// Adwords tag Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo zet je een muizenklem

In de praktijk blijkt dat een muizenklem zetten nogal een wat vragen op kan leveren. In mijn webshop verkoop ik professionele muizenklemmen en in de praktijk blijkt dat het zetten ervan niet voor iedereen duidelijk is. Ik krijg hier namelijk regelmatig vragen over.

In dit artikel ga ik je uitleggen hoe je een muizenklem op een goede effectieve manier kunt zetten. 

pest free muizenval muizenklem

Veel gemaakte fouten bij het zetten van een muizenklem

 • Verkeerd lokaas. Alhoewel muizen alleseters zijn is het te gebruiken lokaas van groot belang. Muizen voelen zich het snelst aangetrokken door vette noten en zaden. Ik adviseer je dan ook om pindakaas met stukjes noot te gebruiken.
   
 • Teveel lokaas. Een veelgemaakte fout is dat men teveel lokaas gebruikt. Ik adviseer je om het lokaasdepot op de muizenklem maximaal voor de helft te vullen. In de praktijk vult men dit tot aan de rand of zelfs nog hoger. Stukjes kaas of spek welke er boven uit steken is absoluut niet goed. Verleidt muizen om moeite te doen om bij het lokaas te komen. De muizenklem zal dan eerder af gaan, en je zult ook echt muizen gaan vangen.
   
 • Afwassen van muizenklemmen. Dit is absoluut uit den boze. Was een muizenklem niet af als je iets hebt gevangen. Muizen volgen elkaars sporen, wis deze dus niet door deze steeds weg te nemen.
   
 • De klem op de verkeerde plaats zetten. Muizen lopen van nature langs muren en wanden. Zet een muizenklem dus nooit in een open ruimte, maar altijd tegen een wand, muur of balk.
   
 • Te weinig muizenvallen zetten. Een veelgemaakte fout is om te weinig vallen te zetten. De stelregel is dat je nooit teveel vallen kunt zetten maar wel te weinig. Heb je een ruimte waar veel overlast is van muizen, zet dan gerust elke meter een val. Zeker in het begin als je vallen gaat zetten is het van belang om er meerdere te zetten. Je slaat dan direct een grote slag.

Professionele muizenklemmen

Gebruik professionele muizenklemmen. Er is een absoluut verschil in het soort muizenklem wat je kunt gebruiken. Ouderwetse houten muizenklemmen staan garant om er met je vingers tussen te komen. Dan heb je nog hele goedkope muizenklemmen welke niet genoeg slagkracht hebben, en je hebt echte professionele muizenklemmen.

Ik adviseer je om de professionele te gebruiken. Het prijsverschil met andere klemmen is dermate klein, en wegen niet op tegen de voordelen van professioneel materiaal. 

Daarom gebruik je beter professionele muizenklemmen

Professionele muizenklemmen zijn van plastic en daardoor zijn ze ook duurzaam in gebruik. Deze klemmen voor het vangen van muizen hebben een slagmechanisme van metaal met een sterke slagkracht.

Het ronde lokaasdepot op de voorkant van de muizenval wordt gedeeltelijk afgesloten door een plastic plateautje. Dit plateautje zorgt ervoor dat de muis niet direct bij het lokaas kan komen. Bij een professionele muizenklem zit dit plateautje een aanzienlijk stukje boven het lokaasdepot. 

Dit heeft als gevolg dat muizen echt hun best moeten doen om bij het lokaas te kunnen komen. Als ze een voorpootje op het plateautje zetten zal de klem worden ontspannen en heb je een muis gevangen. 

Ik wil hierbij nogmaals benadrukken dat je het lokaasdepot maximaal tot de helft vult met pindakaas en stukjes noot. Dit is echt van cruciaal belang bij het vangen van muizen. 

Waar gebruik je professionele muizenklemmen

Je kunt open muizenklemmen gebruiken in ruimten waar geen kinderen, huisdieren en niet doelgroep dieren kunnen komen. Omdat deze klemmen open zijn is het risico aanwezig dat kinderen, huisdieren en niet doelgroep dieren erin kunnen komen. Dat is iets wat je absoluut niet wilt.

Kunnen kinderen, huisdieren en niet doelgroep dieren er wel bij dan adviseer ik je om de muizenklemmen in lokaasdepots te gebruiken. Deze kun je veilig neerzetten. 

Waar kun je muizenklemmen gebruiken:

 • garage
 • kelder
 • schuur
 • opslagruimte
 • bedrijfshal

Wil je buiten muizenklemmen zetten, zet ze dan altijd in een lokaasdepot, zodat er geen vogeltjes of andere niet doelgroep dieren in kunnen komen. 

muizenval muizenklem lokaasdepot

Wanneer gebruik je muizenklemmen

Met muizenklemmen ben je in staat om een grote muizenpopulatie snel kleiner te maken. Heb je een groot muizenprobleem dan helpt het zetten van klemmen je echt om snel resultaat te krijgen. 

Last van muizen in huis

Heb je last van muizen in huis dan kun je overwegen om Plug In Pest Free units te plaatsen. Dit is de meest simpele manier om van een muizenprobleem in huis af te komen. Je hoeft dan geen klemmen te plaatsen en dode muizen op te ruimen. 

Controleer elke dag

Zet je muizenklemmen dan adviseer ik je om deze elke dag te controleren. In de praktijk weet ik dat dit zeker niet altijd en overal gebeurd. Dode muizen gaan stinken, veroorzaken overlast van vliegen en dicht geklapte vallen vangen niets meer. Regelmatige controle is noodzakelijk voor een optimale vangst en hygiëne. 

Zorg ervoor dat alle andere bronnen van voedsel weg zijn. Dit garandeert je dat muizen ook echt naar de muizenklemmen komen. Sla alle voedsel op in afgesloten plastic bakken. Zijn andere voedselbronnen niet afgesloten en kunnen muizen daar ook van eten, dan zul je absoluut minder vangen. Muizen met een volle buik worden dan niet meer aangetrokken door lokaas.

bestel direct

Reacties

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.