// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom knaagdieren (muizen en ratten) zelf bestrijden wel werkt

Knaagdieren muizen en ratten zorgen in de winter maanden van het jaar voor extra overlast. Ze komen dan naar binnen om een warme schuil- en nestelplaats te zoeken. Een simpele zoekopdracht zoals muizen bestrijden of ratten bestrijden op Google levert dan veel resultaten op. Veelal  vindt je dan ongediertebestrijders die het ongedierte met giftige bestrijdingsmiddelen te lijf willen gaan.

Waarom knaagdieren muizen en ratten zelf bestrijden wel werkt

Giftige bestrijdingsmiddelen tegen knaagdieren muizen en ratten

Giftige bestrijdingsmiddelen tegen knaagdieren worden in het vakjargon RODENTICIDEN genoemd. Het is een deftige naam voor muizengif en rattengif.  Deze bestrijdingsmiddelen hebben een aantal zeer vervelende neven effecten waar je niet altijd over wordt geïnformeerd. Daar komt nog eens bij dat alleen het gebruik van muizen- en rattengif nooit geen duurzame oplossing biedt.

Nadelige effecten van knaagdieren bestrijden met gif zijn:

  • Muizen- en rattengif dient 3 tot 18 dagen gegeten te worden door muizen en ratten. Dit is afhankelijk van aanbod van ander voedsel in hun buurt. Muizen- en rattengif zorgt ervoor dat muizen en ratten een langzame pijnlijke dood sterven. Het bloed van deze beestjes stolt niet meer waardoor ze inwendige bloedingen krijgen en langzaam van binnenuit dood bloeden.
  • Knaagdieren bestrijden met gif heeft vaak als gevolg dat roofvogels en landroofdieren ook vergiftigd worden middels doorvergiftiging.
  • Huisdieren zoals honden en katten kunnen vergiftigd raken door muizen- en rattengif.
  • Kleine kinderen kunnen vergiftigd raken door muizen- en rattengif
  • Rodenticiden zijn zeer moeilijk afbreekbaar en daarom schadelijk voor natuur en milieu.
  • Rodenticiden stapelen zich op in de natuur en het milieu.
  • Muizen en ratten raken resistent voor bepaalde werkzame vergiften en werken daardoor niet meer effectief.
  • Dode muizen en ratten gaan liggen rotten en stinken wat erg hinderlijk is en ze trekken insecten en vliegen aan waarvan je ook weer overlast kunt krijgen. Vaak liggen de dode exemplaren op plekken waar je ze niet weg kunt halen.

Zijn giftige bestrijdingsmiddelen effectief?

Giftige bestrijdingsmiddelen, muizen- en rattengif zullen inderdaad enkele individuen doden en uitschakelen, maar dat geeft geen 100% garantie dat het probleem ook opgelost is. In de praktijk blijkt dat herhaling noodzakelijk is als je alleen met giftige bestrijdingsmiddelen werkt. GIF is daarom nooit geen duurzame oplossing en zeker niet dier- en milieuvriendelijk.

giftig bestrijdingsmiddel muizengif

Waarom knaagdieren muizen en ratten zelf bestrijden wel werkt

Als je last hebt van knaagdieren muizen en ratten dan kun je die wel degelijk zelf bestrijden. Dat sommige ongediertebestrijders zeggen dat je het niet zelf kan, is onzin. Ik ben zelf ook professioneel en gediplomeerd ongediertebestrijder en ben gespecialiseerd in muizen en ratten overlast te verhelpen.

De oplossing die Pest Free biedt voor woonhuizen werkt in bijna alle gevallen en soms zijn er meer maatregelen nodig om tot een duurzame en milieuvriendelijke oplossing te komen. Met de tips en adviezen die ik hier op mijn blog geef kunnen bijna alle problemen met muizen en ratten opgelost worden.

In de meest gevallen werkt het plaatsen van Pest Free units voldoende. Is dat niet het geval dan kun je ons altijd bereiken en gaan wij ons best doen om je te helpen met een duurzame en gifvrije oplossing.

[ninja-popup ID=9660]Doe de test met plug in pest free[/ninja-popup]

Reacties

Naam: Maatschap Bauwer
Datum 03-03-2017 13:03
Volgens ons helpt het ook tegen marters. Bij ons was het vooral in de morgen een hels lawaai en ook was er een flink gat in de vloer gevreten in ons voorhuis. Eerst dachten wij dat het ratten geweest waren maar vandaag vertelde ik het verhaal aan onze ongediertebestrijder. Ik zei dat wij een stekker van pestfree hadden gekocht en gebruikt hadden en het direct afgelopen was met het vele lawaai. Daarop zei hij: dat kan haast niet anders dat moet wel een marter zijn geweest. Het werkte in elk geval uitstekend en direct. Een aanrader.

Naam: François Iersel
Datum 03-03-2017 14:53
Beste heer /mevrouw Bauwer, hartelijk dank voor het delen van uw ervaring met Pest Free. Ik weet niet of ons systeem effectief is tegen steenmarters, maar het lijkt me zeker de moeite waard om het eens uit te proberen. Als er zich iemand meld dan gaan we eens testen of het tegen deze mooie dieren ook effectief is. Hartelijk dank voor uw bijdrage en vriendelijke groet François van Iersel

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.