Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilige ongediertepreventie - ongediertebestrijding kinderdagverblijf

Veilige ongediertepreventie - ongediertebestrijding op een kinderdagverblijf kan volgens onze filosofie alleen maar zonder gebruik van giftige stoffen. Kleinen kinderen mogen niet in aanraking komen met chemische middelen, simpelweg omdat ze daar veel gevoeliger voor zijn dan volwassen mensen.

Gifvrij Plaagdier Management

Gifvrij Plaagdier Management is een door Pest Free Benelux ontwikkelde methodiek, welke is gericht op duurzaamheid en respect voor de natuur en het milieu. De GPM methode richt zich op duurzame, preventieve maatregelen voor de lange termijn. Gifvrij Plaagdier Management zegt dat er geen gif wordt gebruik, en ook geen lokaas. Niet dat lokaas giftig is, maar het woord zegt het al. Lokaas is om te lokken. Ik ben van mening als je lokt dat je ook moet vangen. Lokken en vervolgens gif zetten is naar mijn mening de verkeerde volgorde van werken. Gifvrij Plaagdier Management vindt haar oorsprong bij de IPM werkwijze, maar gaat een stapje verder. 

Veilige ongediertepreventie - ongediertebestrijding

Veilige ongediertepreventie en ongediertebestrijding op je kinderdagverblijf begint met een grondige inspectie, zowel binnen als buiten van het kinderdagverblijf. Het betreft een bouwkundige en hygiënische inspectie. Actiepunten en aandachtspunten die uit deze inspectie naar voeren komen, dienen direct opgepakt te worden. Er zal ook een risico-inventarisatie gemaakt worden, waarin wordt aangegeven welke gevaren er aanwezig zijn.

Algehele hygiëne speelt een zeer belangrijke rol voor de veiligheid en ongediertepreventie op kinderdagverblijven. Actiepunten uit de hygiëne inspectie dienen direct opgevolgd te worden. Uiteindelijk zal daar overlast van ongedierte door worden voorkomen, en voorkomen is beter dan bestrijden. Zeker in de buurt van jonge kinderen.

Waar wordt tijdens een inventarisatie op gelet ?

Het is belangrijk dat er een goede inventarisatie wordt gemaakt van de huidige situatie zoals die is. Daaruit zullen de risico`s komen die potentieel aanwezig en waar dus preventieve maatregelen voor genomen dienen te worden. Punten die uit de inventarisatie naar voren moeten komen zijn:

  • Algehele staat van onderhoud buiten
  • Gaten en kieren in buitenmuren
  • Sanitaire voorzieningen
  • Afval verwerking en opslag
  • Algehele staat van onderhoud binnen
  • Algemene hygiëne binnen en buiten
  • Zijn er bestrijdingsmiddelen aanwezig
  • Zijn er reeds preventieve maatregelen genomen
  • Worden er dieren gehouden zoals konijnen, kippen of andere dieren
  • Hoe is de opslag van diervoeders geregeld

Waarom veilige ongediertepreventie en ongediertebestrijding zo belangrijk is

De perceptie van mensen is nog steeds dat ongedierte zoals muizen, ratten of insecten alleen met giftige pesticiden zijn uit te roeien. Dit heeft in het verleden geleidt tot overmatig gebruik van giftige chemische bestrijdingsmiddelen.

Ongediertepreventie en ongediertebestrijding is meer dan het inzetten van giftige stoffen. Veilige ongediertepreventie voor een kinderdagverblijf is samenwerking en een gericht plan maken om de problemen bij de bron aan te pakken en in de kiem te smoren. Voorkomen is immers beter en veiliger dan bestrijden. Als pesticiden echt zo goed zouden werken, dan zouden ze niet steeds weer opnieuw geplaatst hoeven te worden.

Gifvrij Plaagdier Management pakt de oorzaken aan en niet alleen de symptomen, en dat is veilige ongediertepreventie voor een kinderdagverblijf. Zou jij graag meer willen weten over onze GPM Gifvrij Plaagdier Management methode neem den gerust contact op.

Ongediertepreventie kinderopvang laat te wensen over

20 TIPS ter voorkoming van ongedierte op uw kinderdagverblijf

Ongediertepreventie op een kinderdagverblijf

 

 

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.