// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Ongedierte en het belang van ventileren

Ongedierte en ventileren. Ongedierte wilt u niet hebben, en ventileren is noodzakelijk voor een gezonde lucht thuis en op uw werk.

Ongedierte en het belang ventileren. Beide hebben zeker veel met elkaar te maken. Afhankelijk van wat mensen doen wordt er veel tijd binnen doorgebracht. Er is een schatting dat mensen ongeveer 90% van de tijd die ze hebben binnen zijn. Binnen is de lucht twee tot vijf keer meer vervuild dan de buitenlucht.

Vervuilde binnenlucht kan verschillende oorzaken hebben.

 1. Ongedierte
 2. Roken
 3. Chemicaliën
 4. Te hoge luchtvochtigheid

Dat ventileren een belangrijk iets is, is algemeen bekend. Toch gebeurt het niet overal. Ventileren dient u met regelmaat te doen. Zeker als het gaat om vervuilde lucht af te voeren. Vervuilde lucht moet afgevoerd worden omdat het een negatief effect kan hebben op onze gezondheid. Mechanische ventilatie is vaak niet voldoende om lucht schoon en werkbaar te houden op kantoren. 

Ongedierte zoals kakkerlakken, muizen, ratten, huisstofmijt en zilvervisjes worden niet uitgelaten zoals men met huisdieren wel doet. Hun behoefte doen ze daarom vrolijk in huis of in bedrijfsgebouwen. Deze uitwerpselen zijn vluchtige organische stoffen. Hierdoor ruiken de uitwerpselen onaangenaam en ze zijn onhygiënisch. Deze uitwerpselen kunnen voor gezondheidsklachten zorgen zoals problemen met de luchtwegen.

Regelmatig ventileren en de ramen open van uw huis of bedrijfsgebouw om het grondig te luchten is geen overbodige luxe. Het hoort bij een hygiënische huishouding.

Wat kunt u doen om uw huis of bedrijfsruimte fris te houden ?

 • Om de luchtvochtigheid op een goed peil te houden is ventileren noodzakelijk.
 • Een hardere vloerbedekking is makkelijker schoon te houden dan tapijt.
 • Was je beddengoed altijd heet. Neem een anti huisstofmijt matrashoes.
 • Dicht gaten en kieren. Hiervoor zijn speciale kitsoorten te koop.
 • Laat geen etenresten en kruimels liggen.
 • Zorg dat containers en prullenbakken dicht zijn.
 • Denk goed na voordat je zelf huisdieren neemt.
 • Hou huisdieren zoveel mogelijk buiten en zeker niet op je slaapkamer.
 • Maak je huis en bedrijfsgebouw regelmatig schoon.
 • Bacillen in het algemeen verspreiden zich snel en gemakkelijk.

Bron: Duurzaam thuis

Voor zowel huishoudens als bedrijven geld dat een hygiënische huishouding de beste preventie is tegen ongedierte. Ventileren is daarvan een belangrijk onderdeel.

Lucht wordt vervuild door allerlei oorzaken. Ongedierte is daar één oorzaak van, maar er komen ook allerlei stoffen in de lucht door productieprocessen e door het verkeer. Mensen die hele dagen op kantoor zitten kunnen daardoor ziekteverschijnselen krijgen. Frisse schone lucht is voor sommige mensen van levensbelang.

Clean Air Concept helpt bedrijven en particulieren met échte schone lucht

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.