// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Voordelen van een professionele muizenval

 

Ik werd onlangs gebeld door een kennis van mij. Hij zei “ Frans ik heb een probleem”. Ik vroeg “ Waar kan ik je mee helpen Ruud”

Ruud had last van muizen, zo bleek uit zijn verhaal. Hij had een enkele ouderwets houten muizenval staan, maar daar kreeg hij niets mee gevangen.

Ik stelde wat vragen aan Ruud om een beter indruk te krijgen van zijn muizenprobleem.

Deze vragen waren:

 1. waar heb je last van muizen?
 2. waarom vang je niet met de muizenvallen welke je nu hebt?
 3. hoeveel muizen heb je?
 4. heb je openingen in je buitenmuur?
 5. wat voor soort muizenval gebruik je?

Waar heb je last van muizen

Ruud had last van muizen in en onder zijn keuken. Muizen in je keuken komen vaak door openingen rondom leidingdoorvoeren. Leidingen welke in de muur gefreesd zijn geven vaak toegang tot de spouw. Als er in de buitenmuur openingen zitten voor ventilatie dan is de weg naar de keuken niet zo heel moeilijk te vinden voor muizen. 

Mijn advies is dan ook om deze openingen met rvs wering gaas dicht te maken en dit eventueel vast te zetten met siliconenkit. 

Waarom vang je niet met de muizenvallen die je hebt

Ruud gebruikte de ouderwetse houten muizenvallen. Op zich kunnen die het goed doen maar het zijn geen professionele muizenvallen. Ik heb hem dan ook geadviseerd om onze professionele muizenval te gaan gebruiken.

houten muizenval

Voordelen van een professionele muizenval 

 • er zit een klein rond lokaasdepot op.
 • de opstap trede is wat hoger geplaatst
 • ze zijn vele malen te gebruiken
 • hygiënisch in gebruik
 • eenvoudig te spannen

De ouderwetse houten muizenval is lastig te zetten. Je bent niet de eerste die er met zijn vingers tussen zit. Herken je dat? Het spannen kan soms erg lastig zijn en ze worden nogal eens leeg gegeten zonder dat er een muis wordt gevangen. Dat was ook het probleem bij Ruud. 

Hoeveel muizen heb je

Ruud gaf op deze vraag hetzelfde antwoord als bijna iedereen. Hij had maar 1 muis en die was waarschijnlijk door het raam naar binnen gekomen. Muizen kunnen zeker door een raam naar binnen komen maar dat is niet aannemelijk. 

Het is meer aannemelijk dat muizen door een opening in de buitenmuur of via de kruipruimte in de keuken komen. 

Denk nooit dat je maar één muis hebt. Muizen leven in familieverband en zijn in de regel met meerdere in de buurt. 

Mijn vragen waren beantwoord

Toen mijn vragen waren beantwoord gaf ik Ruud het volgende advies. 

 1. zet onze professionele muizenvallen.
 2. maak openingen in je buitenmuur dicht.

Heet eerst advies heeft Ruud aangenomen en het tweede advies wacht hij nog even mee. Ik gaf aan dat het prima is maar als de muizen terug komen dat het beter is om naar de oorzaak te zoeken, zodat er gewerkt kan worden aan een duurzame oplossing. 

Overlast van muizen wat steeds maar terug blijft komen is niet iets waarop jij en Ruud zitten te wachten. Tenminste dat denk ik. 

Vol verwachting

Ruud kwam bij mij op de werkplaats de muizenvallen ophalen. Als extra service heb ik ze voorzien van een kleine hoeveelheid pindakaas met nootjes. Ik zei nog tegen Ruud “Zo vangen wij altijd muizen”............Ruud grinnikte, eerst zien dan geloven.

Ruud ging vol verwachting naar huis en heeft de muizenvallen in en onder zijn keukenblok gezet. 

Nog geen 4 uur later kreeg ik van Ruud de eerste foto van twee muizenvallen onder zijn keukenblok met in beide een muis. Ruud schreef er onder TOP KLEMMEN…….ik wist dat natuurlijk al lang (hahahahaha)

Om 23:25 uur toen ik nog volop aan het werk was op mijn kantoor kreeg ik weer een appje van Ruud…………………..Je raad het nooit………………...in de ander klem, in zijn keukenkastje was ook een muis gevangen.

De moraal van het verhaal

Dit is weer een heel mooi praktijkvoorbeeld dat professionele muizenvallen simpelweg het beste en eenvoudigst te zetten zijn. Met een beetje advies van mij als professional lukt het dan ineens wel. 

Muizenval kopen

Wil je een muizenval kopen, koop er dan sowieso minimaal 3. Je kunt namelijk nooit teveel muizenvallen zetten, maar wel te weinig.

Ga je een muizenval kopen koop dan een professionele muizenval. In onze webwinkel hebben wij verschillende soorten professionele muizenvallen. In dit verhaal ging het om de professionele muizenval zonder extra bescherming. 

muizenval in lokaasdepot

Let altijd op als je een muizenval gaat kopen of er kinderen of huisdieren in de buurt kunnen komen. Als dat het geval is koop dan een muizenval in een lokaasdepot. De muizenval is dan veilig te zetten en er kunnen geen kinderen en huisdieren bij. 

Zo zet je een muizenklem

Reacties

Om te onthouden dat dit…

Naam: Anoniem
Datum 01-04-2020 11:21

Om te onthouden dat dit beschikbaar is

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.