// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Muizen boven plafond bestrijden

Muizen boven een plafond bestrijden is op de conventionele manier een hele klus. Het valt namelijk niet mee om muizengif of muizenklemmen boven je plafond te krijgen. Als er geen inbouwspotjes in zitten dan zou je genoodzaakt zijn om er gaten in te maken. Gelukkig is er een oplossing!

Getrippel op plafond

Het is uitermate irritant en vervelend als je getrippel op je plafond hoort. En laat het nog altijd `s nachts zijn ook, met als gevolg dat je er niet van kunt slapen. Ik heb het zelf in het verleden ook wel eens meegemaakt dat getrippel op het plafond. En dan was het weer even stil, en dan heel snel getrippel van de ene naar de ander kant. Soms leek het wel of ze ruzie hadden en de boel aan het afbreken waren. Wat een ellende zeg. PFFFFFFFFF

muizen boven het plafond

In die tijd deed ik nog ander werk waarvoor ik elke morgen vroeg mijn bed uit moest. Nou ik kan je zeggen dat ik er niet vrolijker van werd. Nee dat getrippel op het plafond ging aardig vervelen.

Muizengif op het plafond

Wij heb een jaren 70 huis met boven een houten vloer. De plafonds van onze slaapkamers waren in de tijd nog van zachtboard. Nou daar hoorde je dat getrippel maar al te goed op. Omdat ik toen niet beter wist, ik praat hier over 20 tot 25 jaar geleden, plaatste ik muizengif op het plafond. Toen dacht ik nog dat muizengif de oplossing was. Helaas…….het bleef een terugkerend probleem, en achteraf heel logisch.

Hoe komen muizen op het plafond?

Had ik mezelf toen ook maar deze vraag gesteld `` Hoe komen muizen op het plafond ``. Gelukkig weet ik sinds 2013 hoe muizen op het plafond komen. En jij weet het ook, maar omdat niemand het je nog ooit heeft verteld blijft het bij jou waarschijnlijk ook een terugkerend probleem.  Uit eigen ervaring  ga ik je vertellen hoe muizen boven het plafond komen.

Muizen komen op het plafond door:

  • Open stootvoegen
  • Ventilatievoegen
  • Balken die rusten op de spouwmuur
  • Via open verbindingen met je buren

Muizen komen simpelweg op het plafond doordat de afwerking van huizen niet zo serieus wordt genomen. Of het nu jaren 70 huizen zijn of huizen anno 2017. De afwerking is nog steeds bar en boos, en er wordt ondanks de claim `` duurzaam bouwen `` nog steeds niet duurzaam gebouwd. Muizen hoeven niet zo heel veel moeite te doen om op het plafond te komen. Duurzaam bouwen ten aanzien van ongedierte is nog heel ver te zoeken.

muizen op het plafond

Muizen boven plafond bestrijden

Muizen boven een plafond bestrijden is in de meeste gevallen een onbegonnen klus. Simpelweg omdat je er niet bij kunt komen en omdat muizen bestrijden op een plafond geen duurzame oplossing is. Heb je muizen op je plafond en wil je ze bestrijden dan adviseer ik je om het duurzaam te doen zodat ze niet zoals bij ons telkens maar weer terug bleven komen.  Afhankelijk van je woonsituatie is mijn TIP in deze om het probleem gezamenlijk met buren aan te pakken. Naar alle waarschijnlijkheid hebben zij er ook last van en als je een duurzame oplossing wilt hebben is een gezamenlijke aanpak aan te bevelen.

Muizen boven plafond bestrijden stappenplan

Als je mij als professioneel ongediertebestrijder zou bellen omdat je muizen boven je plafond wilt bestrijden zou ik dezelfde aanpak hanteren. Deze is als volgt:

  1. Plaatsen van 1 of meer Plug In Pest Free units
  2. Vraag of je buren ook meedoen als dat van toepassing is.
  3. Een paar weken afwachten wat er gebeurd. In sommige gevallen kan het raadzaam zijn om voor een uurtje of 3 per dag tijdelijk de verlichting aan te doen. Hierdoor worden muizen sneller verjaagd door het Pest Free verjaagsysteem.
  4. Na een paar weken de openingen aan de buitenkant van je huis dicht maken op een manier dat er wel ventilatie over blijft. Sluit stoot- en ventilatievoegen af voor muizen.
  5. Maak openingen waar je binnenshuis bij kunt ook dicht. Ik vond later boven op zolder nog een opening waardoor ik in de spouw van de buren kon kijken. Via die opening heb ik later nog een keer muizen op zolder gehad. Nadat ik die opening ook dicht had gemaakt was mijn muizenprobleem voorgoed uit de wereld. HEERLIJK

Muizen boven plafond bestrijden is met Plug In Pest Free een eenvoudige klus welke duurzaam en milieuvriendelijk op te lossen is.

Welk product heb ik nodig?

Reacties

Naam: Joop Reis
Datum 31-07-2017 21:55
Hallo, dit is inderdaad het probleem bij mij, niet alleen boven het plafond ( in mijn geval schuin omdat het direct onder het dak zit) maar ook achter de gipswanden die langs alle kanten van mijn (vrijstaande 90 jaar oude) huis staan. Toen van de week de elektricien ivm een elektraprobleem een gipsplaat weghaalde bleek het stukje vloer daarachter bezaaid met keutels ( volgens hem gezien de grootte van ratten ).Ik schrok daar enorm van, zal nu aan de bak moeten om toegangen dicht te maken, maar ik heb nog een vraag ; ik ga ervan uit dat overal achter de gipsplaten ( wand zowel als schuine dak) keutels liggen. Dat kan toch niet gezond zijn? Hoe lang blijven die keutels nog virussen etc uitstralen ( via leidingdoorvoeren bijvoorbeeld, hoe klein ook ). Ik wil dat graag schoonmaken, maar dan moet ik de hele bovenverdieping slopen. Hoe heb jij dat opgelost bij je plafond ? En nog een vraag; als je ratten( en muizen) hebt , zitten die dan het hele jaar in huis, of niet in de zomer? Ik hoor nl alleen in de zomer getrippel ( toeval?) en alleen vanaf de herfst vang ik muizen in de muizenval die ik in een bergruimte heb staan). Hartelijk dank voor het meedenken, ik krijg onderhand een hekel aan mijn eigen huis. Joop

Naam: Joop
Datum 02-08-2017 01:30
moet natuurlijk zijn: ik hoor alleen in de winter getrippel. Joop

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.