// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Ongediertepreventie

Hoe kom je van ongedierte af?

Je hebt last van muizen of ratten in huis, en je wilt ervan af! Het eerste wat de meeste mensen doen, is met de ‘ongediertebestrijder’ bellen. Dit zit er bij de meeste mensen gewoon in. Giftig bestrijdingsmiddel plaatsen en maar hopen dat dit effectief is.

Wat is ongediertebestrijding?

In tegenstelling tot ongediertepreventie gaat het bij ongediertebestrijding om het uitroeien, c.q. doden van ongedierte. Met de gedachte: op het moment dat alle muizen / ratten etc. dood zijn, ben je vrij van ongedierte. Het tegendeel is waar. Giftig bestrijdingsmiddel is nooit geen duurzame oplossing. 

Wat kost ongediertebestrijding?

Meestal begint het met het inschakelen van een ongediertebestrijder. Een ongediertebestrijder rekent vaak een tarief voor het opnemen van de situatie én een tarief voor de maatregelen die hij treft. Vaak betekent dit een eenmalige investering van circa € 150,- tot wel € 240,- doorgaans € 85,- voor het opnemen en nog zeker twee herhalingsbezoeken van € 85,- voor het controleren en bijzetten van gif.

Wat is ongediertepreventie?

In tegenstelling tot ongediertebestrijding gaat het er bij Pest Free ongediertepreventie om, het ongedierte te ‘verjagen’. Er wordt dus niet gedood, maar verjaagd. Deze diervriendelijke manier maakt het voor het ongedierte onmogelijk om te blijven en het vlucht daarom.

Wat kost ongediertepreventie?

De meest effectieve manier is om te werken met producten die het reeds aanwezige elektromagnetische veld verstoren. Dit doet de domestic unit van Plug In Pest Free. Wanneer je in een gemiddelde eengezinswoning woont, kost dit eenmalig € 99,97- en jaarlijks circa € 3,- aan stroom. 

Hoe werkt ongediertepreventie met Pest Free?

Zodra je de Pest Free unit(s) in het stopcontact plaatst, veroorzaakt Pest Free verstoringen in het elektromagnetische veld in een huis / kantoorruimte. Dit elektromagnetische veld is in iedere woning / kantoorruimte aanwezig. Dit veld concentreert zich rond elektrische apparaten (koelkast, droger, wasmachine, tv, magnetron, lampen) en wordt verbonden door bedradingen.

Rond deze apparaten en bedradingen (vaak achter de plint, onder de grond of boven het plafond) is het elektromagnetische veld actief. En juist deze plekken zijn geliefd bij muizen en ratten. Zodra de storing op het elektromagnetische veld actief is, worden de muizen (ratten) gestrest. Ze kunnen niet tegen dit verstoorde elektromagnetisch veld en worden duizelig en gedesoriënteerd. Wanneer deze verandering aanhoudt, verdwijnt het ongedierte vanzelf. 

Een vak apart

Ongediertepreventie is in Nederland nog niet zo bekend. Er zijn tal van studies naar gedaan en inmiddels zijn er veel opleidingen die erin voorzien. François van Iersel (eigenaar van Pest Free Benelux) heeft alle opleidingen en certificaten op dit gebied behaald en regelmatig scholing bij het Kennis en Adviescentrum voor Dierplagen en is lid van Brancheorganisatie PLAN.  

Zelfs in de moeilijke gevallen (daar waar de domestic unit minder effectief is) komt François altijd met een werkbare oplossing. Heb je vragen over ongediertepreventie in huis, neem dan contact op met François.