Overslaan en naar de inhoud gaan

Muizen in huis

Muizen in huis kan een behoorlijk groot probleem zijn. Het is echter een probleem waar men niet graag over praat. Het is zeker niet zo dat het probleem altijd aan uzelf is te wijten. Het kan ook met de ligging van uw huis te maken hebben.Constateerd u muizen in huis, wacht dan niet en onderneem direct actie.

Waaraan kunt u merken dat u muizen in huis heeft ? Getrippel boven uw plafond. Muizenkeuteltjes die u op verschillende plekken vindt. Geknaag en geritsel  op zolder.

Tegen de tijd dat het wat kouder gaat worden zijn muizen geneigd om naar binnen te komen en een warme plek op te zoeken. Dit kan bij u in huis zijn. U dient tijdig preventieve maatregel te nemen om dit te voorkomen.

Belangrijk om muizen in huis te voorkomen zijn bouwkundige maatregelen. Ventilatie sleuven, gaten, scheuren en andere openeningen naar binnen dient u dicht te maken met daarvoor bestemde materialen.

Strooi niet zomaar brood of ander voedsel bestemd voor vogels op uw plaats of plat dak. Dit trekt ongedierte zoals muizen erg aan. Voordat u het weet komen ze bij u naar binnen en gaan ze zich nestelen. Een paar muizen kan al snel uitgroeien tot en plaag, onder gunstige omstandigheden. Dat is wat u niet wilt in huis.

Zorg dat vuil altijd in een afgesloten container zit en laat niet onnodig vuil in een vuilniszak staan. Deze knagen ze kappot en eten hun buikje vol.  Een muis nestelt zich doorgaans ongeveer 10 meter af van de plaats waar ze voedsel kunnen vinden.

Landelijk gelegen huizen kunnen muizen in huis krijgen door hun ligging. Natuurlijk is dat een vervelende situatie, want immers niemand wil muizen in huis. Wat u preventief kunt doen is uw huis inspecteren op ingangen van buiten af. Een muis kan al door een opening van 5 milimeter. Ht is zaak dat u uw huis inspecteerd op zulke kleine ingangen. Ventilatieroosters dienen afgeschermt te worden met fijnmazig gaas. gaten en sleuven in de muur dient u dicht te maken. Ontzeg de muizen als het ware de toegand door uw huis op een goede manier hermetisch af te sluiten. En dan nog valt het niet altijd mee om ze buiten  te houden.

Door ervoor te zorgen dat de muizen in huis zich niet prettig voelen zullen ze een ander heenklomen zoeken. Plug In Pest Free verstoord hun omgeving dermate dat ze gestrest raken en gedesoriëteerd.  Zie hier hoe.  Muizen kunnen niet leven in een omgeving waar ze constant gestrest zijn. dt is de rede dat ze weg gaan.

pest free home

Heeft u wel eens muizen in huis gehad. Deel hier uw ervaring hoe u ze weg heeft gekregen.

 

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.