// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Overlast van ratten door hondenpoep

Overlast van ratten door hondenpoep. Mensen met honden hebben de plicht om de uitwerpselen van hun huisdier op te ruimen. Ze moeten de hondenpoep meenemen in een plasticzakje en thuis in de container gooien. Je ziet dan ook dat steeds meer mensen plastic zakjes bij zich hebben om keurig netjes de poep van hun hond mee naar huis te nemen.

Er is echter een probleem met het meenemen van hun hondenpoep. Het is de bedoeling dat de hondenpoep in de afvalbak verdwijnt of thuis in de container. Alhoewel de meeste mensen de hondenpoep in een plasticzakje meenemen, wordt deze niet altijd in een afvalbak gegooid, noch mee naar huis genomen. De hondenpoep wordt met plastic zak in kolkputten van de openbare riolering gegooid.

Met alle gevolgen van dien.

De rioleringen raken verstopt en er ontstaat overlast van ratten door hondenpoep.

Gemeentes hebben een zogenaamd hondenpoepbeleid. Na gelang er signalen uit de buurt komen wordt er gecontroleerd in buurten en ook gehandhaafd. Mensen die hun hondenpoep niet opruimen of het in het riool gooien kunnen een boete krijgen van wel € 90=

Het blijkt zo te zijn dat er aanzienlijk meer wateroverlast is in gemeenten door het verstopt raken van straatkolken door plasticzakjes met hondenpoep. Als er dan ook nog extra overlast van ratten door ontstaat dan is de ellende niet meer te overzien.

Er zijn op honden uitlaatroutes in diverse gemeenten meer afvalbakken geplaatst om de plastic zakjes met hondenpoep in te deponeren. Dat kun je in verschillende gemeentes goed zien.

Als je Googlet op hondenpoepbeleid dan zie je zo ongeveer dat het in elke gemeente een hot item is.

Ik heb zelf geen hond en wist eerlijk gezegd ook niet dat hondenpoepbeleid bestond. Het staat in ieder geval vast dat hondenpoep tot overlast van ratten en regenwater kan leiden. Meer informatie over hondenpoepbeleid en hondenpoep problemen kunt u vinden op www.hondenpoep.nl

Wat is uw mening over hondenpoepbeleid ?

ratten hondenpoep

Reacties

Naam: Janneke van der Kleij
Datum 18-05-2017 10:26
Mijn buren laten hun 3 hondjes achter het huis uit (in hun betegelde tuin). De uitwerpselen verregenen oo den duur wel, maar er wordt niet of nauwelijks schoon gemaakt. Ik heb veel last van vliegen en heb ook ratten zien lopen achter in mijn tuin. Ik vraag mij af of dat van de buren kan komen. Wil de buren niet aanspreken als ik het niet zeker dat het van hun kan komen.

Naam: François Iersel
Datum 01-06-2017 00:28
Beste Janneke, Hartelijk dank voor je bericht. Vliegen komen sowieso af op uitwerpselen, of ze nu van honden of koeien zijn er komen vliegen op af, dat is zeker. Dat ratten specifiek op hondenpoep af komen is niet voor de hand liggend, en daar zal waarschijnlijk een ander oorzaak voor zijn. Met vriendelijke groet François

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.