Overslaan en naar de inhoud gaan

Rattenplaag rondom huis

Rattenplaag rondom huis! Waar komen ze toch vandaan? Elke dag hoor of zie je wel eens een bericht dat er ergens een rattenplaag heerst. Meestal in gebieden waar veel mensen wonen. Binnensteden en dichtbevolkte stadsdelen zijn vaak het toneel van ernstige overlast van deze sluwe en slimme beesten.

Ratten zijn graag bij mensen in de buurt

Ratten zijn beesten die zich heel gemakkelijk aanpassen aan hun omgeving. Ze kunnen leven in een zeer primitieve omgeving. Veel mensen zijn zich niet bewust, dat een rattenplaag rondom huis ontstaat door hun eigen gedrag en gewoonten. Mensen creëren idealen omstandigheden voor ratten. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat ratten zich heerlijk voelen, en goed kunnen gedijen. Des te meer mensen, des te fijner ratten het vinden.

Waar komen ratten op af

Ratten hebben drie primaire levensbehoeften. Deze behoeften zijn:

  1. Voedsel
  2. Water
  3. Onderdak

Wat hun eerste levensbehoefte betreft zijn het precies mensen. Ratten hebben dezelfde primaire levensbehoeften. Wij mensen helpen ze daar goed bij. De mens geeft ze wat ze nodig hebben, en daar ligt dan ook de oorzaak van een rattenplaag rondom huis.

Zachte winters spelen ook een rol

De zachte winters van de afgelopen twee jaar spelen absoluut een rol. Er sterven minder jonge ratten in een zachte winter. In een strenge winter gaan er meer ratten dood door de kou. De opwarming van de aarde zal dit probleem niet ten goede komen. Hierdoor zullen we ook steeds meer last gaan krijgen van exotische dieren en insecten.

Wat kun je doen tegen een rattenplaag

Je kunt heel veel doen tegen een rattenplaag rondom huis. Het probleem is vaak dat jij wel iets doet, en een ander niet. Je kunt je tuin nog zo schoon houden, maar als de buren brood strooien, kippen of konijnen hebben dan heeft jou actie weinig zin. Het is in die situatie belangrijk dat je, je huis goed gaat beschermen tegen ratten. Je kunt ook middels een buurtcomité gezamenlijk actie ondernemen. Gezamenlijk actie ondernemen en optreden tegen ongedierte zoals ratten en muizen werkt altijd beter. In een ander artikel schreef ik over `` Muizenbestrijding, pak de overlast gezamenlijk aan ``. Voor een rattenplaag rondom huis geld hetzelfde.

Hoe hou je ratten uit huis

Ongediertepreventie is het sleutelwoord voor succes. Ongediertepreventie werkt het beste als iedereen in de buurt met je meedoet. Je kunt zelf enkele maatregelen nemen die ervoor zorgen dat ratten niet bij jou binnen komen. Doe je dit gezamenlijk in één blok of rij huizen dan is succes verzekerd.

Enkele van deze maatregelen zijn:

  1. Maak je tuin, plaats of balkon vrij van voedsel. Ratten hebben dan een rede om door te lopen.
  2. Maak openingen in uw buiten muur dicht met rvs wering gaas. Ratten kunnen dan niet snel bij je naar binnen schieten.
  3. Maak openingen binnen in je huis dicht. Openingen zitten vaak onder keukenkastjes, in de meterkast, in de waterput, boven op zolder en op enkele andere plaatsen. Zorg ervoor dat er binnen geen doorgangen zijn waardoor ratten zicht kunnen verplaatsen.
  4. Buiten kun je klemmen zetten om ongewenste bezoekers direct te vangen. Maak een rattenklem zo klaar dat die heel aantrekkelijk is om eraan te komen. Zorg er altijd voor dat klemmen zo staan dat ze niet toegankelijk zijn voor kleine kinderen, huisdieren en vogels.
  5. Plaats Plug In Pest Free units in uw huis. Hoeveel units heb ik nodig?

Creëer een onaangename omgeving voor ratten

Plug In Pest Free kan je helpen om ratten te stressen. Simpelweg kunnen ratten niet leven in een omgeving waar ze constant gestrest raken. Plug In Pest Free speelt in op het metabolisme van ratten waardoor ze een enorme drang naar water krijgen en hun navigatie systeem in de war raakt. Ze raken gedesoriënteerd en willen water. Dit zorgt ervoor dat ze onder constante stres leven. Ratten kunnen daar niet tegen, en zullen er als een haas vandoor gaan.

Volg deze adviezen en ik garandeer je succes. Je krijgt geen rat meer in huis. Wel een rat in huis nadat je deze adviezen heeft opgevolgd, en Plug In Pest Free heeft geïnstalleerd, dan kom ik persoonlijk en GRATIS naar je toe om kijken hoe ik je kan helpen. Pest Free is graag tot jou dienst.

Nogmaals adviseer ik je echt om gezamenlijk op te treden tegen overlast van ratten. Ratten zijn dragers en verspreiders van ziekteverwekkende bacteriën en virussen. Het is in ieders belang dat ze niet binnen kunnen en willen komen. 

GoodNature Automatische rattenval

EKO 1000 ekologisch vangsysteem voor ratten

Hoe ontstaat een rattenplaag? 11 TIPS

Bruine rat in je tuin? Lees hier hoe je deze rat vangt

[ninja-popup ID=9660]Doe de test met plug in pest free[/ninja-popup]

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Kenniscentrum dierenplagen logo
Brancheorganisatie PLAN logo