Overslaan en naar de inhoud gaan

Muizenval zetten? 5 Tips voor het gebruiken van muizenvallen

Weet je zeker dat een muizenval de beste oplossing is?

Een muizenval is een simpel en goedkoop bestrijdingsmiddel. Maar een muizenval is niet altijd de beste oplossing. Een muis komt nooit alleen.

Heb jij ergens iets grijs voorbij zien flitsen? Of het spitse puntje van een muizenstaart? Grote kans dat dit ongewenste bezoek niet alleen is gekomen.

Heb jij het idee dat je geplaagd wordt door meerdere muizen? Kies dan niet voor een muizenval, maar voor een Plug In Pest Free.

 

Gebruik deze tips voor effectief gebruik van muizenvallen

 • Plaats een muizenval nooit in een open ruimte

  Een muizenval kan het beste geplaatst worden langs een muur of wand. Plaats je de val langs een muur of wand, zorg er dan voor dat de val zo geplaatst is dat de val dichtklapt naar de wand of muur toe.

 • Plaats meerdere muizenvallen

  Om meer succes te hebben bij het verjagen van de muizen kun je het beste meerdere muizenvallen plaatsen. Plaats in ieder geval meerdere vallen op doorgangen en looppaden.

 • Gebruik lokaas waar muizen gek op zijn

  Er zijn verschillende etenswaren geschikt als lokaas op de muizenval. Het meest bekend is een blokje kaas, maar pindakaas of een spekblokje zijn ook effectief. Het voordeel van pindakaas is dat het langere tijd goed blijft, waar kaas en spek na enige tijd gaan schimmelen.

 • Controleer de vallen dagelijks

  Als je eenmaal de muizenvallen geplaatst hebt controleer dan elke dag of je al een muis hebt gevangen. Heb je na enkele dagen nog steeds geen muis gevangen probeer dan een andere plaats voor de muizenval.

 • Denk aan de veiligheid

  Plaats de muizenvallen op plekken waar kinderen of huisdieren niet bij kunnen. Gebruik eventueel een doosje, die je over de val plaatst, om kinderen en huisdieren te beschermen.

Wat te doen aan een lege muizenval?

Je hebt de muizenvallen op de juiste plaats neergezet en tijdens de dagelijkse controle blijkt de muizenval leeg te zijn en je lokaas weg.

Wat nu?

Zorg dat het lokaas wat je gebruikt vast zit in het cupje dat op de val zit. Vul dit voor de helft zodat de muis er moeite voor moet doen om het eruit te halen. Dit vergroot aanzienlijk je vangkans.

Gebruik je een klein spekblokje of stukje kaas, zorg dan dat er een beetje pindakaas onder zit en druk het goed vast. 

Professionele muizenvallen kopen

Liever geen gedoe meer en de muizen verjagen op een diervriendelijke manier?

 

 

 

 

Reacties

Naam: Karen
Datum 07-07-2017 10:35
Als je zo'n apparaat plaatst op zolder dan verhuizen de muizen dus misschien ook naar beneden of niet? Daar zit nou juist ons appartement en we willen ze niet verschuiven naar beneden maar naar buiten ofzo. Hoe werkt dit? Drie appartementen op elkaar en daarboven een zolder waar muizen zitten. In ons app hebben we zelf knaagdieren dus daar kunnen we niet zo n app hangen.

Naam: Michael Pantlin
Datum 27-05-2017 08:47
Heeft het apparaat ook effect op muizen in de tuin als ik het apparaat in een stopcontact bij het raam doe? Heb last van muizen buiten op terras, niet in huis.

Naam: François Iersel
Datum 15-07-2017 13:28
Beste Karen, Hartelijk dank voor je vraag. Je kunt inderdaad als je hele woning niet is voorzien van pest Free en verplaatsing van het probleem krijgen. Daarom is het juist van belang dat je voor een woning met 3 etages en een zolder meerdere units installeert. Andere knaagdieren zoals konijnen en cavia`s worden niet door pest Free beïnvloed als ze minimaal een meter van elektra verwijderd zijn aan alle kanten. Wij hebben veel klanten die ook konijnen en of cavia`s hebben maar ik heb nog niet gehoord dat die negatief zijn beïnvloed door pest Free alhoewel het wel zou kunnen. Let daarom goed op het gedrag van de beestjes. Raken ze gestrest of veranderd hun gedrag dan gaat het niet goed. Bij de wat oudere appartementen werkt Pest Free het beste als ieder appartement mee doet. Dit geldt overigens ook als je op de conventionele manier gaat bestrijden. Heb je nog vragen dan verneem ik ze graag van je. Met vriendelijke groet François

Naam: François Iersel
Datum 01-06-2017 00:12
Beste Michael, Hartelijk dank voor je vraag. Nee Pest Free zal in deze situatie niet effectief zijn op je terras. Ik adviseer je wel om eventuele openingen in de buitenmuur dicht te maken met rvs wering gaas zodat de muizen van je terras niet naar binnen kunnen komen. Probeer uit te vinden waarom je muizen op je terras hebt. Is er een voedselbron in de buurt, schuilplaatsen of heb je dieren in je tuin. Heb je nog vragen dan verneem ik graag van je. Met vriendelijke groet François

Naam: Marianne
Datum 08-06-2017 20:32
Werkt de plugin ook door binnen muren heen? Wij hebben last van muizen in de trapkast, maar daar zit geen stopcontact in om de plugin aan te sluiten.

Naam: François Iersel
Datum 09-06-2017 11:19
Beste Marianne, hartelijk dank voor je bericht. Pest Free werkt overal waar elektra aanwezig is. Belangrijk in jullie trapkast is dat er geen voedsel ligt waar muizen bij kunnen. Sla het op in afgesloten plastic bakken als er voedsel aanwezig is. Weet je waar het gat zit waar ze door in de trapkast komen dan adviseer ik je om dat ook dicht te maken met bijvoorbeeld een metalen pannespons en kit. Plaats de Pest Free unit juist niet in de trapkast maar op een centraal punt op de begane grond of op de overloop. Heb je nog vragen dan verneem ik die graag van je. Fine avond en vriendelijke groet François van Iesrel

Naam: Rogero Conzales
Datum 01-03-2017 11:51
ik vind de product omschrijving beetje vaag . vetel dan om ze minst wat het doet. geeft het geluid? toch een geur? of is het gewoon geldklopperij?

Naam: François Iersel
Datum 01-03-2017 16:49
Beste Rogero,dank voor je reactie. Ik denk dat op de website alles te vinden over hoe Plug In Pest Free werkt. In antwoord op uw vragen als volgt. Pest Free maakt absoluut geen geluid, het is namelijk geen ultrasoon apparaat. Zie hier hoe het werkt.. Pest Free veroorzaakt geen geur en het is zeker geen geldklopperij. Zie onze Service en garantie zoals geen enkel ongediertebestrijder in Nederland en België doet.Heeft u vragen dan verneem ik graag van u. Met vriendelijke groet Francois van Iersel

Naam: Janne
Datum 09-08-2017 03:18
Dit lijkt mij niet bepaald diervriendelijk, 24 uur stress. Waarom niet gewoon vangen en buiten uitzetten. In sommige gevallen zullen ze misschien nog opgesloten zitten ook, bij mij is hij via de balkondeur gekomen die normaal altijd op slot is. Als het er meer zijn is het natuurlijk praktisch iets lastiger uitvoerbaar.

Naam: François Iersel
Datum 10-08-2017 11:04
Beste Janne, hartelijk dank voor je bijdrage. Muizen vangen en uitzetten is ook niet altijd een diervriendelijke oplossing. Muizen die je levend vangt om ze daarna te gaan uitzetten overleven het ook vaak niet. ga je muizen levend vangen dan dien je elke paar uur de vangkooi te controleren en zo snel als mogelijk de muizen vrij te laten anders gaan ze ook dood van de stress. Met vriendelijke groet François

Naam: Ronald
Datum 11-01-2018 22:18
Wij hebben 2 honden hebben die er ook last van??

Naam: François Iersel
Datum 12-01-2018 02:22
Beste Ronald, Hartelijk dank voor je bericht. Nee honden hebben geen last van Plug In Pest Free. Als je nog vragen hebt verneem ik ze graag. Met vriendelijke groet Francois

Hoe lang voordat het werkt?

Naam: Ash
Datum 17-01-2019 12:47

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat kan bemerken?

Hoe lang voordat het werkt?

Naam: François van Iersel
Datum 22-01-2019 15:36

Beste Ash, Gemiddeld duurt het oplossen van een muizenprobleem in huis 1 tot 14 dagen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen dat het langer duurt. Ik zeg er daarom altijd bij om even contact met ons op te nemen als je binnen 14 dagen niet het gewenste resultaat hebt. Met vriendelijke groet Francois van Iersel

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Kenniscentrum dierenplagen logo
Brancheorganisatie PLAN logo