// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Muizenbestrijding - pak de overlast gezamenlijk aan voor het beste resultaat

Muizenbestrijding wordt vaak eenzijdig aangepakt. Men onderneemt zelfstandig actie zonder buren en/of medebewoners te contacteren, of zij ook last van muizen hebben. Mijn advies is om muizenbestrijding gezamenlijk aan te pakken om diverse redenen. Deze redenen zijn :

  • Weringsmaatregelen zijn gemakkelijker te nemen.
  • Hygiënische maatregelen zijn beter te coördineren.
  • Preventieve maatregelen zijn eenvoudiger te nemen.

Muizenbestrijding heeft in mijn optiek alleen zin als er maatregelen worden genomen met een duurzaam en milieuvriendelijk karakter. Je wilt immers niet elk jaar opnieuw geconfronteerd worden met overlast van muizen. In dat kader is het belangrijk om de strijd tegen muizen gezamenlijk aan te gaan.

Waarom muizenbestrijding gezamenlijk aanpakken?

Behalve als je een vrijstaande woning hebt is het belangrijk om samen te werken als je muizen wilt bestrijden. Maar al te vaak hoor ik in de praktijk dat niet één huis maar meerdere huizen last hebben van muizen. In alle onderstaande gevallen is het zinvol om muizenbestrijding gezamenlijk aan te pakken.

  • Je woont in een twee onder één kapper. In dit geval zijn beide woningen met open verbindingen aan elkaar gebouwd. Muizen kunnen zich dus vrij bewegen van het ene naar het ander huis. Als jij wel iets doet en je buren niet dan is de kans op een duurzame oplossing bijna uitgesloten.
  • Je hebt een woning in een rij. In dit geval maakt het niet uit of het midden in de rij is of op de hoek. Alle woningen zijn met elkaar in open verbinding via de spouwmuur en misschien ook wel via een kruipruimte. In dit geval is het absoluut wenselijk om gezamenlijk op te treden tegen overlast van muizen. Hebben jullie toevallig geen last van muizen dan is het een kwestie van tijd voordat die overlast gaat komen.
  • Je hebt een appartement of een flat. In dit geval is je woning ook weer in open verbinding met de rest van het complex. Via de spouwmuur zijn alle woningen bereikbaar voor muizen en hebben alle woningen potentieel kans op overlast van muizen. Samenwerking om de overlast van muizen tegen te gaan zal ook in deze situatie leiden tot een duurzame en milieuvriendelijke oplossing.

Heb je een vrijstaande woning dan heb je inzake muizenbestrijding niets met je buren te maken. Een woning die vrij staat is in principe goed te voorzien van wering en alle andere maatregelen die nodig zijn om overlast van muizen duurzaam en zonder gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen op te lossen.

Alle andere woningen of bedrijven die hoe dan ook met anderen in verbinding staan adviseer ik om de muizenbestrijding gezamenlijk aan te pakken. Soms lopen er in één winkelcentrum meerdere ongediertebestrijders rond van verschillende bedrijven. Het zou beter zijn om alles onder te brengen bij 1 bedrijf of dat de verschillende bedrijven gaan samenwerken, om zo tot een goede duurzame oplossing te komen.

Muizenbestrijding heeft geen zin als je niet allemaal mee doet

Het maakt niet uit in welke situatie je woont zoals hierboven geschetst. Als één huishouden gaat weren en de rest doet niet mee dan is de kans dat de overlast van muizen niet duurzaam opgelost wordt aanwezig. Als iedereen de algehele hygiëne op orde heeft en één huishouden niet, dan is de kans groot dat de overlast van muizen blijft aanhouden. Als iedereen preventieve maatregelen neemt en één huishouden niet dan is de kan groot dat jullie toch weer last van muizen krijgen.

Muizenbestrijding heeft geen zin als je niet allemaal mee doet. Samenwerking en communicatie zijn de sleutel tot succes. Dit geld voor woonhuizen, winkelcentra, galerijen, flats, appartementencomplexen en combinaties van winkels en woonhuizen.

Samenwerking is vaak een probleem

In de praktijk blijkt samenwerking en communicatie, als het gaat om muizenbestrijding, ver te zoeken. Dit is erg jammer en een gemiste kans. Winkeliers en huishoudens die geen overlast van muizen hebben, hebben vaak geen zin om te investeren in iets waarvan ze op dat moment geen last ervaren. De ene wil met dit bedrijf werken en de ander weer met een andere ongediertebestrijder. Dit maakt muizenbestrijding vaak gecompliceerd en lastiger dan noodzakelijk. In de praktijk zullen wij daar als ongediertepreventie specialist mee moeten werken.

Overlast van muizen duurzaam en milieuvriendelijk oplossen

Wil je overlast van muizen duurzaam en milieuvriendelijk oplossen dan kan het in sommige gevallen zinvol en zelfs noodzakelijk zijn om een gedegen inspectie te laten uitvoeren. In veel gevallen kunnen wij van Pest Free jouw helpen met een duurzame en milieuvriendelijke oplossing zonder dat er al teveel andere dingen nodig zijn. Heb je vragen over een duurzame en milieuvriendelijke oplossing tegen overlast van muizen dan kunnen wij je helpen om muizenbestrijding te doen zonder gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen.

Neem contact met ons op over de bestrijding van ongedierte. Wij komen adviseren hoe je dit, samen, het beste aan kunt pakken.

Lees meer op onderstaande linken.

Muizen laten bestrijden zonder gif

Waar houden muizen zich schuil?

Muizen bestrijden zonder gif. Dit is wat je moet weten.

 

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.