// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkeerd gebruik muizengif

Verkeerd gebruik van muizengif is iets wat ik in de praktijk als professioneel ongedierteadviseur nogal een tegen kom. Muizengif wordt in de praktijk nog vaak verkeerd en onverantwoordelijk ingezet en gebruikt. Dit bestrijdingsmiddel is een anticoagulantia en wordt in vaktermen rodenticide genoemd. Deze gifsoort  is voor de consument in diverse winkels vrij te verkrijgen. Bedrijven kunnen deze producten ook overal halen in dezelfde winkels, en ongediertebestrijders dienen zich officieel aan voorgeschreven regels te houden.

verkeerd gebruik muizengif

Wat is Muizengif / Rattengif nu eigenlijk

Muizengif en rattengif zijn beide multidosis giften. Ze zijn zeer persistent en zeer giftig. Beide soorten gif zijn hetzelfde en vallen onder de noemer rodenticiden. Deze bestrijdingsmiddelen zijn ook nog eens bioaccumulatief. Al deze feiten tezamen maken dat er zeer zorgvuldig en doordacht mee omgegaan moet worden. Veel mensen en bedrijven staan niet stil bij de nadelige gevolgen van verkeerd gebruik van deze chemische stoffen. De gebruiksaanwijzing op de verpakking wordt vaak niet nageleefd.

Wat zijn multidosis bestrijdingsmiddelen

Multidosis wil zeggen dat er meerdere malen van het gif moet worden gegeten. Voor muizen en ratten geld dat ze er 3 tot 18 dagen van moeten eten om er vervolgens aan dood te gaan. Multidosis bestrijdingsmiddelen zijn in het leven geroepen om aasschuwheid te voorkomen.

Wat is aasschuwheid

Aasschuwheid trad vroeger op toen er nog acuut werkende gifsoorten waren. Muizen en ratten sterven direct bij het eten van dit soort gif. Gezien het feit dat deze diersoorten heel slim zijn, zagen ze dat er andere aan dood gingen. Vervolgens eten ze niet meer van het gif. Ze werden er aasschuw voor.

Waarom verkeerd gebruik van muizengif fout is !

Verkeerd gebruik van deze bestrijdingsmiddelen is om een diverse redenen fout, namelijk:

Kind met muizengif op kinderdagverblijf

Verkeerd gebruik muizengif

Wat ik in de praktijk nog al eens tegen kom is dat dit bestrijdingsmiddel in losse vorm wordt gestrooid of dat blokken van dit gif los liggen. Bestrijdingsmiddelen dienen uitsluitend volgens voorschrift gebruikt te worden. Rondstrooien van giftige chemische middelen is onverantwoord en brengt risico`s met zich mee.

Alternatieven voor muizengif

Er zijn hele goede alternatieven voor muizengif. Pest Free kan je helpen met met elektronische ongediertepreventie zonder geluid waarvan de effectieve werking reeds is bewezen. Pest Free heeft inmiddels duizenden huishoudens, hotels, kinderdagverblijven, horeca bedrijven en industrie geholpen zonder giftige bestrijdingsmiddelen.

pest free home pagina

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.