Overslaan en naar de inhoud gaan

Muizenval kopen. De beste manier om een muizenval te zetten

Muizenval kopen

Ga je een muizenval kopen dan is het raadzaam dat deze gemakkelijk en hygiënisch werkt. Er zijn verschillende soorten muizenvallen verkrijgbaar op de markt. Ik laat je hier kennis maken met de professionele muizen klapval. Als professioneel muizenbestrijder werk ik zelf ook met deze vallen, omdat ze zeer effectief, en eenvoudig in gebruik zijn.

Wil je een muizenval kopen dan dien je rekening te houden met waar je de vallen neer wilt gaan zetten. Je kunt er nooit teveel zetten, maar wel te weinig. Plaats er minimaal 1 per 5 meter wand, en bij de opening van een muizennest als je die kunt vinden.

pest%20free%20professionele%20muizenval%20muizenklem.jpg

Eenvoudig te gebruiken muizenval 

De professionele muizenval zoals ik die onder in het filmpje demonstreer, is een geëvolueerde versie van de ouderwetse houten muizenklem. Een groot en niet onbelangrijk verschil is dat professionele plastic muizenval veel hygiënischer en gemakkelijker in gebruik is. 

De volledig plastic en metalen onderdelen van deze professionele muizenval zijn bestand tegen geuren en vlekken die kunnen optreden bij houten muizenvallen. Professionele muizenvallen zijn ontworpen om steeds weer opnieuw te gebruiken. Gevangen muizen zijn zeer eenvoudig te verwijderen zonder dat je de muis hoeft aan te raken. De gele plastic bekleding van de slagkant zorgt ervoor dat gevangen muizen makkelijk loslaten bij het leegmaken van de val. 

Hoe zet je een professionele muizenval  

Een professionele muizenval zet je heel eenvoudig nadat je deze hebt geprepareerd met een beetje pindakaas met nootjes, en eventueel enkele kanarie zaadjes. Muizen zijn dol op noten en vette zaden. Zelf gebruik ik ook altijd pindakaas met noten en kanari zaadjes, en dat werkt geweldig goed.

Vul het lokaas rondje van de muizenval voor de helft met pindakaas. Doe er zeker niet teveel in zodat de muis echt moeite moet doen om het eruit te kunnen eten. De muizenval heeft een beetje druk nodig om dicht te klappen, en daar kun je de muis mee helpen door ervoor te zorgen dat deze wat extra moeite moet doen. Zodra de muis zijn pootje op het trigger mechanisme zet dan klapt de val dicht, en is de muis nagenoeg opslag dood.

pest%20free%20muizenval_1.jpg

Zet de muizenval altijd met de kant waar het rondje met lokaas zit tegen de muur. Muizen kunnen er zo van beide kanten af inlopen. 

pest%20free%20muizenval%20tegen%20muur.jpg

Waar dien je op te letten als je muizenvallen gaat zetten!!

Als je muizenvallen wilt gaan zetten die je de volgende regels in acht te nemen, namelijk:

  1. Zet open muizenvallen alleen op plaatsen waar kinderen, huisdieren en niet doelgroep dieren niet bij kunnen. Kunnen die er wel bij gebruik dan muizenvallen in een lokaasdepot.
  2. Doe er niet teveel lokaas in. Zorg ervoor dat muizen moeite moeten doen om bij het lokaas te komen. Dit vergroot de vangkans aanzienlijk en zorgt ervoor dat de muis goed in de val komt.
  3. Zet minimaal 1 muizenval per 5 meter wand en ook bij ingangen en doorgangen.
  4. Draag rubber handschoenen met het prepareren en zetten van muizenvallen. Dit is niet noodzakelijk maar raad ik wel aan om hygiënische redenen. 
  5. Muizen hebben een aangeboren angst voor open ruimten. Zet muizenvallen daarom nooit in het midden van een ruimte, maar langs muren, wanden en als het kan op beschutte plekken.
  6. De praktijk leert de meestal de eerste nacht de meeste muizen worden gevangen. Zet er daarom meer dan dat je eigenlijk wilt doen. 
  7. Controleer muizenvallen elke 2 dagen, en beter is het nog om ze elke dag te controleren. Gevangen muizen gaan stinken en trekken vliegen aan. Maak ze dus met regelmaat leeg. 

Wanneer muizenvallen gebruiken?

Muizenvallen zijn zeer effectief als je overlast van muizen hebt. Het is een zeer goed middel om een muizenpopulatie snel te verminderen, maar het is nooit een 100% oplossing voor je muizenprobleem. Muizenvallen zijn vaak een onderdeel van een plan om duurzaam van een muizenprobleem af te komen.

Muizenvallen kun je gebruiken in je garage, schuur, berging, kelder, kruipruimte, opslagruimte, bedrijfshal, verlaagde plafonds, boven systeemplafonds en in je tuin of buitenplaats.Nogmaals wil ik hier benadrukken dat je open muizenvallen nooit zet op plaatsen waar kinderen, huisdieren en niet doelgroep dieren bij kunnen komen. Zet op die plaatsen muizenvallen in een lokaasdepot.

Alternatief voor muizenvallen

pest%20free%20ongediertebestrijding%20zonder%20gif.jpg

Afhankelijk van de plaats waar je overlast van muizen hebt, kun je muizenvallen inzetten. Vindt je het zetten van muizenvallen maar niets dan kun je ook kiezen voor de Plug In Pest Free oplossing. Met Plug In Pest Free hoef je niets anders te doen dan het inpluggen van 1 of 2 units die dan de rest van het werk voor je doet. 

Plug In Pest Free is een ideaal alternatief voor in je huis om duurzaam en milieuvriendelijk muizen te verjagen. Voor in je garage, berging, opslag of schuur zijn muizenvallen een ideale manier voor het vangen van muizen.  

Pest Free Benelux is een gediplomeerd ongediertebestrijdingsbedrijf en is gespecialiseerd in muizenbestrijding, en duurzame preventieve maatregelen tegen muizen. Voorkomen is immers beter dan bestrijden. Middels dit blog wil ik mijn kennis delen en uitleg geven hoe ik in de praktijk ook werk als professioneel ongediertebestrijder, zodat jij niet direct veel geld hoeft uit te geven met het inhuren van een professioneel bedrijf.

Direct Muizenvallen kopen op deze link

Plug In Pest Free hét alternatief voor muizenvallen in huis

Hier onder een korte video met uitleg hoe je effectief professionele muizenvallen kunt zetten.

 


 

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Kenniscentrum dierenplagen logo
Brancheorganisatie PLAN logo