrijden in je spouw doe je door ze de toegang tot je spouw af te sluiten. Ze kunnen er dan bij jouw niet meer in, maar nog wel via bijvoorbeeld de spouw van je buren. Het is daarom belangrijk om muizen in de spouw gezamenlijk aan te pakken.

Heb je last van muizen in je spouw dan weten ze ook snel de weg te vinden naar het plafond. Muizen boven een plafond bestrijden is meestal geen simpele klus. Voorkomen is beter dan bestrijden, is mijn motto altijd.

Muizen verdelgen in spouwmuur

Muizen verdelgen in je spouwmuur met giftige bestrijdingsmiddelen is in de optiek van Pest Free geen optie. Dat je muizen in je spouwmuur hebt heeft een oorzaak en die dient weg genomen te worden. Muizen verdelgen in je spouwmuur kan ook stank veroorzaken en verhoogd het risico op overlast van vliegen en andere insecten.

Muizen in de muur

Muizen in de muur kunnen zich door heel je huis verplaatsen. Via de spouwmuur kunnen ze in je kelder, op zolder en boven plafonds komen. Muizen in de muur kunnen schade aan je muurisolatie toebrengen omdat ze daar in gaan nestelen. Heb je muizen in de muur dan is daar een oorzaak voor.

Oorzaken van muizen in de muur kunnen zijn:

  • Er is een bron van voedsel in de buurt. Een bron van voedsel kan zijn vogelvoer, andere diervoeders, fruitbomen, en keukenafval.
  • Er liggen spullen tegen de muur waardoor muizen een beschutte ingang hebben.
  • Er is dichte begroeiing aanwezig tegen de buitenmuur.
  • Er zijn openingen in de buitenmuur waardoor muizen gemakkelijk naar binnen kunnen.

Muizen in de muur heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat er een veilige nestelplaats wordt geboden met een bron van voedsel in de buurt. Muizen kunnen immers niet zonder voedsel en ze zoeken altijd een veilige plaats om te nestelen. Een spouwmuur is daarvoor een ideale plaats. Een bron van voedsel kan ook een volière bij de buren zijn, of bijvoorbeeld een konijn in de tuin waar voedsel wordt gemorst.

RVS wering gaas muizengaas

Stappenplan muizen bestrijden in spouw

Heb je last van muizen in je spouwmuur dan is het raadzaam om voor een duurzame oplossing te kiezen. Kies je niet voor een duurzame oplossing dan zal het probleem zich in de praktijk blijven herhalen. Muizen bestrijden in je spouw kan geheel zonder gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen. Ik geef je hier een stappenplan.

  1. Vraag of je buren ook last van muizen hebben. (woon je in een rij of een appartementencomplex vraag het dan bij iedereen als dat kan) Vraag of ze gezamenlijk met jouw de overlast van muizen aan willen pakken. Het is immer ook hun belang.
  2. Haal bronnen van voedsel weg. Dit is in ieders belang. Niemand wil immer muizen in de muur en de kans op ratten is potentieel aanwezig.
  3. Creëer een ondraaglijke omgeving met Plug In Pest Free voor de muizen waardoor ze je huis/ huizen gaan verlaten.
  4. Maak doorgangen in huis zoveel als mogelijk dicht. Kijk goed in de meterkast naar elektra en andere doorvoeren, onder de keukenkastjes en bij verwarmingsbuizen.
  5. Maak na 2 á 3 weken de openingen in de buitenmuur dicht. Hierbij is het erg belangrijk dat buren en medebewoners ook meedoen. Rvs wering gaas of muizengaas is hiervoor een ideaal middel.
  6. Als optie kun je eventueel muizenklemmen plaatsen. Let daarbij op dat je ze zo zet dat kinderen en huisdieren er niet in kunnen komen.

Buren willen niet meedoen met muizen bestrijden in de spouw

Als buren niet mee willen doen dan is het voor jouw toch belangrijk om het stappenplan zoveel en zo goed als mogelijk uit te voeren. Muizen zoeken de gemakkelijkste weg om aan voedsel te komen en ze verblijven niet graag in gebieden waar ze zich niet vrij kunnen bewegen. Het nemen van weringsmaatregelen in je huis is daarom een belangrijke stap. Als je daarnaast een omgeving creëert die ondraaglijk is voor muizen dan zullen ze in jouw spouwmuur en huis weg blijven.

Heb jij vragen over deze tips of lukt het nog niet om de muizen te verjagen? Neem dan contact met ons op voor advies.

Welk product heb ik nodig?

Reacties

geplók geluid in kamer....

Naam: Saskia Lijdsman
Datum 18-08-2019 13:49

Heb al paar weken een Plók--zoals je met vinger in je binnenwang plokt, maar dan harder--Als ik hier aan eettafel zit achter laptop,dan hoor ik het aan andere kant van kamer, maar als ik andere kant van kamer zit, dan hoor ik dat geluid wéér aan die andere kant, waar eettafel staat. Kan geen vinger erop leggen....Woningbouw mensen zijn geweest, maar toen was het geluid er niet. Buizen ontlucht, was nihil. Geluid, komt te pas en te onpas....Wát voor geluid hoor je, als er muizen in spouw muur zitten? Zit in 18 jaar oude rijtjeshuis, met grote tegeltuin, waar nu onkruid tiert. Ik kan niemand uitnodigen, of zij moeten 1/1 dagen hier blijven, om dat geluid ook te horen. Graag hoor ik advies...Groeten. S. Lijdsman.

geplók geluid in kamer....

Naam: François van Iersel
Datum 16-09-2019 07:51

Beset Saskia, het is zo heel lastig om te bepalen wat er in je buitenmuur zit. Ik adviseer je om te beginnen met weringsmaatregelen zodat je zeker weet dat je buitenmuur niet meer toegangkelijk is voor muizen, ratten of andere beestjes. Dan even aankijken wat je nog hoort. Er kunnen dan in ieder geval geen nieuwe exemplaren meer bij komen of het moet van onder uit je kruipruimte komen als je die hebt. het is dus in eerste instantie even een goed inspectie doen en de openingen opzoeken en dicht maken. Lees dit artikel ook eens  Heb je nog vragen dan verneem ik die graag. Met vriendelije groet Francois van Iersel

Bestrijden van muizen

Naam: Roland RAA
Datum 04-09-2019 19:12

Beste,
Al jaren last van muizen in de spouwmuur. Afmetingen 8m op 4m.
Graag advies aub.
Mvg.,
Roland RAA
Moerbeke Waas 9180
[email protected]

Bestrijden van muizen

Naam: François van Iersel
Datum 16-09-2019 08:27

Beste Roland, In dit bovenstaand beschrijf ik wat je kunt doen. Wat wil je nog meer weten? Waarmee kan ik je helpen? Ik hoor graag van je. Met vriendelijke groet Francois van Iersel

Muizen in de muur appartment 3 hoog

Naam: danielle
Datum 02-02-2020 22:19

Hoi,
Wij wonen drie hoog en we hebben meerdere keren een muis op het balkon gehad die mijn plantjes lijkt op te eten. nu horen we ook gekrabbel in de muur. Het probleem is denk ik dat we boven een fastfood restaurant zitten. Kunnen ze door de muur naar binnen komen? en wat kunnen wij er aan doen aangezien we denken dat ze via beneden komen.

Muizen in de muur appartment 3 hoog

Naam: François van Iersel
Datum 10-02-2020 11:38

Beste Danielle, muizen kunnen zich via de spouwmuur door het gehele pand begeven. Wat belangrijk is dat je alle openingen en doorgangen zoekt en die dicht maakt met bijvoorbeeld rvs wering gaas. Dit kan al voldoende zijn. Als dat niet is kun je de muizen vangen met klemmetjes of je kunt Pest Free units installeren met 60 dagen garantie. Heb je vragen dan verneem ik die graag. Met vriendelijke groet Francois

Muis in buitenmuur.

Naam: Denise
Datum 26-03-2020 21:45

Goedenavond, ik zag zojuist een muis mijn buitenmuur in gaan. De voeg was eruit gegeten. Maar ik heb geen last van muizen. Zie ze ook niet binnen, geen keuteltjes, geen geknaag, En hoor is ze ook niet lopen. Kan het zijn dat ze mijn buren lastigvallen via de opening in mijn muur? Of is het een kwestie van tijd voordat ze bij mij lang komen? In mijn huis heb ik niet speciaal en voedingsbron. Zou ook niet weten waar in de buurt dan wel? Tips zijn welkom. M.v.g. Denise

Muis in buitenmuur.

Naam: François van Iersel
Datum 28-03-2020 10:46

Beste Denise, dank voor je bericht. Uk adviseer je om deze opening dicht te maken met bijvoorbeeld voegenreparatiekit. Als je daarnaast ook nog openingen hebt voor ventilatie in je spouw dan zou ik die dicht maken met rvs wering gaas. Als je niet weet hoe je dat kunt doen mag je mij altijd een paar foto`s sturen zodat ik het je precies uit kan leggen. Ik hoor graag van je. Met vriendelijke groet Francois van Iersel

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.