// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Eenvoudig en hygienisch een Rattenklem zetten in huis

Eenvoudig en hygiënisch een rattenklem zetten is een kwestie van de juiste materialen gebruiken. Er zijn verschillende soorten rattenklemmen op de markt, van hout en van plastic. Van een houten rattenklem ben ik zelf geen voorstander omdat deze niet gemakkelijk te zetten zijn. Voordat je het weet zit je er met je vingers tussen, en ze zijn ook nog eens lastig en onhygiënisch om leeg te maken.

Een professionele rattenklem zetten

Waarschuwing! Let op bij het plaatsen van een professionele rattenklem zonder dat er een lokdoos cq voerdoos (rattenkist) omheen zit. Een open rattenklem kun je alleen zetten op plekken waar kinderen, huisdieren en niet doelgroep dieren NIET bij kunnen komen.

Ben je daar niet zeker van zet de rattenklem dan altijd in een rattenkist! Een professionele rattenklem zetten is eenvoudig en je kunt deze op een hygiënische manier leeg maken.

Stap voor stap een rattenklem zetten

Stap 1. Vul het rond (lokaasdepot) dat voor op de rattenklem zit half met pindakaas en eventueel een paar zonnenbloempitjes erbij.

Stap 2. Pak de rattenklem met 2 handen en trek met beide duimen de metalen beugel naar achteren en klik deze vast. Zet voorzichtig steeds minder druk zodat je zeker weet dat de beugel vast zit geklikt.

Stap 3. Zet de rattenklemmen op strategische plekken in je woning, of andere ruimte.

Zet de rattenklem met het ronde lokaasdepot tegen de muur of wand zodat ze er van beide kanten in kunnen lopen. 

Stap 4. Controleer de rattenklemmen elke dag, en maak ze met vangst boven de groen container leeg of gooi ze in een gat in je tuin.

Leeg maken van een rattenklem. Pak de rattenklem met een hand op, en trek de metalen beugel met je duim naar achteren. Doe dit boven een groen container of een gat in de grond. De gevangen rat valt eruit en je kunt de klem opnieuw zetten. Gooi direct zand over de ratten die je in de grond doet.

ps: je kunt nooit teveel rattenklemmen zetten. Plaats er liever wat meer zodat je vangkans aanzienlijk toeneemt.

Hoe het beste een rattenklem zetten

Een rattenklem zet je altijd met het lokaasdepot naar de muur of wand toe. Zet een rattenklem nooit dwars tegen de muur en nooit in een open ruimte. Ratten zien slecht en lopen van nature meestal langs een wand. Door het lokaasdepot naar de muur te plaatsen kunnen ze er van beide kanten inlopen.

Vangen van ratten vergt soms veel geduld en creatief te werk gaan. Probeer eens een ander lokaas, leg er wat papiersnippers omheen, span niet alle klemmen tegelijk maar laat er ook ongespannen tussen staan. Ratten moeten vaak wennen aan nieuwe dingen in hun omgeving. Het kan soms lang duren voordat ze in een val lopen, en soms vang je direct. Geduld hebben en creatief te werk gaan zijn vereisten.

Soms is het even wennen om zelf een rattenklem te zetten. Je bent een beetje onwennig maar als je het een paar keer hebt gedaan is het een koud kunstje.

Ratten in huis voorkomen

Heb je last van ratten in huis dan is het plaatsen van een paar rattenklemmen in eerste instantie een goede optie. In tegenstelling tot rattengif is het zeker een hele goed alternatief omdat je weet wat je vangt en je geen dode rottende ratten in je huis wilt hebben.

Wist je overigens dat ratten 3 tot 18 dagen rattengif moeten eten om vervolgens een pijnlijke dood te sterven?

Ratten in huis voorkomen kun je door effectieve maatregelen te nemen zoals het dichtmaken van openingen in je buitenmuur, doorgangen binnenshuis dicht maken en het plaatsen van Plug In Pest Free units. Zo creëer je een omgeving die ratten niet fijn vinden en ze zullen je woning gaan verlaten.

bestel%20direct%20bij%20pest%20free.png

Professionele rattenbestrijding

Heb je last van ratten in je tuin of in je huis dan kun je zelf heel eenvoudig rattenbestrijding toepassen. Als professioneel en gecertificeerd ongedierte adviseur help ik je daar graag bij. Het kostenplaatje als je ons als professioneel bedrijf zou laten komen en het zelf uitvoeren is vele malen voordeliger en het is niet moeilijk om zelf te doen.

Ik kan me voorstellen dat er ook mensen bij zijn die het zelf niet willen doen of niet durven. Voor hen is het aan te bevelen om een professionele ongediertebestrijder te laten komen.

Pest Free Benelux is een professioneel en gecertificeerd ongedierte advies bedrijf en is gespecialiseerd in muizen en ratten problematiek in en rondom gebouwen. Onze manier van werken is gebaseerd op de door ons zelf ontwikkelde Gifvrij Plaagdier Management methodiek, waarbij alle middelen worden ingezet behalve ratten- en muizengif.

Heb je vragen stel ze dan hier onder in het reactieveld.

 

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.