// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Tupoleum voor verdrijven en weren van ratten - muizen - wild

Wat is Tupoleum?

Tupoleum is een geurstof welke je kunt gebruiken om verschillende soorten wild en knaagdieren te verjagen van plaatsen waar je ze niet wilt hebben, waar ze schade kunnen toebrengen of van plaatsen waar ze een gevaar vormen voor zichzelf of voor ons als mens.

Tupoleum is een afweer en verdrijf geur op basis van natuurlijke vijanden, etherische oliën en brand. De combinatie van deze afschrikkende geuren maakt Tupoleum tot een uniek product dat zijn effectiviteit reeds heeft bewezen. Tupoleum is uitvoerig getest en wordt grootschalig ingezet door de Nederlandse Spoorwegen, Prorail en Natuurmonumenten.

Door de essentiële oliën in dit wonderbaarlijke verdrijf en afweermiddel is de vloeibare substantie bestand tegen snelle verdamping waardoor het middel dat eenmaal is aangebracht tot wel 4 maanden lang zijn afschrikkende geur blijft afgeven.

Tupoleum is een niet giftige substantie, volledig ongevaarlijk voor je gezondheid, en veilig voor de natuur en ons milieu.

Voordelen van Tupoleum

Tupoleum heeft een aantal zeer gunstige voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld wild, steenmarters, konijnen, ratten en muizen verjagen van plaatsen waar ze overlast veroorzaken. Tupoleum is door zijn indringende geur niet binnen te gebruiken, mits het ergens in een ruimte is waar je niet vaak hoeft te zijn.

 1. Tupoleum is 100% biologisch afbreekbaar

 2. Tupoleum is niet gevaarlijk voor mensen

 3. Tupoleum is niet gevaarlijk voor dieren

 4. Tupoleum is milieuvriendelijk

 5. Tupoleum is natuurvriendelijk

 6. Tupoleum vormt geen gevaar voor flora en fauna

 7. Tupoleum heeft een duurzame werking

 8. Tupoleum is zeer effectief

 9. Tupoleum is diervriendelijk

Tegen welke diersoorten is Tupoleum inzetbaar?

Tupoleum is ontwikkeld om wild en knaagdieren te verjagen van plaatsen waar ze overlast veroorzaken, schade toebrengen of een gevaar vormen voor zichzelf of voor de mens.

Tupoleum is buiten inzetbaar tegen de volgende diersoorten:

 • Ratten

 • Muizen

 • Konijnen

 • Steenmarters

 • Wilde zwijnen

 • Herten

 • Reeën

 • Vossen

 • Mollen

Hoe gebruik je Tupoleum

Tupoleum is een afschrikkende geurstof die wordt gedragen door de lucht. Afhankelijk van het gebruik zijn er verschillende geurzuiltjes te verkrijgen waarin de geurstof wordt aangebracht. De geurzuiltjes variëren in formaat en afhankelijk waarvoor ze worden ingezet kies je voor het formaat geurzuil.

Afhankelijk van de grootte van het terrein kies je voor 1 of meerdere geurzuiltjes. Er zijn verschillende soorten geurzuiltjes die als drager dienen voor Tupoleum. De verschillende soorten geurzuiltjes zijn:

 1. Grafwachters. Deze bestrijken en omtrek van 3 meter.

 2. Kartonnen kokers. Deze bestrijken een omtrek van 5 meter.

 3. Kleine kunststof kokers. Deze bestrijken een omtrek van 15 meter.

 4. Grote kunststof kokers. Deze bestrijken een omtrek van 30 meter.

Bovenvermelde dragers van de geurstof zullen 3 a 4 maanden na het vullen effectief geur af blijven geven. Na die tijd dienen ze hervuld te worden. Heb je steeds tijdelijk overlast van ongewenste dieren dan hoef je het product ook maar tijdelijk te gebruiken.

Tupoleum tegen ratten

Tupoleum is heel goed en effectief te gebruiken tegen ratten in je tuin, onder je stoep, of onder tegels in je garage, opslagruimte of schuurtje. 

Neem een aantal oase blokjes en doordrenk deze met Tupoleum. let erop dat de blokje goed volgezogen zijn met dit verdrijvingsmiddel. Neem een stuk of 6 a 7 blokjes en leg deze in de opening van elke in- en uitgang welke je kunt vinden. Gooi de in- en uitgangen niet dicht maar laat ze juist open zodat de geur door het gangenstelsel kan trekken. Je zult zien dat binnen 1 dag het gangenstelsel leeg is. 

Waar is Tupoleum inzetbaar?

Tupoleum is op zeer veel plaatsen inzetbaar. Heb je daar vragen over bel ons dan gerust even zodat wij je kunnen helpen. Voorbeelden waar Tupoleum inzetbaar is zijn:

 1. Tankstations

 2. Golfbanen

 3. Sportvelden

 4. Aspergevelden

 5. Vliegvelden

 6. Begraafplaatsen

 7. Volkstuinen

 8. Taluds van spoorwegen

 9. Taluds van wegen

 10. Taluds van bruggen

En nog veel meer!

Tupoleum is uitvoerig getest

Tupoleum is een uitvoerig getest product. Grote Nederlandse ondernemingen werken succesvol met dit ondraaglijke geur middel tegen de reeds genoemde diersoorten.

 • Nederlandse Spoorwegen gebruikt het tegen konijnen in het talud van de spoorwegen.

 • Prorail gebruikt het om wild van het spoor weg te houden.

 • Natuurmonumenten gebruikt het om wild op bepaalde plaatsen zoals snelwegen weg te houden.

 • Landbouwers gebruiken het om vraatschade aan gewassen en fruitbomen te voorkomen.

 • Waterschappen gebruiken het tegen ratten en konijnen in rivierdijken.

 • Sluis complexen gebruiken het tegen ratten en konijnen.

 • Agrarische bedrijven gebruiken het tegen mollen, vossen en ratten op hun terrein.

 • Particulieren gebruiken het om ratten, muizen of mollen van hun erf te weren.

Tupoleum handleiding

Pest Free Benelux is dealer van Tupoleum

Pest Free Benelux is als professioneel ongediertepreventie bedrijf blij met het dealerschap van Tupoleum. Voor ons is het een geweldige aanvulling op ons gifvrije assortiment tegen ratten en muizen op buiten terreinen, maar ook om verschillende andere dieren te verjagen van plaatsen waar ze ongewenst zijn.

Heb je vragen over het gebruik van Tupoleum neem dan  gerust contact met ons op, of stel je vraag hier onder in het reactieveld.

Zie hier in onze webshop alles van Tupoleum

Reacties

tupoleum

Naam: jean le sage
Datum 14-09-2018 09:19

ik zit met een rattenplaag in de tuin en in het stapelhok en bij de kippen en ja overal ??

Tupoleum

Naam: François van Iersel
Datum 17-09-2018 22:44

Beste Jean, Hartelijk dank voor je bijdrage. Bijna iedereen met kippen, konijnen of andere dieren in hun tuin kampen met overlast van ratten of muizen. Het is aan te raden dat je meerdere maatregelen neemt en de belangrijkste daarvan zijn is ervoor te zorgen dat er in de nacht geen voedsel op de grond ligt en dat er geen schuilplaatsen zijn. Ik weet dat dit lastige aandachtspunten zijn, maar wel heel belangrijk in het beheersen van rattenpopulaties. Tupoleum is een heel goed middel maar als je een duurzame beheersing nastreeft zul je echt meer maatregelen moeten nemen. Heel veel succes en vriendelijke groet Francois van Iersel

werking

Naam: J.Meus
Datum 05-11-2019 15:24

Kan het ook tussen het plafond, tegen ratten en muizen?

Tupoleum tussen plafond

Naam: François van Iersel
Datum 06-11-2019 16:52

Beste heer / mevrouw Meus, hartelijk dank voor uw vraag. Tupoleum is niet bedoelt voor binnen gebruik en zeker niet voor tussen een plafond. De geur is dermate overheersend dat dit binnen zeer onaangenaam zal zijn. Wellicht kun t mij uitleggen wat het probleem is en kan ik u op een ander manier helpen. Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groet Francois van Iersel

En de hond?

Naam: Roesink
Datum 13-12-2019 09:57

Hoe reageert mijn hond of cavia’s hierop?
Worden die dan niet gek van de geur?

En de hond?

Naam: François van Iersel
Datum 16-12-2019 20:05

Beste heer / mevrouw Roesin, honden reageren niet op Tupoleum, Cavi`s weet ik eerlijk gezegd niet. Tupoleum is absoluut niet bedoelt om binnen te gebruiken als u daar misschien op doelt. Met vriendelijke groet Francois

welk pakket is het best voor verjagen van ene steenmarter?

Naam: nauta
Datum 17-12-2019 12:19

GM.;

Er zit een steenmarter in ons huis, tussen de plafonds, het is een beschermd dier en we willen deze marter graag verjagen. Ik begrijp dat de kokers buiten moeten staan. Kunt U mij vertellen wat het beste pakket is tegen steenmarters, rondom een woonboerderij?

welk pakket is het best voor verjagen van ene steenmarter?

Naam: François van Iersel
Datum 27-12-2019 09:08

Beste heer / mevrouw Nauta, dank voor uw bijdrage. Als de marter tussen de plafonds zit is het wellicht lastig om Tupoleum te gebruiken vanwege de sterke geur van het product. Wellicht kunt u mij even bellen zodat we de situatie door kunnen spreken. Ik hoor graag van u op nummer 0647831301. Met vriendelijke groet Francois

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.