// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Muizen onder je stacaravan - Dit is de oplossing

Muizen onder je stacaravan. Het is een veel voorkomend probleem, wat je veel stress kan opleveren, en je woongenot behoorlijk kan aantasten.  

Muizen onder je stacaravan

Herken je het probleem van muizen onder je stacaravan? Voor sommige mensen is het een ware nachtmerrie. Muizen zitten niet alleen onder je stacaravan, maar ze nemen ook plaats in de wanden of nog erger ze komen zelfs naar binnen. 

Kun je het jezelf voorstellen dat na de winterperiode je stacaravan is bezaaid met muizenpoep en urine?..........of als je op een zwoele zomeravond heerlijk zit te genieten op je terras, dat er muizen onder ja stacaravan vandaan komen om een graantje mee te pikken……...en vervolgens weer onder je kostbare bezit gaan. 

Stel je eens voor dat je een prachtige stacaravan hebt laten bouwen en dat je er niet meer van kunt genieten omdat er muizen in en onder zitten. Je mag er toch niet aan denken. Een stacaravan laten bouwen is een kostbare aangelegenheid waar je tot in lengte van jaren van wilt genieten. 

Muizen onder je stacaravan kunnen het genot doen omslaan in een nachtmerrie en dat is iets wat je niet wilt. 

muizen onder je stacaravan

Genieten van je stacaravan

Je hebt een stacaravan laten bouwen of gekocht om er gedurende enkele maanden per jaar gebruik van te maken. Het is een heerlijk buitenverblijf waar je lekker kunt relaxen, en tot rust kunt komen van de dagelijkse beslommeringen. 

Zou het niet mooi en fijn zijn als je van dit kostbare bezit kunt genieten zonder dat je overlast hebt van muizen?

Oorzaken van muizen onder je stacaravan

Muizen zoeken van nature een rustige omgeving op om zich te kunnen nestelen, en vaak is er een voedingsbron in de buurt. Veel stacaravans staan in gebieden waar veel natuur, bomen, bossen en vaak ook water aanwezig is. Er zijn dan voldoende levensbehoeften aanwezig zodat muizen kunnen overleven. 

De onderkant van een stacaravan is voor muizen een ideale ruimte om zich te gaan vestigen. 

 1. het is er rustig
 2. ze worden niet gestoord
 3. het biedt ze een veilige omgeving
 4. in de buurt van voedselbronnen

Alle ingrediënten zijn aanwezig welke muizen nodig hebben om hun eerste levensbehoefte te vervullen. 

 1. water
 2. een rustige nestelplek
 3. voedsel

Vanuit de onderkant kunnen muizen ook in je stacaravan komen en vinden ze daar een warmere plek voor als het wat kouder of natter wordt. 

Creëren van een plek welke muizen niet fijn vinden

Muizen vinden plekken waar ze constant gestoord worden niet fijn en daarom zullen ze weg gaan. Hoe kun je ervoor zorgen dat muizen weg gaan onder je stacaravan?

 1. Voedsel weg halen. Dit zou een hele goede manier zijn om in ieder geval ervoor te zorgen dat de muizenpopulatie niet groter wordt. Dit valt echter niet mee in een omgeving waar van nature voedsel aanwezig is.

  Voedsel uit de natuur zoals zaden uit eikels, beukennoten, walnoten, wortels van planten.

  Er is ook altijd voedsel aanwezig in of rondom afvalbakken, onder je terras en bij het horecagedeelte van het park waar je staat.

  Voedsel helemaal weg halen uit een gebied waar veel natuur is valt niet mee en is utopie. Daarbij horen muizen nu eenmaal in het ecosysteem en daar mogen ze ook gerust verblijven. Je wilt ze natuurlijk niet in of onder je stacaravan hebben.
   
 2. Schuilplaatsen weg nemen. Schuilplaatsen weg nemen is iets wat nooit gaat lukken op een terrein waar stacaravans en mogelijk ook chalets staan.
   
 3. Water weg nemen. Als voedsel van muizen voor minimaal 15% uit water bestaat hebben muizen niet snel extra water nodig. Water weghalen op een park is ook meestal geen optie.

Zoals je ziet zijn er niet veel mogelijkheden om de leefomstandigheden van muizen rondom stacaravan zo te beïnvloeden dat ze weg blijven. 

anti-muis systeem voor stacaravan en chalet

Effectieve manier tegen muizen onder je stacaravan

Een zeer effectieve manier voor het weren en verjagen van muizen onder je stacaravan is het installeren van het Pest Free anti-muis systeem. Dit systeem werkt effectief tegen muizen onder je stacaravan of chalet.

Dit systeem dien je onder je stacaravan aan te brengen. Dit is het eenvoudigst om te doen alvorens je stacaravan op zijn plaats te zetten. 

Handleiding Pest Free Anti-Muis systeem

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.