// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Muizen bestrijden zonder gif. Dit is wat je moet weten.

Muizen bestrijden zonder gif wordt een stuk eenvoudiger als je weet wat hun leefgewoontes zijn. Heb je last van muizen dan is vaak het eerste wat in je opkomt het kopen van muizengif. Een feit is dat muizengif alleen nooit geen duurzame oplossing biedt waardoor muizenoverlast zich blijft herhalen.

Muizen bestrijden met muizengif is daarbij ook nog eens heel milieuonvriendelijk en het dood ook andere dieren. Des te meer je weet over muizen en hun gewoonten des te gemakkelijker kun je van je muizenprobleem af komen. Een goede jager begrijpt zijn prooi.

10 Feiten over muizen die je moet weten

 1. Muizen leven in groepen en in familieverband. Als je er één ziet dan kun je ervan uitgaan dat er meerdere in je huis, bedrijf of buurt zitten. Er is een sociale hiërarchie in de groep, vooral bij de mannetjes.
 2. Muizen leven in kleinen gedefinieerde leefruimten cq nestelplaatsen. De meeste muizen houden van een relatief kleine ruimte om in te leven. Ze leven in de regel niet verder dan 10 meter van hun voedselbron af. Als er schaarste is aan voedsel dan zullen ze een grotere afstand afleggen. Als je muizenkeutels ziet die verder dan 10 tot 15 meter uit elkaar liggen dan kun je te maken hebben met twee families.
 3. Muizen hebben hun eigen territorium. Dit territorium bakenen ze af met urine. Heb je last van muizen dan kun je ook overal waar ze lopen sporen van urine vinden. Sporen van urine op het aanrechtblad of op de vloer. Maak de ze plekken schoon en ontsmet ze daarna. Muizen zijn van nature erg nieuwsgierig en struinen graag door heel je huis of bedrijf heen. Ze onderzoeken alles en komen overal waar ze bij kunnen.
  TIP :
  Doordat muizen erg goed de weg weten, lopen ze niet vaak direct in een muizenval. Een strategie kan zijn om eerst een paar dagen vallen te zetten die niet op scherp staan. Zo kunnen ze eraan wennen en lopen ze er gemakkelijker in. Maak de vallen wel aantrekkelijk en zet ze zo neer dat kleine kinderen en huisdieren er niet in kunnen komen.
 4. Muizen planten zeer snel voort. Een vrouwelijke baby muis is na 2 maanden geslachtsrijp. Als ze zwanger raakt dan heeft ze een draagtijd van ongeveer 21 dagen. Ze baart dan 4 tot 8 jonge muizen, waarvan dezelfde cyclus weer van voor af aan begint. Elk vrouwtje kan 5 tot 10 nestjes per jaar hebben. Onder gunstige omstandigheden heb je al snel een muizenplaag in huis of bedrijf.
 5. Muizen hebben aan een opening van 5 mm genoeg. Muizen hebben een heel flexibel skelet waardoor ze zich door openingen van 5 mm heen kunnen wringen. Ik zeg altijd waar een pen doorheen kan, kan een muis ook doorheen.
 6. Muizen kunnen springen en zijn zeer goede klimmers. Afhankelijk van het ras zijn sommige soorten wat leniger. Over het algemeen kunnen ze wel 30 cm hoog springen om voedsel te bereiken of om te vluchten. Ze vinden altijd wel iets om op je aanrechtblad te kunnen komen. Muren en wanden die een beetje structuur hebben lopen ze zo tegen omhoog.
  TIP :
  Via struiken, klimplanten en bomen die dicht tegen je huis of bedrijf aan staan zorgen ervoor dat muizen op de tweede of derde verdieping een ingang vinden. Zorg dat begroeiing minimaal een meter van je buitenmuur is verwijderd en hou het kort.
 7. Muizen zijn nachtdieren. Muizen kunnen wel 12 uur per dag slapen. Ze zijn met name in de nacht actief en je zult ze overdag niet of nauwelijks zien. Zie je ze wel veel overdag dan heb je een muizenprobleem. Muizen vang je het beste in de nacht met muizenvallen. Ze zijn dan op zoek naar voedsel.
 8. Muizen maken geurpaden. Muizen communiceren met elkaar door feromonen. Feromonen zijn hoog werkzame bestanddelen die zowel door mensen als dieren worden afgescheiden om soortgenoten van de andere sekse aan te trekken of om met elkaar te communiceren. Muizen maken met feromonen onzichtbare geurpaden waarop hun soortgenoten reageren. Muizen lopen daarom meestal over dezelfde paden. Bij muizen bestrijden is het belangrijk om deze geurpaden weg te nemen om zodoende de communicatie te verstoren. Communicatie verstoren zorgt er onder andere voor dat andere muizen het pad naar een schuilplaats niet gemakkelijk kunnen vinden.
 9. Muizen hebben een heel goed gehoor. Jij kent zeker het gezegde wel ” Het is hier muisstil ” Je kunt niet zo stil zijn of muizen horen jouw wel, maar dat jij muizen hoort is maar zelden, mits ze over je plafond lopen. Dan kunnen ze behoorlijk veel lawaai veroorzaken.
 10. Muizen kunnen niet goed zien maar wel goed navigeren. Muizen hebben een beperkt gezichtsvermogen, alhoewel je dat niet zou zeggen als je ze ziet rennen. Ze navigeren niet alleen met hun ogen maar ook met hun snorharen. Ze voelen met hun snorharen langs de wanden waar ze lopen en ze voelen eventuele veranderingen in de lucht. Muizen lopen langs wanden uit veiligheidsoverwegingen. Een wand geeft ze aan één zijde beschutting. Lang wanden zijn ze dan ook het beste te vangen met muizenklemmen.

Muizen bestrijden zonder gif. Denk aan bovenstaande feiten.

Bij muizen bestrijden zonder gif is het belangrijk om bovenstaande feiten in het achterhoofd te houden. Je weet de levenswijzen en trucs die ze gebruiken. Dit stelt je in staat om muizen te slim af te zijn. Muizen bestrijden met muizengif zal nooit geen duurzame oplossing bieden en het brengt risico`s met zich mee. Muizen bestrijden zonder gif heeft daarentegen veel voordelen en biedt je een duurzame, veilige en milieuvriendelijke oplossing.

Muizen kunnen niet leven in een omgeving waar ze gestrest raken

Muizen, maar ook ratten kunnen niet leven in een omgeving waar ze constant gestrest raken en worden opgejaagd. Dat is precies waar Plug In Pest Free units voor zorgen. Ze raken gestrest en gedesoriënteerd waardoor ze zich niet meer thuis voelen in de voorheen zo prettige omgeving.

[ninja-popup ID=9660]Doe de test met plug in pest free[/ninja-popup]

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.