// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

De risico's van muizengif - gebruik een muizenverjager als alternatief

Wat is muizengif

Muizengif en rattengif vallen onder de verzamelnaam rodenticiden. Dit zijn Multi-dosis bestrijdingsmiddelen, wat wil zeggen dat muizen en ratten er 3 tot 18 van moeten eten alvorens ze een pijnlijke en langzame dood sterven. Er zijn twee groepen rodenticiden namelijk :

  1. Langzaam werkende
  2. Acuut werkende

Acuut werkende rodenticiden worden niet veel meer gebruikt omdat muizen en ratten er aasschuw voor kunnen worden. Als ze zien dat er soortgenoten van dood gaan dan eet de rest er niet meer van. Dit verschijnsel is aasschuwheid.

Langzaam werkende rodenticiden hebben dat bijverschijnsel niet, maar dat betekend dat muizen en ratten er meer keer van moeten eten om dood te gaan.

Muizengif is een anticoagulantia dat ervoor zorgt dat de bloedstolling niet meer werkt. Muizen bloeden langzaam dood door het eten van muizengif omdat kleine inwendige bloedinkjes niet meer dicht gaan. Muizen die een paar dagen muizengif hebben gegeten gaan zich ziek voelen en krijgen het koud. Ondanks dat ze ziek zijn blijven ze van het giftige bestrijdingsmiddel eten en worden ze erg traag.

Risico`s van muizengif

Gebruik van muizengif heeft enkele zeer nadelige risico`s. Enkele risico`s zijn te verwaarlozen als het bestrijdingsmiddel op de juiste wijze wordt gebruikt. Aan dit laatste schort het nogal eens. Muizengif wordt in de praktijk niet altijd op de juiste wijze gebruikt en ingezet door zowel particulieren als door bestrijdingsbedrijven. Wil je toch muizengif gebruiken zorg er dan altijd voor dat het niet bereikbaar is voor huisdieren, kinderen en ander dieren. Voorbeelden van risico`s zijn:

  • Doorvergiftiging naar roofvogels
  • Doorvergiftiging naar landroofdieren
  • Vergiftiging van kleine kinderen
  • Vergiftiging van huisdieren

Muizengif is zeer giftig spul dat ook nog eens zeer moeilijk afbreekbaar is. Het is daarom zwaar belastend voor de natuur en jouw leef- en werkomgeving. Muizengif alleen zal je nooit een duurzame oplossing bieden voor overlast van muizen.

Muizengif kopen

Muizengif kopen kun je nu nog in veel grootwinkelbedrijven en doe het zelf centra`s. Vanaf 2018 zal de verkoop aan banden gelegd gaan worden en mogen er niet alle soorten vergif er meer in zitten die nu nog wel toegestaan zijn. Muizengif kopen zal dus steeds lastiger worden en als je muizen hiermee wilt bestrijden dan zul je steeds meer aangewezen zijn op ongediertebestrijders. De kosten van muizen bestrijden zal dan veel duurder worden dan nu het geval is als je het zelf doet. Een rede dat jij als consument straks geen muizengif meer kunt kopen in de winkel is onder andere het verkeerd gebruik.

Vrijwel alle middelen tegen muizen en ratten op basis van bloedverdunners zijn sinds kort voorbehouden voor professioneel gebruik. Dit geldt per direct voor nieuwe aanvragen. Van middelen die al toegelaten zijn, wordt het particuliere gebruik ingetrokken per 2018.

Muizenverjager als alternatief voor muizengif

Een muizenverjager is een heel goed alternatief voor muizengif. Er zijn veel verschillende soorten en merken muizenverjagers.

  1. Ultrasoon muizenverjager. Deze kan goed werken als de ultra hoge tonen in het gehoorsveld van muizen komen. Komt het ultrasoon geluid niet in het gehoorsveld dan is het ook niet effectief. Een ultrasoon muizenverjager is vaak erg goedkoop en van Chinese fabricage. In feite dien je in elke ruimte een ultrasoon unit neer te zetten, zelfs boven plafonds die je er een ultrasoon muizenverjager te plaatsen.
  2. Elektromagnetische muizenverjager. Een elektromagnetische muizenverjager maakt gebruik van de elektriciteitsbekabeling in een huis of gebouw. Het voordeel hiervan is dat op veel plaatsen waar muizen zich schuil houden ook elektrische bekabeling loopt. Een elektromagnetisch unit veranderd het reeds bestaande elektromagnetisch veld en daar raken muizen heel gestrest van. Muizen kunnen simpelweg niet leven in een omgeving waar ze constant worden gestrest en gaan daarom weg.

Plug In Pest Free is absoluut geen ultrasone muizenverjager

Ultrasoon muizenverjager zeer hinderlijk

Verschillen ultrasone apparatuur en Plug In Pest Free

Muizen verjagen met geluid

Plug In Pest Free is het elektronische antwoord op het gebruik van muizengif. Ons merk bestaat als sinds 1993 en heeft haar effectieve werking reeds wereldwijd aangetoond. Mocht Plug In Pest Free niet het gewenste resultaat hebben dan is daar altijd een oorzaak voor. In 98% van de gevallen lossen wij problemen met muizen in huis op en daarmee wordt het gebruik van muizengif overbodig.

 

 

Reacties

muizen

Naam: ans van den broek
Datum 25-09-2018 11:18

Ik heb muizen Maar ook honden Savonds loopt hij door de kamer Snachts actief Wat kan ik het beste gebruiken of doen

muizen

Naam: François van Iersel
Datum 01-10-2018 23:32

Beste Ans, hartelijk dank voor je reactie. Wij helpen erg veel huishoudens en bedrijven met Plug In Pest Free. Gifvrij voor de honden. Het is wel raadzaam om hondenvoer in de nacht niet te laten staan. Heb je nog vragen dan verneem ik graag van je. Met vriendelijke groet Francois van Iersel

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.