// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Muizenvallen – muizenklemmen

Bij overlast van muizen in je garage, schuur, berging, kelder of opslagruimte zijn muizenvallen erg gemakkelijk voor het weg vangen deze ongewenste gasten. Muizenvallen zijn eenvoudig in gebruik en kunnen zeer effectief worden ingezet om een muizenpopulatie snel te verminderen.

Het probleem van muizen

Muizen planten zich erg snel voort. Een muis is na 2 maanden al geslachtsrijp en hebben een zoogtijd van 3 weken. Daarna gaan de jonge muizen zelf op pad en de jonge vrouwtjes zijn na twee maanden ook al weer in staat om zich voort te planten.

Jonge vrouwtjes muizen in de leeftijd van 2 tot 12 maanden hebben gemiddeld 6 tot 10 worpen met nestgroottes van 5 tot 6 jongen. Onder gunstige omstandigheden kan een paar muizen in je omgeving al snel uitgroeien tot een ware muizenplaag. In theorie kan een paar muizen wel uitgroeien tot 2000 muizen in een jaar.

Het probleem van muizen is niet alleen dat ze zich zo snel kunnen voortplanten, maar het zijn ook dragers en verspreiders van ziekteverwekkende bacteriën en virussen.  Heb je last van muizen in je garage, schuur, kelder of opslagruimte dan zijn er in de regel ook geen natuurlijke vijanden voor muizen, en dien je ze weg te vangen met muizenvallen voordat het er erg veel worden.

Waarom je muizen hebt!

Mensen creëren zelf een ideale leefomgeving voor muizen. In de praktijk zie ik vaak dat er in vernoemde ruimten veel spullen liggen opgestapeld, en dat er vaak voedsel aanwezig is voor huisdieren. In de meeste gevallen is het voer voor huisdieren niet opgeslagen in afgesloten plastic bakken, maar is het eenvoudig toegankelijk voor muizen.

Muizen hebben drie eerste levensbehoefte nodig om zich bij jou te gaan vestigen, namelijk:

  1. Schuilplaats
  2. Voedsel
  3. Drinken

In bijna elke tuin, of buitenplaats zijn wel muizen aanwezig. Biedt je ze dan ook nog de vermelde drie levensbehoefte dan is de kans groot dat ze bij je willen blijven.

Zie je een muis neem dan direct actie

Muizen leven in familieverband dus als je er 1 ziet lopen kun je ervan uitgaan dat er meerdere in de buurt zijn. Je kunt dan rustig afwachten tot het er meer worden, maar mijn advies is om direct actie te ondernemen. De eerste actie die je kunt doen om muizen duurzaam te verdrijven is hun ideale leefomgeving te veranderen.

Ruim oude spullen op en zorg dat voedsel in afgesloten bakken opgeslagen wordt. Je bent nu al op de goede weg bezig maar dat is niet altijd een garantie dat er geen muizen meer in je garage, schuur, kelder of opslagruimte komen.

Zetten van muizenvallen – muizenklemmen

Heb je last van muizen dan kun je de populatie snel terug dringen door het zetten van muizenvallen. Er zijn diverse soorten muizenvallen, maar de meest effectieve zijn muizenklemmen.

Muizenklemmen zijn vallen waar een slagbeugel aan zit, waar muizen mee gevangen worden doordat ze zich op de muizenklem begeven. Muizenklemmen zijn eenvoudig te zetten en zijn hygiënisch om te gebruiken als je de juiste hebt.

Als professioneel ongediertebestrijder gebruik ik zelf altijd plastic muizenklemmen en als het nodig is met een lokaasdepot er omheen. Afhankelijk van de situatie kies je voor gewone muizenklemmen of voor de veilige variant met een lokaasdepot.

Kunnen er geen kinderen, huisdieren en niet doelgroep beesten in komen dan kun je kiezen voor gewone muizenklemmen. Kunnen er wel kinderen, huisdieren en niet doelgroep in de buurt van muizenklemmen komen, gebruik dan muizenklemmen met lokaasdepot. De muizenklem zit dan veilig in het lokaasdepot en is afgeschermd.

muizenklem%20muizenval%20in%20lokaasdepot.jpg

Muizenvallen – muizenklemmen zetten

Zoals gezegd kun je muizenvallen cq muizenklemmen eenvoudig en snel zetten. Ik zal je stapsgewijs uitleggen hoe je dat effectief kunt doen.

  1. Vul het open rondje half met pindakaas.
  2. Zorg dat de pindakaas goed aangedrukt in het rondje zit.
  3. Span de muizenklem met twee duimen en wijsvingers.
  4. Let op dat met spannen het slagmechanisme vast klikt.
  5. Zet de muizenval voorzichtig met de slagkant tegen de muur of wand aan.

pest%20free%20muizenklem%20muizenval.jpg

LET OP: Kunnen er kinderen, huisdieren of niet doelgroep dieren in de buurt van muizenklemmen komen zet ze dan in een lokaasdepot. Muizenvallen – muizenklemmen die je elke dag te controleren op vangst. Het niet regelmatig controleren en leeg maken kan overlast van vliegen veroorzaken.

Om muizen effectief en snel weg te vangen adviseer ik om meerder muizenklemmen te zetten. In een garage, schuur, kelder of opslagruimte adviseer ik om elke 4 meter een muizenval te plaatsen. Dit verhoogd aanzienlijk de kans op vangst. In sommige gevallen is het zelfs aan te bevelen om een soort barricade te maken van muizenvallen, om er zo zeker van te zijn dat je ook daadwerkelijk iets vangt.

Pest Free Duurzaam Ongedierte Advies

Pest Free Benelux is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in muizen problematiek in gebouwen. Als professioneel en gediplomeerd Ongedierte Advies bedrijf helpen wij je graag met tips, adviezen en de juiste materialen. Alle materialen waarmee Pest Free je kan helpen gebruiken wij zelf in de praktijk ook bij onze opdrachtgevers.

Heb je vragen of is er iets niet helemaal duidelijk laat dan een bericht achter in het reactieveld hieronder. Ik zal zo spoedig mogelijk een reactie geven. Door het delen van kennis kunnen andere mensen hun voordeel doen en overlast van muizen voorkomen. Zo zijn we samen in staat om het gebruik van muizengif drastisch te beperken zo niet uit te bannen.

Heb je geen zin om muizenvallen te zetten, kijk dan eens naar de oplossing die Plug In Pest Free kan bieden. 

5 TIPS voor het gebruiken van muizenvallen

 

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.